Филтър в кабината.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от letq6tiqt » 05 Авг 2007, 12:17

Имам един въпрос: На всички колеги ли, филтър купе е като този на снимките?? Щото при мен не е!Взел съм нов такъв, но не влиза а и моя старият е малко по-различен, при мен има нещо като "вратичка" на която има куплунг-мисля си че е датчик - махам го, махам и "вратичката" и вече се вижда радиатора на климата!Обаче този фитър(новият) е малко по-дебел и по-къс!А старият за нищо не става-май не е подменян от 1993! :shock: А по ЕТК и по каталози го дават филтъра да е като този на снимките!Ходих на много места и не могат да намерят дори подобен на старият!Някой с подобен проблем? :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 05 Авг 2007, 17:43

letq6tiqt написа:Имам един въпрос: На всички колеги ли, филтър купе е като този на снимките?? Щото при мен не е!Взел съм нов такъв, но не влиза а и моя старият е малко по-различен, при мен има нещо като "вратичка" на която има куплунг-мисля си че е датчик - махам го, махам и "вратичката" и вече се вижда радиатора на климата!Обаче този фитър(новият) е малко по-дебел и по-къс!А старият за нищо не става-май не е подменян от 1993! :shock: А по ЕТК и по каталози го дават филтъра да е като този на снимките!Ходих на много места и не могат да намерят дори подобен на старият!Някой с подобен проблем? :help:

Колега това е филтърчето,провери пак ,да не сте сбъркали каталога,или...
Климатика да не е афтърмаркет,не че знам какви кутии им слагат де,но ти давам варианти.
Ако искаш мога да ти дам размери от моя стария.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Потребител
Аватар

Мнение от letq6tiqt » 05 Авг 2007, 18:09

Прилагам снимки на стария филтър.Сглобих жабката иначе щях да снимам и вътре положението какво ми е!
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/166/41359_922.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/166/41361_939.JPG

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 05 Авг 2007, 18:16

Доста запушен,може и карбонов да е,виж на късата страна некъв надпис има,да не е марката...
Но филтъра нещо не е от наще ,разбира се марки много ,ама не виждам борда,който да пречи на заобиколен въздух да преминава..
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Потребител
Аватар

Мнение от letq6tiqt » 05 Авг 2007, 18:26

Le Transporteur написа:Доста запушен,може и карбонов да е,виж на късата страна некъв надпис има,да не е марката...
Но филтъра нещо не е от наще ,разбира се марки много ,ама не виждам борда,който да пречи на заобиколен въздух да преминава..

Няма марка, няма цифри гладък като стъкло поне там не е чернилка!Този филтър на Вашите снимки ми идва по-дебел и по-къс пробвах да го набутам обаче не иска и тва си е, малко огънах ребърцата на радиатора!А този карбонов филтър за който говориш по размери същият ли е? Бях в няколко магазина и не можаха дори сходен да намерят! Та за тва търся помощ от някой, който има същият проблем?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: .....
Мечтае да кара: X6M

Мнение от 33k » 16 Мар 2008, 16:27

снимките са бъгнали нещо в тази тема ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 99' Е39 520i M52B20TU

Мнение от thunderl » 31 Мар 2008, 15:50

Изчетох темата, но не разбрах в крайна сметка какво е финалното становище за 94-та компакт. Нека тези, които разбират да кажат, каква е вероятността:

1) Да има под таблото филтър
2) Да има отпред под чистачките филтър
3) Да няма въобще такъв

Питам, защото майсторът, при който я бях закарал го е търсил филтъра под таблото и съответно не го е намерил, след което каза нещо от рода, че няма филтър. От неговите изказвания останах с впечатлението, че никога не е чувал за същестуването на нещо подобно отпред под капака. Четейки темата ми се струва, че цялата работа мирише на чудовищна некомпетентност. За това и питам - искам да си направя изводите за сервиза и бъдещето на моята кола в него.

Моля, ако някой е сменявал на неговия компакт, да се похвали тука какво е открил и да качи по-шарени снимки, ако му се намират :) А аз като се сдобия с повече време, ще отворя отпред да видя в крайна сметка има ли ги тия филтри в моята или не.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 31 Мар 2008, 16:23

Le Transporteur написа:Има ли колега от форума,който да е слагал карбонов(с активен въглен) филтър за купето на Е36? А който кара по-нов автомобил с такъв филтър моля да сподели действително пречиства ли миризми или това е гъргара с нас потребителите... :dunno:

На служебните ни коли- шкода октавия, модел 2005 година има такива филтри. Действително миризми не се усещат в купето. Но се налага по-честа смяна на филтриращия елемент.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 31 Мар 2008, 21:21

Тоя филтър влиза ли и на обратно, демек със задната страна напред, че така кат гледам снимките зех да се чудя ква я свърших :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: kola
Мечтае да кара: Stelt
Детайли за колата: BMW

филтър

Мнение от yulian4o » 31 Мар 2008, 21:23

bum_bum написа:Тоя филтър влиза ли и на обратно, демек със задната страна напред, че така кат гледам снимките зех да се чудя ква я свърших :mhihi:

май да аз днес го сменях и видях че мое
траа палчето да е нагоре не на долу

http://img377.imageshack.us/my.php?image=stp60005nq5.jpg
BMW e kolata
Blondinka e jenata
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 31 Мар 2008, 21:32

Майстор съм начи, на горе е и мойта :mhihi:
Купих си една простотия за климатик от неква фирма HG от Стройко тия дни и като свалих филтъра го сложих тва да пръска зад задната седалка, нещо като дезодорант е ама си пръска само. Трябва да се изпръска сичкото, като климатика през тва време върти само в колата и след като свърши още 5 мин.
Са в колата мирише на убавиня :mhihi: и духа яко студено.
А колко листа изпаднаха от филтъра не е истина, поне 5 шепи :shock: А съм го сменял средата на лятото.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: kola
Мечтае да кара: Stelt
Детайли за колата: BMW

филтър

Мнение от yulian4o » 31 Мар 2008, 21:41

хахахахаха
да беше видял моя стария даже мое да се каже че си колекционирам пеперудки абе луда работа пук кат ги наложих един до друг :shock: :shock: :shock:
"никва" разлика :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
http://img390.imageshack.us/my.php?image=stp60004cg3.jpg
BMW e kolata
Blondinka e jenata
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от jonks » 19 Май 2008, 15:33

А има ли вариант щом се запушва толкова бързо да се махне завинаги (питам за е36 без клима) и парното да си духа безпрепятствено. Може и да понамирисва, но поне ще е топло...

луд с палатка
Аватар
Кара: Хората да залягат
Детайли за колата: кихащо кабрио

Мнение от ТУРБО » 19 Май 2008, 16:12

Миризмата не идва от филтъра,а от съхненето на конденза,и набилата се смарад по изпаритела(радиаторчето),така че миризмата си остава,а и направи си сметка колко време ще е нужно да се запуши самия изпарител щом се запушва толкова бързо филтъра,и другата година ще викаш не ми духа студено или толо щото топлообмена ще се наруши и тогава ще трябва да свалиш цялото табло да измъкнеш изпаритела и да го измиеш с препарат и водоструйка,което от своя страна води до отваряне на фреоновия кръг и навлизане на въздух в него и от там на татък,пълнене с фреон смяна на филтър дехидратор и тн.т. си направи сметка коко пари и труд ще лапне едно спестяване на 20лв. и половин час работа.

Стига с тия побългаряваници!!!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от jonks » 19 Май 2008, 16:26

Прав си, нема смисъл от глупости. Ще бръкна и ще го сменя, макар и времето да ми е кът. На майстори за такива работи не вервам - едно оправят, друго развалят - особено по таблото...явно щото е пипкава работа за малко пари.
Миналата година след смяна на гумички на клапани при вала беше забравен един мазен черен парцал...

ПредишнаСледваща

Назад към E36