Виетнам на живо - part 1

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Виетнам на живо - part 1

Мнение от Escape » 05 Авг 2007, 15:21

Ето я и моята страхотна история :)

Понеже напоследък живота си прави странни шегички с мен и ме праща къде ли не по белия свят, като едновременно с това ми отнема хората с който искам да съм. И все така става че получавам нещо ново ама губя нещо на което държа...., та точно в този момент кисна в един хотел в Хо Ши Мин сити (по известен като Сайгон), Виетнам

И малко инфо за града и Виетнам .
Хо Ши Мин сити е най-големия град във Виетнам, а столицата е Ханой - който е в северната част и е много по цивилизован град. Та в Хо Ши Мин сити живеят близо 10 млн човека , на територия горе долу колкото Сф с околните кварталчета и най-близките села. Та тези 10 млн по неофициални данни притежават около 14 млн мотопеди. Тук всички карат мотори - колите са голяма рядкост и са направо лукс и понеже няма градски транспорт има 2 варианта за придвижване - такси или мотопед.

Движението също може да се определи като уникално - всеки кара на където си иска - няма значение от коя лента на къде завива - просто си карат и си свиркат с клаксоните :) светофари има само по по-големите кръстовища, а знаци за движение няма изобщо :) От друга пък е забавно - даже карах веднъж моторетката на един колега и само псувах нещастните виетнамци които се чудиха какво им вика тоя бизон (офф топик: аз съм 188, ма хората тука са по 155-160:mhihi:). Като пристигнахме от летището до хотела пътувахме 45 мин, и 2 мотопедиста се блъснаха леко в нас, и пред хотела ударихме още един :help:

И още нещо което направо ме потресе - ако си мислите че в Сф има задръствания за съжаление дълбоко се лъжете :D Едва тука осъзнах какво е истинско задръстване - път с 4 платна, 2 за коли и 2 за мотопеди и всичко задръстено.В такива моменти мотопедите почват да се движат по тротоара, ама когато и тротоарите се задръстят става лошо. И се движиш с 5 метра в минута, мотопедите навсякъде пресичат пред теб, блъскат се в колата ти, подпират се на нея....с две думи лудница. Караш на 20 см от предния и от колите отстрани, като от време на време си тръкваш огледалото в съседната кола.

Тука като се замисля има и 2ма луди - единия кара Порше Кайен, а другия S55 AMG.... направо им се чудя - както описах по нагоре постоянно някой ни чуква с мотопеда, а освен това не виждам къде може да се кефиш на такива коли. Тук дори по "магистралата" се кара макс със 80...или 100 през нощта. И такава кола просто не ти трябва, ама нейсе - хора всякакви

Та да взема да вкарам и баварците малко, че все ще се намери някой да каже, че не е по темата :)
Таааа...... в този мравуняк от време на време се вижда и по някой баварец - явно и тука гъзарите карат баварци, ама масово Е46. От всички баварци по улиците 90% са Е46 останалите 5% са новите седмици и 5% са всички останали модели. Примерно Е36 видях само 2 до сега, а Е34 не съм виждал изобщо. Явно вносителя е фен само на Е46 :D

А днес както си се возих спокойно по улицата, за втори път в живота си видях на живо BMW Isetta :shock: . Само дето първия път беше в един музей в LA и не се брой. Днешната беше като малко бижу - ярко жълта, лъсната, със запасен салон който ми заприлича на оригинален, оригинални тасове...изобщо като изкарана от завода. И я караше една страшна п**** ...останаха ми очите и по колата и по жената. Ако не бяхме на кръстовище щях да я разпитам, ама на....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NAUGHTY » 05 Авг 2007, 15:36

Оффф ... Докато четях ме връхлетя адска клаустрофобия :|
Последна промяна NAUGHTY на 05 Авг 2007, 15:37, променена общо 1 път
ИзображениеИзображение
Някои оставят нещо след себе си само когато клекнат...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 05 Авг 2007, 15:37

я я ..я кажи и за кравите .. :mhihi:
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 05 Авг 2007, 15:45

Sharo написа:я я ..я кажи и за кравите .. :mhihi:

ко да кажа.... отиваме в някакъв уж много известен курорт (ама му забравих името), и там сичко на 6 - чисто, подредено с магазини, хотели и т.н. - само за туристи и по средата на улицата стадо крави пасе цветята в градинката :mhihi:

Иначе яздих едно такова добиче, ама то за съжаление не изглеждаше толкова весело колкото мен.

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 25 Авг 2007, 21:17

е аз бях там януари и февруари,и мога да ти кажа че си изкарах страхотно щото не седях само в претъпкания сайгон,а постоянно по морета и джунгли.а пък за мен си беше чарът на виетнам с това че не беше все чистичко и спретнато да не си нацапаме ръчичките.забелязваш ли колко туристи има в града а?ако още си там отиди до nha trang там е чистичко и е просто мечта..а за колите,да прав си обаче забеляза ли и колко поръчкови коли има ?и нито една изгнила няма само некви лъскави и има една е30ка червена с муцуна на е36 направена перфектно,стои до едно кафе винаги паркирана ;)
Изображение

Назад към Страхотни истории