Смяна на маслото в дару кар. ама друг път.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
Смяна на маслото в дару кар. ама друг път.
Малко съм фрапиран още, но все пак да си попитам:
Има ли начин да разбера дали са ми сменили маслото със сигурност?
Питам щото днеска си закарах колата в дару кар за разни дребни неща и точно ми беше дошло времето за смяна на маслото, та реших да комбинирам. Сутринта си отвисях половин час докато ми приемат колата, но това е почти нормално.
Към 4:30 я взимам и отивам към офиса. След два часа тръгвам да се прибирам, обаче погледнах Oil servce и гледам не е нулирам. Викам си, тия са забравили да го ресетнат. Отварям капака и гледам - няма нова табелка за километрите, датата и вискозитета на маслото каквато се слага по принцип след смяната. Гледам масления филтър - не е пипан от миналата година като сменях за последно - мръсен, прашасал хич не е като на 2 часа филтър.
Брех маа му стара. То е ясно, че утре трябва да ходя да се разправям ама пък направо невероятно ми се струва в уж сериозен сервиз да ти приберат 100 кинта, да ти държат колата цял ден и накрая да ти я върнат както си е била.
Преди месец ходих пак там за един проблем и 300 лева по-късно абсолютно същия проблем си остана. Бахти сервиза
А ме е яд, че ми е наблизо до офиса и уж са специализиран сервиз, че на кварталните масйтори им нямам много вяра. Но те поне струват-правят мъчат се там по колата и пак по-малко пари вземат.
Направо неам думи.
Има ли начин да разбера дали са ми сменили маслото със сигурност?
Питам щото днеска си закарах колата в дару кар за разни дребни неща и точно ми беше дошло времето за смяна на маслото, та реших да комбинирам. Сутринта си отвисях половин час докато ми приемат колата, но това е почти нормално.
Към 4:30 я взимам и отивам към офиса. След два часа тръгвам да се прибирам, обаче погледнах Oil servce и гледам не е нулирам. Викам си, тия са забравили да го ресетнат. Отварям капака и гледам - няма нова табелка за километрите, датата и вискозитета на маслото каквато се слага по принцип след смяната. Гледам масления филтър - не е пипан от миналата година като сменях за последно - мръсен, прашасал хич не е като на 2 часа филтър.
Брех маа му стара. То е ясно, че утре трябва да ходя да се разправям ама пък направо невероятно ми се струва в уж сериозен сервиз да ти приберат 100 кинта, да ти държат колата цял ден и накрая да ти я върнат както си е била.
Преди месец ходих пак там за един проблем и 300 лева по-късно абсолютно същия проблем си остана. Бахти сервиза

А ме е яд, че ми е наблизо до офиса и уж са специализиран сервиз, че на кварталните масйтори им нямам много вяра. Но те поне струват-правят мъчат се там по колата и пак по-малко пари вземат.
Направо неам думи.
- Psysky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2002 E46 2.2
Аз поне като сменям и всичко пред мен правят. Днес точно сменях маслото и пред мен смениха филтрите, източиха и наляха новото което аз им дадох.
Ако не си им казал да ти сменят филтъра може да не са си правили труда, но ако си им казал и си със все още със стария ...
Ако не си им казал да ти сменят филтъра може да не са си правили труда, но ако си им казал и си със все още със стария ...
- Andronoff
- триногата
-
то във фактурката пише какво е сменено и какво не е 

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
- 7878
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70
- Детайли за колата: 3.0d "07
Andronoff написа:то във фактурката пише какво е сменено и какво не е
Това щях и аз да кажа... може въобще да не са разбрали, че искаш да ти сменят маслото... кой знае в чии гащи е бил акъла на приемчика.
- Timeto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20
В Дару като ходих за смяна на масло даже не ме питаха за филтър. Направо смениха масления. Добре че приемчика ме попита нещо за въздушния та го отказах навреме. То 32 лв. за въздушен филтър и 7 лв. за смяна е малко множко според мен поне.
- avox76
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '95, 320i, Touring
То 32 лв. за въздушен филтър и 7 лв. за смяна е малко множко според мен поне.
Въздушния филтър при мен (320i 95' не знам как е при другите мотори) стои в удобна кутия и се вади на две щипки. Сменя се за няма и половин минута. 7 лв. за смяна на въздушен филтър си е направо кожодерство

- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
От фактурата:
Труд
BMW смяна на маслото - 17.28
Части
Маслен филтър - 20.28
Масло наливно BMW10W40 4l - 58.56
Всичко - 96.12
С ддс.
Труд
BMW смяна на маслото - 17.28
Части
Маслен филтър - 20.28
Масло наливно BMW10W40 4l - 58.56
Всичко - 96.12
С ддс.
той масления филтър не седи ли в нещо като кутия която после пак си се затваря, поне при мен е така. И виж като си дръпнеш пръчката за маслото ще разбереш дали е ново или е старо. А ако искаш звънни ми днес мога да то зануля инспекшъна щото още не съм върнал апаратчето на моя майстор.
P.S.
0888 79 72 65 Крис
P.S.
0888 79 72 65 Крис
Тия в дару повечето са такива разбирачи а да не говорим, че им дреме на шапките за клиентите! Аз хода по по нормални сервизи и всичко се прави пред мен така както искам и съм доволен от работата! Мога да препоръчам един малък сервиз който се намира в борово на гърба на една гумаджийница на каблешков 

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
дигини щеката за маслото и ако е пак черно отиваи с бележката да се разпраяш ако ли не свиркаи си сичко е ок
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Ако наистина има такъв проблем, може да влезнеш в сайта www.darucar.bg и да попълниш оплакване в книгата за оплаквания. Те отиват директно при секретарката на шефа и се разглеждат доста сериозно
Bilbo написа:Ако наистина има такъв проблем, може да влезнеш в сайта www.darucar.bg и да попълниш оплакване в книгата за оплаквания. Те отиват директно при секретарката на шефа и се разглеждат доста сериозно
А шефовете си ч.кат к.рвите в радисън през ден и им дреме на ония работи

Тапо ама факт

euroto написа:Bilbo написа:Ако наистина има такъв проблем, може да влезнеш в сайта www.darucar.bg и да попълниш оплакване в книгата за оплаквания. Те отиват директно при секретарката на шефа и се разглеждат доста сериозно
А шефовете си ч.кат к.рвите в радисън през ден и им дреме на ония работиКарат си служебни коли и си свиркат
![]()
Тапо ама факт
Кажи как и аз да станем шеф.

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2