Филтър в кабината.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Имам един въпрос: На всички колеги ли, филтър купе е като този на снимките?? Щото при мен не е!Взел съм нов такъв, но не влиза а и моя старият е малко по-различен, при мен има нещо като "вратичка" на която има куплунг-мисля си че е датчик - махам го, махам и "вратичката" и вече се вижда радиатора на климата!Обаче този фитър(новият) е малко по-дебел и по-къс!А старият за нищо не става-май не е подменян от 1993!
А по ЕТК и по каталози го дават филтъра да е като този на снимките!Ходих на много места и не могат да намерят дори подобен на старият!Някой с подобен проблем? 

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
letq6tiqt написа:Имам един въпрос: На всички колеги ли, филтър купе е като този на снимките?? Щото при мен не е!Взел съм нов такъв, но не влиза а и моя старият е малко по-различен, при мен има нещо като "вратичка" на която има куплунг-мисля си че е датчик - махам го, махам и "вратичката" и вече се вижда радиатора на климата!Обаче този фитър(новият) е малко по-дебел и по-къс!А старият за нищо не става-май не е подменян от 1993!А по ЕТК и по каталози го дават филтъра да е като този на снимките!Ходих на много места и не могат да намерят дори подобен на старият!Някой с подобен проблем?
Колега това е филтърчето,провери пак ,да не сте сбъркали каталога,или...
Климатика да не е афтърмаркет,не че знам какви кутии им слагат де,но ти давам варианти.
Ако искаш мога да ти дам размери от моя стария.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
Прилагам снимки на стария филтър.Сглобих жабката иначе щях да снимам и вътре положението какво ми е!
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/166/41359_922.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/166/41361_939.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/166/41359_922.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/166/41361_939.JPG
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Доста запушен,може и карбонов да е,виж на късата страна некъв надпис има,да не е марката...
Но филтъра нещо не е от наще ,разбира се марки много ,ама не виждам борда,който да пречи на заобиколен въздух да преминава..
Но филтъра нещо не е от наще ,разбира се марки много ,ама не виждам борда,който да пречи на заобиколен въздух да преминава..
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
Le Transporteur написа:Доста запушен,може и карбонов да е,виж на късата страна некъв надпис има,да не е марката...
Няма марка, няма цифри гладък като стъкло поне там не е чернилка!Този филтър на Вашите снимки ми идва по-дебел и по-къс пробвах да го набутам обаче не иска и тва си е, малко огънах ребърцата на радиатора!А този карбонов филтър за който говориш по размери същият ли е? Бях в няколко магазина и не можаха дори сходен да намерят! Та за тва търся помощ от някой, който има същият проблем?
- 33k
- младши ентусиаст
-
- Кара: .....
- Мечтае да кара: X6M
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 99' Е39 520i M52B20TU
Изчетох темата, но не разбрах в крайна сметка какво е финалното становище за 94-та компакт. Нека тези, които разбират да кажат, каква е вероятността:
1) Да има под таблото филтър
2) Да има отпред под чистачките филтър
3) Да няма въобще такъв
Питам, защото майсторът, при който я бях закарал го е търсил филтъра под таблото и съответно не го е намерил, след което каза нещо от рода, че няма филтър. От неговите изказвания останах с впечатлението, че никога не е чувал за същестуването на нещо подобно отпред под капака. Четейки темата ми се струва, че цялата работа мирише на чудовищна некомпетентност. За това и питам - искам да си направя изводите за сервиза и бъдещето на моята кола в него.
Моля, ако някой е сменявал на неговия компакт, да се похвали тука какво е открил и да качи по-шарени снимки, ако му се намират
А аз като се сдобия с повече време, ще отворя отпред да видя в крайна сметка има ли ги тия филтри в моята или не.
1) Да има под таблото филтър
2) Да има отпред под чистачките филтър
3) Да няма въобще такъв
Питам, защото майсторът, при който я бях закарал го е търсил филтъра под таблото и съответно не го е намерил, след което каза нещо от рода, че няма филтър. От неговите изказвания останах с впечатлението, че никога не е чувал за същестуването на нещо подобно отпред под капака. Четейки темата ми се струва, че цялата работа мирише на чудовищна некомпетентност. За това и питам - искам да си направя изводите за сервиза и бъдещето на моята кола в него.
Моля, ако някой е сменявал на неговия компакт, да се похвали тука какво е открил и да качи по-шарени снимки, ако му се намират

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Le Transporteur написа:Има ли колега от форума,който да е слагал карбонов(с активен въглен) филтър за купето на Е36? А който кара по-нов автомобил с такъв филтър моля да сподели действително пречиства ли миризми или това е гъргара с нас потребителите...
На служебните ни коли- шкода октавия, модел 2005 година има такива филтри. Действително миризми не се усещат в купето. Но се налага по-честа смяна на филтриращия елемент.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тоя филтър влиза ли и на обратно, демек със задната страна напред, че така кат гледам снимките зех да се чудя ква я свърших 

- yulian4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: kola
- Мечтае да кара: Stelt
- Детайли за колата: BMW
филтър
bum_bum написа:Тоя филтър влиза ли и на обратно, демек със задната страна напред, че така кат гледам снимките зех да се чудя ква я свърших
май да аз днес го сменях и видях че мое
траа палчето да е нагоре не на долу
http://img377.imageshack.us/my.php?image=stp60005nq5.jpg
BMW e kolata
Blondinka e jenata

Blondinka e jenata

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Майстор съм начи, на горе е и мойта
Купих си една простотия за климатик от неква фирма HG от Стройко тия дни и като свалих филтъра го сложих тва да пръска зад задната седалка, нещо като дезодорант е ама си пръска само. Трябва да се изпръска сичкото, като климатика през тва време върти само в колата и след като свърши още 5 мин.
Са в колата мирише на убавиня
и духа яко студено.
А колко листа изпаднаха от филтъра не е истина, поне 5 шепи
А съм го сменял средата на лятото.

Купих си една простотия за климатик от неква фирма HG от Стройко тия дни и като свалих филтъра го сложих тва да пръска зад задната седалка, нещо като дезодорант е ама си пръска само. Трябва да се изпръска сичкото, като климатика през тва време върти само в колата и след като свърши още 5 мин.
Са в колата мирише на убавиня

А колко листа изпаднаха от филтъра не е истина, поне 5 шепи

- yulian4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: kola
- Мечтае да кара: Stelt
- Детайли за колата: BMW
филтър
хахахахаха
да беше видял моя стария даже мое да се каже че си колекционирам пеперудки абе луда работа пук кат ги наложих един до друг
"никва" разлика
http://img390.imageshack.us/my.php?image=stp60004cg3.jpg
да беше видял моя стария даже мое да се каже че си колекционирам пеперудки абе луда работа пук кат ги наложих един до друг

"никва" разлика

http://img390.imageshack.us/my.php?image=stp60004cg3.jpg
BMW e kolata
Blondinka e jenata

Blondinka e jenata

- ТУРБО
- луд с палатка
-
- Кара: Хората да залягат
- Детайли за колата: кихащо кабрио
Миризмата не идва от филтъра,а от съхненето на конденза,и набилата се смарад по изпаритела(радиаторчето),така че миризмата си остава,а и направи си сметка колко време ще е нужно да се запуши самия изпарител щом се запушва толкова бързо филтъра,и другата година ще викаш не ми духа студено или толо щото топлообмена ще се наруши и тогава ще трябва да свалиш цялото табло да измъкнеш изпаритела и да го измиеш с препарат и водоструйка,което от своя страна води до отваряне на фреоновия кръг и навлизане на въздух в него и от там на татък,пълнене с фреон смяна на филтър дехидратор и тн.т. си направи сметка коко пари и труд ще лапне едно спестяване на 20лв. и половин час работа.
Стига с тия побългаряваници!!!
Стига с тия побългаряваници!!!
Прав си, нема смисъл от глупости. Ще бръкна и ще го сменя, макар и времето да ми е кът. На майстори за такива работи не вервам - едно оправят, друго развалят - особено по таблото...явно щото е пипкава работа за малко пари.
Миналата година след смяна на гумички на клапани при вала беше забравен един мазен черен парцал...
Миналата година след смяна на гумички на клапани при вала беше забравен един мазен черен парцал...