Спешна помощ - избор на БМВ от Германия
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Спешна помощ - избор на БМВ от Германия
Колеги, моля ви за съвет. Тъй като ми търсят БМВ в Германия и сега ми дадоха една оферта, искам да разбера вашето мнение
На мен бюджета ми е около 3000-3200 Е за колата (без прехвърлянето, докарването и т.н.). Моя човек в Германия ми разказва следното:
БМВ 318i седан, произв. 1995г. (не знае месец)
169 000км (реални, колата е от негов познат)
работещ дигитален климатроник,
ел.стъкла, хидравлика, ABS, Airbag (на шофьора, не е погледнал на пътника дали има)
Мотора е М43, цената е 3190 Е
Значи, това е цената на която са оценили колата от местния БМВ дилър, защото собственика иска да я остави и да си доплати за нова. Човека я кара редовно, ходи на работа в Холандия с нея (живее точно до границата), колата била запазена и така...
И аз до 1-2 дни трябва да реша дали я вземам или да продължава да търси...
Ще съм благодарен на всякакви коментари

БМВ 318i седан, произв. 1995г. (не знае месец)
169 000км (реални, колата е от негов познат)
работещ дигитален климатроник,
ел.стъкла, хидравлика, ABS, Airbag (на шофьора, не е погледнал на пътника дали има)
Мотора е М43, цената е 3190 Е

И аз до 1-2 дни трябва да реша дали я вземам или да продължава да търси...
Ще съм благодарен на всякакви коментари

21/02/08...speechless
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
Мнения ще има всякакви
. В момента там са такива цените, но за тези пари, мое мнение, при тези данни на колата, би трябвало наистина да е добра. Само това с "негов познат" може да е нож с две остриета 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Като изброяване на чисти "екстри" на колата нищо не може да се каже дали си струва 3200Е... онзи в DE ако не е запознат с Е36 може и нищо да не разбере, че й има на колата... т.е. дори и нещо да е повредена може и изобщо да не разбере, а на теб да ти докара кола с цена над 7 бона левове, която да си я правиш...
От една страна ще е почти сигурно, че колата е ОК (щом е на познат), но от друга колко и какво доверие може да си имат ония помежду си, както и ти с твоя човек.... леко несигурна работа, поне според мен.
От една страна ще е почти сигурно, че колата е ОК (щом е на познат), но от друга колко и какво доверие може да си имат ония помежду си, както и ти с твоя човек.... леко несигурна работа, поне според мен.
Проблема според мен е, че собственика не е склонен на никакъв коментар на цената-тя вече му е дадена от дилъра на БМВ и той няма сметка да сваля. А ме притеснява, че дилъра спокойно може да я е надценил с 200-300 Е само и само да го върже на схемата за ново БМВ. Гледам в аутоскаут-а, че подобни коли с подобен пробег, година и екстри са около 2800Е...
21/02/08...speechless
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Иди и питай т.нар. местен БМВ дилър. Ако трябва, спретни една преструвка, че си търсиш точно такава кола. "Добър ден, трябва ми 316 или 318, 95/96 с клима." Бързо ще реагират, със сигурност имат телефона на собственика ако е ходил там.
На Байбек БМВ никъде не взимат и не продават повредени автомобили. Ако има нещо на колата, то следва да не са го забелязали при доста щателен оглед по протокол.
Това ти е най - сигурното. Провери дали наистина дилърът ще я купи тази кола и на колко ще ти я предложи.
На Байбек БМВ никъде не взимат и не продават повредени автомобили. Ако има нещо на колата, то следва да не са го забелязали при доста щателен оглед по протокол.
Това ти е най - сигурното. Провери дали наистина дилърът ще я купи тази кола и на колко ще ти я предложи.
- Rudisan
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 Coupe 325tu
- Мечтае да кара: Shelbi GT 500
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Много на душманите, ако е поддържана колата и е добра си заслужава според мен. По-добре не пести суми от порядъка на 1000лв понеже после много лесно може да се превърнат в няколко хиляди за ремонти и части.
- SummonedToDIe
- старши ентусиаст
-
Според мен е висока цената
До тук идва на 7,5к++...състоянието й трябва да е перфектно
А и екстрите...стандартни...

А и екстрите...стандартни...

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Така мислиш, щото си свикнал да гледаш тукашните цени на коли с неизвестен произход... които са с по 1000-1500лв по-евтини, ма кво им се е случвало до момента - не знаеш... на какви км. са - не знаеш...
Тоя момент с BMW дилъра и проверката... ако верно колата е гледана там - това прави нещата доста различни... нека човека в DE да провери дали дилъра е правил диагностика на колата, или просто човек я е погледнал и е казал - за туй нещо не даваме повече от 3200 Е....
Тоя момент с BMW дилъра и проверката... ако верно колата е гледана там - това прави нещата доста различни... нека човека в DE да провери дали дилъра е правил диагностика на колата, или просто човек я е погледнал и е казал - за туй нещо не даваме повече от 3200 Е....
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Твоя приятел наистина може да пита в БМВ дилъра дали не се продава такава кола. Ако се окаже, че да и, че цената е подобна ми се струва доста идейно да я вземе от там... 

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Тя цената ще е с надценка(не че не може и твоят човек да ти е натоварил цената), ама дилърът няма да рискува да предлага дори и на клиентите си за на старо коли за боклука. Все пак има и борба за име на дилъра, не само на марката. Всяка такава продажба го злепоставя, да не говорим, че немските марки имат практика клиентът да може да подаде рекламации до централата.
Лично аз си мисля обаче нещо подобно на варианта на Хозник.
Поради простата причина, че дилърите гонят и ниво... Рядко се занимават с твърде стари автомобили - те са им труднопродаваеми, не са им отклиентелата и им задръстват сервиза с евтини таралясници, вместо да правят обороти. Основен ремонт на двигателя, ремонт на скоростната и диференциала на туй чудо сигурно е толкоз пари, колкото смяната на огледало на една 7-мица...
И... 3200 евро за нещо на 12 години са твърде много.
Особено ако то в момента, ново, в последния си модел, без морална амортизация струва 25 000 евро.... С гаранция.
Колко ли ще струва с два модела назад, на 12 години?
За такава кола аз платих толкова пари тук в, бг.
Не виждам смисъла да я купуваш оттам.
Лично аз си мисля обаче нещо подобно на варианта на Хозник.
Поради простата причина, че дилърите гонят и ниво... Рядко се занимават с твърде стари автомобили - те са им труднопродаваеми, не са им отклиентелата и им задръстват сервиза с евтини таралясници, вместо да правят обороти. Основен ремонт на двигателя, ремонт на скоростната и диференциала на туй чудо сигурно е толкоз пари, колкото смяната на огледало на една 7-мица...
И... 3200 евро за нещо на 12 години са твърде много.
Особено ако то в момента, ново, в последния си модел, без морална амортизация струва 25 000 евро.... С гаранция.
Колко ли ще струва с два модела назад, на 12 години?
За такава кола аз платих толкова пари тук в, бг.
Не виждам смисъла да я купуваш оттам.
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Не мога да разбера не е ли по-лесно да се изкарат 1000лв примерно вместо всички тия занимавки и разкатавки
Със сигурност би ви ангажирало по-малко и бихте скъсали по-малко нерви.

Мисля че за този въпрос ние не можем да ти помогнем ,най-малкото нямаме престава за колата(на живо си е друго ) .Много хора ще ти кажат-ако ще даваш толкова пари си го купи от тук ще ти излезе по евтино ДА а ма НЕ.И тук има много по хубави от твоята която мислиш да си купиш но не са евтини ,но има Е36 за по 4500 лв. -като си го купиш освен да го държиш в гаража и да се хвалиш че имаш Е36 друго няма да можеш
И аз си го внесох от вън и дадох малко повече,за това виж колата и си прецени сам да ли си струва парите.НЯМА ХУБАВО И ЕФТИНО ,ако спестиш някоя хилядарка ще ти излезе после през носа –най вече с наш те майстори повечето от които нищо не разбират -представи си кво те чака

И аз си го внесох от вън и дадох малко повече,за това виж колата и си прецени сам да ли си струва парите.НЯМА ХУБАВО И ЕФТИНО ,ако спестиш някоя хилядарка ще ти излезе после през носа –най вече с наш те майстори повечето от които нищо не разбират -представи си кво те чака

- VT5602AK
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
- Мечтае да кара: S50B30 turbo
- Детайли за колата: модифицирани
варви на място и виж така тоя бил казал оня бил такова онакова телефони разправии главоболия и т.н. я варви в германия и си избери и направо с нея по алтобанооо
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2