Цена за труд?!?!?!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Цена за труд?!?!?!
Нормална ли е цена 130лв за труд за смяна на съединител (феродов+ притискателен диск и аксиален лагер)??
318i `92
318i `92
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- sleit_
- Потребител
-
- Кара: Е60 525i M54
преди 2 месеца сменях съединител (притискателен диск, феродов диск и аксиален лагер) във варненски сервиз, който представляваше добре оборудван гараж и двама разбирачи (в добрия смисъл на думата). цената за труд бе 100 лв. а монтажа на новия комплект съединител им отне 35 мин.

sleit_ написа:преди 2 месеца сменях съединител (притискателен диск, феродов диск и аксиален лагер) във варненски сервиз, който представляваше добре оборудван гараж и двама разбирачи (в добрия смисъл на думата). цената за труд бе 100 лв. а монтажа на новия комплект съединител им отне 35 мин.
Дай координати на тоя сервиз, за 35 минути явно са по добри и от тези на F1 и за 100 лв. не си струва да се чанча сам ?

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
В D&N Пловдив, преди 2-3 месеца на мой приятел с е36 М43,
му искаха 100лв. за смяната. Иначе в кварталните гаражчета ~ 70-80лв.
Където сигурно ще го направят по-съвестно и доста по-добре,
от колкото при Келешите в големите сервизи.......
които не работят за себе си и изобщо не им дреме...
му искаха 100лв. за смяната. Иначе в кварталните гаражчета ~ 70-80лв.
Където сигурно ще го направят по-съвестно и доста по-добре,
от колкото при Келешите в големите сервизи.......
които не работят за себе си и изобщо не им дреме...
- sleit_
- Потребител
-
- Кара: Е60 525i M54
PROSTAKA написа:sleit_ написа:преди 2 месеца сменях съединител (притискателен диск, феродов диск и аксиален лагер) във варненски сервиз, който представляваше добре оборудван гараж и двама разбирачи (в добрия смисъл на думата). цената за труд бе 100 лв. а монтажа на новия комплект съединител им отне 35 мин.
Дай координати на тоя сервиз, за 35 минути явно са по добри и от тези на F1 и за 100 лв. не си струва да се чанча сам ?![]()
![]()
написал съм че сервиза е варненски, ако въпреки това те интересува ще ти дам координати на майстора. също така съм написал че монтажа бе за 35 мин. което означава че в тези 35 мин не се включва времето за демонтаж на стария съединител....
d
току-що си взех количката от сервиза
ето и крайната сметка:
съединител (притискателен диск, феродов диск, аксиален лагер) 220лв
семеринга на коляновия вал 20лв
тампони които държат генерацията (били скъсани и тракаше като мина през дупки и като е на 2500-300оборота) - 20лв
масло за скоростната кутия и за диференциала - 10лв
труд - 150лв
------------------------
общо - 420лв
на практика се оказа, че аксиалният ми лагер се е разглобил, от там притискателния диск е отишъл, а феродото е било много запекло. Сега съединителя е адски мекичък (стана ми странно, мислех че на BMW съединителите са твърди)
Семерингата на коляновия вал била сдала багажа и е текло масло от там. Сега ми предстои смяна на семерингите на диференциала но за това - нова тема
ето и крайната сметка:
съединител (притискателен диск, феродов диск, аксиален лагер) 220лв
семеринга на коляновия вал 20лв
тампони които държат генерацията (били скъсани и тракаше като мина през дупки и като е на 2500-300оборота) - 20лв
масло за скоростната кутия и за диференциала - 10лв
труд - 150лв
------------------------
общо - 420лв
на практика се оказа, че аксиалният ми лагер се е разглобил, от там притискателния диск е отишъл, а феродото е било много запекло. Сега съединителя е адски мекичък (стана ми странно, мислех че на BMW съединителите са твърди)
Семерингата на коляновия вал била сдала багажа и е текло масло от там. Сега ми предстои смяна на семерингите на диференциала но за това - нова тема

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
цената на труда е перфектна
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- nikibmwcompact
- Потребител
-
E36 318TDS
как варви цената за смяна на вергига
14 мнения
• Страница 1 от 1