Звукозапис и мастериране

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Звукозапис и мастериране

Мнение от BMW_325 TDS » 05 Авг 2007, 16:02

Колеги имам един проблем и се надявам заедно да измислим нещо . Значи преди време бях пускал тема , че не мога да изкарам сигнал от пулт за да запиша оркестър на компютъра си ... Значи сигнал излезна от пулта ( бяха забранени едни неща там ), но пък сега имам друг проблем. Значи музиката минава през звуковата ми карта и звучи добре ( едно към едно както звучи както го свират ), но започна ли да записвам с програмата ( Sound Forge 7 ) и почва да Clipva и насича . Значи намлил съм максимално Line In от Лап топа ми и пак Clipva. :( От пулта няма как да се намила освен от каналите на инструментите , но оркестъра свири по сватби и събори и трябва Power, така че няма как да намалям канлите . Имате ли идеи ?????? В един форум ми казаха , че ми трябва професионална звукова карта . Но нали ви казвам музиката през звуквата карта звучи перфектно , и проблема става при записа. Как да ограничя сигнала ??? Има ли програми звукозаписни , които да подтискат тоя сигал и да записват добре, без да Clipvat ??? Или какво предлагате вие да направя за да се получат нещата . Да взимам друга звукова карта :roll: , но пък при Лап топа как ще стане, сигурно ще трябва да е външна и не съм сигурен че това е правилното решение . Или със какви звукозаписни да опитам??? Или да търся някаква джага която да ограничава сигнала???? Просто не мога да го измисля . Вие какво ще кажете , според вас има ли начин и ков е правилното решение според вас , но пак казвам не гоня професионално и студийното звучене , първо трябва да направя тия записи и после ако е добре ще говоря с един DJ да ни Мастерира

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 05 Авг 2007, 16:18

Аз също ползвам Sound Forge 7 за подобни цели разликата само е че не съм с лаптоп а с доста мощен компютър и звуковата карта е Creative Audigy4 и проблеми като твоите не съм срещал!
Съветът е Вземи си външна звукова карта креатив за лаптопа ако ще я ползваш постоянно за това предназначение но ако става въпрос за еднократно записване по добре си намери някое ПЦ с добри параметри и такава звукова карта да си свършиш работата и после го върни ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 05 Авг 2007, 16:27

Колега колко струва Creative Audigy4 и къде се връзва като е външна за USB порт ли ????? Ти записвал ли си от пулт ???

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 05 Авг 2007, 18:55

записвал съм от външн източник а дали ще е пулт или не няма значение важно е нивото на сигнала моя креатив е от щатите но и тука ги има макар и не в пълния си комплект както се продават там , имам предвид дистанционното за теб обаче ти трябва нещо на USB
http://www.creative.com/products/produc ... duct=11226
или
http://www.creative.com/products/produc ... oduct=9103
и в БГ има доста избор на карти така че ти си решаваш а пък какъвто и креатив да си избереш ще разбереш разликата с вграденото аудио ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 05 Авг 2007, 19:38

Колега ето някои цени http://www.plesio.bg/catalog.php?section_id=28&order=1 ,моята е Creative Audigy2 ZS,точно от Плесио я пазарувах.Не съм правил записи за каквито говориш ти,но съм записвал от V-box-a и други сайтове,просто много добре се получава.При звуковите карти това е марката.. :idea:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 05 Авг 2007, 20:26

Абе колеги заебете ги тия карти !!! И мойта установих , че си е добра , но просто ми трябва добра програма и да огранича изходящия сигнал и всичко ще е бомба !!!!! То и сас Клипване станаха ебати яките записи па си представям без да Флипва .. Само кажете хубава програма сас плацгачи за регулиране на силата ( разбрах че имало такива )

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 05 Авг 2007, 23:13

Много е вероятно във Volume Control прозореца (по-специално в секцията Recording) плъзгачът за запис да ти е издут на макс, или поне на повече отколкото е нужно. Един вид никаква допълнителна програма не ти трябва, нито каквито и да е ограничители на сигнала. То всичко си е в Уиндоуса (въпросният плъзгач, който търсиш). Иначе Sound Forge не че е достатъчна, ами с нея направо убиваш мухата с парен чук ;)

До въпросния плъзгач се стига така: десен клик на иконата за звука в таск-бара. Избираш Adjust Audio Properties. В появилия се диалогов прозорец Sounds and Audio Devices Properties цъкаш върху таба Audio и в секцията Sound Recording натискаш бутона Volume. Появява се диалоговият прозорец Recording Control. Ей там са ти плъзгачите за нивата на входните сигнали, а активният вход е отбелязан с отметка.

Сега си пускаш програмата на запис и гледаш нивата, след което си отваряш тоя диалогов прозорец и си нагласяш входящото ниво. По-подробно няма как да ти го обясня.
It's not who You are, it's who You know...

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 06 Авг 2007, 5:38

logout написа:Много е вероятно във Volume Control прозореца (по-специално в секцията Recording) плъзгачът за запис да ти е издут на макс, или поне на повече отколкото е нужно. Един вид никаква допълнителна програма не ти трябва, нито каквито и да е ограничители на сигнала. То всичко си е в Уиндоуса (въпросният плъзгач, който търсиш). Иначе Sound Forge не че е достатъчна, ами с нея направо убиваш мухата с парен чук ;)

До въпросния плъзгач се стига така: десен клик на иконата за звука в таск-бара. Избираш Adjust Audio Properties. В появилия се диалогов прозорец Sounds and Audio Devices Properties цъкаш върху таба Audio и в секцията Sound Recording натискаш бутона Volume. Появява се диалоговият прозорец Recording Control. Ей там са ти плъзгачите за нивата на входните сигнали, а активният вход е отбелязан с отметка.

Сега си пускаш програмата на запис и гледаш нивата, след което си отваряш тоя диалогов прозорец и си нагласяш входящото ниво. По-подробно няма как да ти го обясня.

:yes:
А относно звуковата карта намери си креатив чуй го и тогава кажи пак че няма разлика

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 06 Авг 2007, 9:53

1.Смени програмата от sound forge на vegas
2. Когато записваш затваряш всички процеси на компа възможно най много фрее рам да има и процесора да не се пълни докрай
...."БМВ караш ,а ти е скъпо"!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 06 Авг 2007, 11:13

Колега logout много хубаво си си го обяснил , но тия плъзгачи съм ги намалил на МАХ и пак Clipva !!!! Плазгача в Sound Recording на LIne IN и на MIcrofone са намалени до край , няма на къде повече да ги намалявам , залепени са за дъното. Иначе протича сигнал през звуковата карта и през Line In и през входа на микрофона , ама и на двете е намалено и пак Clipva. Прекалено силен сигнал идва от пулта !!! Как и с какво да намаля още тоя сигнал ?????

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 06 Авг 2007, 11:24

BMW_325 TDS написа:... Прекалено силен сигнал идва от пулта !!! Как и с какво да намаля още тоя сигнал ?????

Ако от пулта не можеш, бахти пулта. То за линейни входове/изходи си има някакви стандарти - не може изходът на пулта да е линеен и в същото време сигналът да е токолкова силен, че директно да управлява колони. Силните сигнали физически се намаляват със съпротивление (потенциометър). Ако толкова не може да се оправите с тоя пулт, взимаш си букси, кабел и потенциометър (за предпочитане от стар марков касетофон/усилвател, че там директно се управляват двата канала, иначе ти трябват 2 потенциометръра) и си сглобяваш. Евтино и просто решение.
It's not who You are, it's who You know...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 06 Авг 2007, 11:30

Колега ако не намеря програма , която може да се справи с това , варианта ще е този който казваш !!! Мерси за съдействието , ама ми се искаше да стане по по цивилизован начин , но май към потанциметърче отива работата :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Scooper » 06 Авг 2007, 15:40

Виж сега аз какъв съвет ще ти дам понеже вкъщи имам пулт и си правя записи да се забавлявам... най-добре вземи сигнал от изхода за слушалките на пулта(не може да няма) защото на пулта би трябвало да може да се регулира нивото на сигнала само за слушалките...това поне на моя пулт го има, а той не е много голям. може да дадеш и някоя снимка на пулта или какъв модел е.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 06 Авг 2007, 16:54

Колега ето линк към снимка на пулта , че не знам как се качват снимки тук http://img258.imageshack.us/my.php?imag ... proxm5.jpg

Аз го връзвам през чинчовете където пише Out put CD/Tape горе вдясно , то май това се води за слушалки или греша , погледни го и кажи какво мислиш, може би има някъде потанциметър за намаляванр на сигнала , но аз не го знам !!! Въртях един потанциметър до синия светодиод , но немалява сигнала ( до менюто Source ) Човека не си познава апаратурата и е доста трудно

Потребител
Аватар

Мнение от Scooper » 06 Авг 2007, 17:26

Според мен(трябва ти кабел жак-жак и преход от голям жак към малъл за пц-то) трябва да вземеш сигнал от жака дето пиеше "Phones" това е изхода за слушалките и тогава провбвай да го регулираш от потенциометъра до синия светодиод който е точно за реглулиране на нивото на слушалките и т.нар. Control Room! Айде ако стане работата прати да ги чуя колегите как свирят!:):)

Следваща

Назад към Извън Темата