Горивна помпа на 318ТДС

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Горивна помпа на 318ТДС

Мнение от BarniPPP » 12 Авг 2007, 18:48

Здравейте,имам следния въпрос към някой от по-разбиращите колеги:
Гледах да купувам едно 318 ТДС 96год.,но с изгоряла горивна помпа.Човека каза че чака всеки момент да му докарат от чужбина такава и ще я смени,тогава да ходя да го тестваме.Колата не е карана в БГ,внос е от Франция.
1.Та мисълта ми е от какво може да изгори тая помпа?Има ли някъв фактор според вас който е оказъл влияние или просто и е дошло времето?
2.След като я оправи той може ли да има някакви други проблеми произтичащи от смяната на тази помпа?
3.Както аз предполагам щом ще я взема от чужбина тая помпа мисла че ще бъде от морга та как да разбера дали и "новата" която е сложил дали няма да изпрегне след 1 месец?
И ако се сетите вие нещо друго казвайте,отворен съм за предложения!
Мерси предварително.
Поздрави!

Потребител
Аватар

Мнение от bobcat » 12 Авг 2007, 21:10

Ако е тази в резервоара-нямаш грижи!
Сменяш я ,тествате колата с диагност.апаратура и си правиш сметката!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BarniPPP » 13 Авг 2007, 18:38

Никой ли не знае за какво става въпрос :help: :help: :help:

Потребител
Аватар

Мнение от БМВ3 » 13 Авг 2007, 19:55

за коя помпа става вьпрос гнп или в резервоара ако е гнп гледай хубаво че после голям рев те чака тя може да изгори платката а другата в резервоара е по лесна

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BarniPPP » 13 Авг 2007, 20:00

БМВ3 написа:за коя помпа става вьпрос гнп или в резервоара ако е гнп гледай хубаво че после голям рев те чака тя може да изгори платката а другата в резервоара е по лесна

:uups: Нямам представа.Така каза човека "изгоряла е горивната помпа".Къде се намира ГНП-то,за да знам какво да го питам.Ако е ГНП и я смени,заслужава ли си да го вземам тва БМВ или по-добре да бягам далече?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 13 Авг 2007, 20:12

Направо бягай далече.Щото те измислят някой дребен проблем,за да
обяснят защо не пали,а после се оказва,че не е точно така.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

кандидат ентусиаст
Аватар

Искай доказателство

Мнение от Popov » 14 Авг 2007, 10:44

Искай доказателство какво е сменил!Да ти покаже старата!Да не оправат проблема с тел и чук и после да има нова тема "Немеца еди какво си е направил"!А най-добре като я тествате я тествайте до Супер Дизел или някой читав сервиз там да погледнат какво става.Драсни после какво си решил!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Искай доказателство

Мнение от BarniPPP » 14 Авг 2007, 10:51

Popov написа:Искай доказателство какво е сменил!Да ти покаже старата!Да не оправат проблема с тел и чук и после да има нова тема "Немеца еди какво си е направил"!А най-добре като я тествате я тествайте до Супер Дизел или някой читав сервиз там да погледнат какво става.Драсни после какво си решил!

:mhihi: Мерси много за съветите на всички ви.Дано да помогнат.Ми ти хубаво предлагаш Супер дизел колега ама става въпрос за Пазарджик.Колата е тука,ако някой може да предложи добър сервиз за дизели в Пловдив ще съм благодарен.Аз знам само Nice Car там.Иначе чакам да му донесат на него помпата която е изгоряла за да я смени и след тва ше ми се обади да ходя да тестваме колата.Ама така и не разбрах ГНП ли е или тая помпа в резервоара.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 14 Авг 2007, 12:45

ГНП да изгори :shock: та тя е маханична / изключвам управлението/

п.с. добре че не са ти казали че е изгорял коляновия вал :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BarniPPP » 14 Авг 2007, 16:34

nandrolon написа:ГНП да изгори :shock: та тя е маханична / изключвам управлението/

п.с. добре че не са ти казали че е изгорял коляновия вал :mhihi: :mhihi:

човече казах че не знам дали е ГНП или тая помпа която е в резервоара.Аз дори си мислех че те са едно и също нещо до преди да пусна темата :uups: .Значи казваш че ГНП не може да е така ли?И значи остава да е тая другата която е в резервоара по пътя на логиката :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 14 Авг 2007, 16:57

ако е тая в резервоара човека много лесно може да те заблуди че всичко е наред - когато има повече нафтица в резервоара няма проблем и да не работи нема да разбереш / тоя пич да се издаде сам не вервам /
поне при мене е така , ходих на диагностика и там не я фанаха че не работи и като привърши нафтата и стигне до резерва и гасне - купих я с пълен резервоар и немаше проблеми и след дни като привърши - палец :shock: :shock:
ти си направи сметката ГНП - то е механична помпа и тя може да се преебе / макари и трудно/ но не и да изгори , а тая в резервоара според мене и да е преебана няма да ти каже :D
най добре го разпитай повечко кое точно се е преебало и какво ще сменява!
Успех!

p.s. не говоря за управлението на ГНП а за самата помпа

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BarniPPP » 15 Авг 2007, 21:42

Значи днес пак се видях с момчето дето го продава тва БМВ и ми каза че е ГНП за смяна.Той ще си отремонтира всичко.Обаче на въпроси от рода "Къде се намира ГНП-то; кое точно се е прецакало; тея парцали (в двигателя имаше нещо като тръба отгоре с един парцал вързана) какви са?" той отговори с "Нямам никаква престава, майсторите чакат да дойде помпата и те сваляха нещо.Не разбирам нищо аз."
Та иначе на външен вид е доста запазена количката и салона също,както и педалите и волана,въпреки че откакто е докарана от Франция не е чистена грам и е потънала в 2см прах :mhihi: .
Може ли някой да даде снимки на това ГНП къде се намира че нямам никаква престава.Ако шък не да каже някой дали е възможно тая тръба дето казвам там да стои ГНП-то?
Не ми се смейте много моля ви защото не разбирам нищо и затова назовавам разните неша с "тръба; капачка" и т.н. на каквото ги оприлича.
Мерси ви за помощта до сега :bchug:

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 16 Авг 2007, 3:18

на гнп горят 3 нешта наи вероятно е пло4ката.като я сменят ако тресе на тихи или не центрована или не е 4итава.ако се колебае колата до кам 2000 оборота(пистите н 4етеца се износват парво там)пак не е 4итава.Покараи я малко 4акаи да загрее,гасиш 4акаш наи малко 10мин. ако пали трудно и това като другите нешта е проблем сварзан с пари. друго което те саветвам-стисни марку4а при запалена кола за антифриза ако твард го махаи(глава).Това са проблемите на тдс.Погледни дузата сас кабела за те4

Назад към E36