За разхода на 325ТДС
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
За разхода на 325ТДС
Здравейте!Карах докато свърши нафтата,сипах 10л. и минах само 79км. докато изгасна пак.Който може да смята.Забравих да кажа че това е при градско каране,на дълго 7.9/100.
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
Re: За разхода на 325ТДС
m_tcekov написа:Здравейте!Карах докато свърши нафтата,сипах 10л. и минах само 79км. докато изгасна пак.Който може да смята.Забравих да кажа че това е при градско каране,на дълго 7.9/100.
Не знам но по моето смятане излиза кам 12.6/100

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: За разхода на 325ТДС
m_tcekov написа:Здравейте!Карах докато свърши нафтата,сипах 10л. и минах само 79км. докато изгасна пак.Който може да смята.Забравих да кажа че това е при градско каране,на дълго 7.9/100.
Е ти колко искаш да минеш

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

На мен такова каране докато свърши бензина ми струва 400лв. Не знам при дизела как е, ама сигурно и там помпата се охлажда от горивото + това като свърши смуче въздух и се форсира.
Не се връзва някак си, във форум за БМВ ентусиасти толкова много теми да са за разхода на гориво и газови/метанови уредби. Караш 2.5 литров мотор, колко искаш да минеш с 10лв? Или си взел колата само защото знаеш, че дизелите са икономични и ти се кара хубава марка?
Не се връзва някак си, във форум за БМВ ентусиасти толкова много теми да са за разхода на гориво и газови/метанови уредби. Караш 2.5 литров мотор, колко искаш да минеш с 10лв? Или си взел колата само защото знаеш, че дизелите са икономични и ти се кара хубава марка?
We love you Ronnie!
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Exy написа:На мен такова каране докато свърши бензина ми струва 400лв. Не знам при дизела как е, ама сигурно и там помпата се охлажда от горивото + това като свърши смуче въздух и се форсира.
Еееех!!! Той, ако колегата с 10 лева ги минаваше тея километриии... Друга щеше да е песента...

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
На дълъг път без ръчка и 2.5 лт мотор е доста икономичен, според моите скромни наблюдения. Този 7.9 лт извън градско за да го докараш сигурно доста го ръчкаш. Няколко примера
с 130~140 км/ч средна скорост 4 души, пълен багаж с пуснат климатик през целия път - 7.6 лт на 100 км.
Средно с 120 км/ч без клима ми пада около 6.6 (двама с пълен багаж)
бащами като го кара ми каза че го докарал до 5.2 с ~90 км/ч,
данните са с повече ползване на темпомата. А за града много зависи как я караш, студена топла, задръствания и т.н. Аз лично под 11 не успявам да го докарам(повече ми се налага да я карам студена) така че градското може би ти е нормално.
с 130~140 км/ч средна скорост 4 души, пълен багаж с пуснат климатик през целия път - 7.6 лт на 100 км.
Средно с 120 км/ч без клима ми пада около 6.6 (двама с пълен багаж)
бащами като го кара ми каза че го докарал до 5.2 с ~90 км/ч,
данните са с повече ползване на темпомата. А за града много зависи как я караш, студена топла, задръствания и т.н. Аз лично под 11 не успявам да го докарам(повече ми се налага да я карам студена) така че градското може би ти е нормално.
Приятел, не уточняваш градско или софийско - разликата е голяма! Ако колата е студена, температурите високи, климатроника на мах и караш по 5 км и спираш ( примерно на работното място ) разхода е нормален. Само климата първите няколко минути смуче здраво и после нормализира разхода като охлади купето а и не е здравословно горивната помпа да работи с една чаша гориво
иначе средно моята дава 10л градско и 5.5-8л извън града според натоварването, температурите и скоростта.

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
явно мераторите и на тоя форум са си позволили море 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911