ЕМБЛЕМАТА на БМВ !!!
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
ЕМБЛЕМАТА на БМВ !!!
Здравейте фенове
Забелязвам че в този клуб има много истински фенове на марката ! Поздрави на всички ви !
Бихте ли ми обяснили, какво означава емблемата на БМВ, т.нар. "бело-синият пропелер" ?!
КАкво "послание" носи тя ?!
Много ще се радвам някой истински фен да ми разясни този въпрос, който поне на мен ми е много интересен :-)
Забелязвам че в този клуб има много истински фенове на марката ! Поздрави на всички ви !
Бихте ли ми обяснили, какво означава емблемата на БМВ, т.нар. "бело-синият пропелер" ?!
КАкво "послание" носи тя ?!
Много ще се радвам някой истински фен да ми разясни този въпрос, който поне на мен ми е много интересен :-)
- RAFF
- младши ентусиаст
-
отг::ЕМБЛЕМАТА на БМВ !!!
представлява въртяща се самолетна перка, понеже в началото на XX век BMW са произвеждали самолетни двигатели. смятам че това е достатъчно показателно защо и автомобилите им са толкова бързи
- Ich0
- младши ентусиаст
-
- Кара: Toyota Celica
Като стана въпрос за емблемата, рекох си да прикача една 8-), която е с мноого добро качество. Не че си нямате, но...:-)
мерси за файла, нямах я емблемата с такова качество
BMW - Undoubtfully THE ULTIMATE DRIVING MACHINE !
POWER OVERSTEER FOREVER
!
BMW - Undoubtfully THE ULTIMATE DRIVING MACHINE !
POWER OVERSTEER FOREVER

През 1916г компанията Rapp Motor Company се прекръства на BMW Bayerische Motoren Werke и е основана като завод за авиационни двигатели. Та и емблемата символизира въртяща се самолетна перка. През 1919г Франц Зено Димер поставя първия световен рекорд на БМВ, като се издига на 9760м със съмолет, чиито двигатели са BMWІV. Първият си мотоциклет фирмата произвежда през 1923г, а първата си кола BMW 3/15 PS с името Dixi през 1929г.
И понеже никой не е почерпил по бира за инфото - спирам. :-)
И понеже никой не е почерпил по бира за инфото - спирам. :-)
The BMW (an abbreviation of Bayerische Motoren Werke) logo is cited as coming from two different sources depending on the source. [Sloniger] states that it is a combination of both: the arms of Bavaria (Fusilly in bend argent and azure) and from the whirl of an aircraft propeller, since BMW made aircraft engines at an earlier stage in its history.
eto i link-a:
http://www.hillinger.org/BMW.htm
<br>
br
eto i link-a:
http://www.hillinger.org/BMW.htm
<br>
br
Moga samo da dobavia:Naviarno pove4eto ot vas znajt no iskam da kaja,4e parvia avtomobil BMW <Dixi> e vsa6tnost Rover.Togava e zakupen licenza za prozivodstvo ot angliiskata kompania za tozi model.Kakto se kazva - povratnosti na sadbata,kato se ima predvid zakupuvaneto i posledvalata prodajba na Rover.Smiatam,4e zakupuvaneto na Rover be gre6en hod ot strana na BMW.A tezi miliardi marki zagubi mojeha da se izpolzvata za razli4ni progarami za razvitie.Te ne 4e ne investirat mnogo,no predstavete si kolko zagubeni pari sa tova.
bavaria
bavaria
- gmmaster
- Потребител
-
- Мечтае да кара: BMW e38 730D
Re: ЕМБЛЕМАТА на БМВ !!!
Драги колеги случайно се ровех във форума и видях тази тема искам да ви кажа че сте в грешка на скоро гледах фимче точно затова .... не е въртящата перка емблемата означава съмвесем др нещо тя идва от баварският флаг http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0% ... 0%B8%D1%8F ..... това нещо го чух да го казва един от главните шефове на BMW
gmmaster написа:Драги колеги случайно се ровех във форума и видях тази тема искам да ви кажа че сте в грешка на скоро гледах фимче точно затова .... не е въртящата перка емблемата означава съмвесем др нещо тя идва от баварският флаг http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0% ... 0%B8%D1%8F ..... това нещо го чух да го казва един от главните шефове на BMW
Емблемата е перка,просто цвета на еблемата идва от флага.Цветовете на Бавариа са бяло и синьо.
Точно така,аз също гледах предаване по discovery за историята на БМВ и там обясняват,че доста хора си мислят,че емблемата симоволизира самолетна перка,свързана с производството на самолети,от където започва марката,но всъщност е символ на баварските цветове и формата леко наподобяваща перка е съвпадение.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Никой ли не вижда че темата е от 2002 година
От къде я изровихте незнам само

От къде я изровихте незнам само

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- lubaka_320
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2001 e46 325i;е36 Touring
- Мечтае да кара: S50/52
е ся че темата била от 2002-ра...ние нека си трупае мнения пък темата нека е на 200 години
и стига с тия фрагменти от баварското знаме,по яко да си мислиме че си е самолетна перка и си е така,ТОЧКА,ама голяма ТОЧКА 

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
а от тук най добре се гледа..самарското знаме

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
13 мнения
• Страница 1 от 1