Размер на тампоните?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Размер на тампоните?
Някой има ли идея какъв е размера на тампоните на носачите на '95 Е36 купе, имало 3 размера, които се монтират 23, 24 и 25мм
Задните са уж 19, но някой ако има и информация за тях..

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Re: Размер на тампоните?
bum_bum написа:Някой има ли идея какъв е размера на тампоните на носачите на '95 Е36 купе, имало 3 размера, които се монтират 23, 24 и 25мм![]()
Това за пръв път го чувам,като сменях моите просто взех от плътните и това е .
Вероятно говориш за размер на вътрешния отвор,моите не съм ги мерил ,но мисля че по- плътно е по-добре,стига да няма разлика и в шийките на носачите,т.е. да има окомплектовки...

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Дам, точно дупката ме интересува колко е
Задната я дават да е само 19, незнам закво ме пита тоя тарамбук за нея ама предните са цели 3 размера и не искам да мисля колко ше ме е яд ако не ги улуча

Задната я дават да е само 19, незнам закво ме пита тоя тарамбук за нея ама предните са цели 3 размера и не искам да мисля колко ше ме е яд ако не ги улуча

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Eми те излизат, но няма размери там. А и аз няма да слагам оригиналните, те са си здрави, заръчал съм едни малко по- така ... 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
bum_bum написа:Eми те излизат, но няма размери там. А и аз няма да слагам оригиналните, те са си здрави, заръчал съм едни малко по- така ...
Мисълта ми беше по номера дали не може да се разбере колко им е диаметъра.
В смисъл звънкаш в дарукар и ги питаш този тампон с този номер какъв диаметър има или в вари 2000.Не вярвам да ти откажат отговор ако имат данни

Иначе качвай я на канал и с добрия стар шублер

П.С.Между другото какво си и приготвил на твоята като смяна.
Интересуваме щото компакта ми е много"мек" и няма да е никак лошо да му сложа нещо "по така"
Междо другото от какво се получава едно не знам как да го опиша малко като глухо тропане при минаване на изпъкнала неравност?
Имам го и на двете коли и не мога да го хвана като я вдигна на подемник всичко е здрави.
На комбито от пред съм сменял биалетки и къси шарнири.
Дали не е от кофти шарнир

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Тропането обикновено е от точно тоя кръглия тампон, но на комбито не би трябвало да го има, щото полиуретановия го водят едва ли не вечен.
Като омекне тоя тампон се получава един ход на цялата гума назад и от там и тропа. Мен целия ми кит, дето съм поръчал струва колкото една окърлена Е30- ка някъде, ако е заминал на комбито точно тоя тампон зема да се замисля дали да си ги купувам
Като омекне тоя тампон се получава един ход на цялата гума назад и от там и тропа. Мен целия ми кит, дето съм поръчал струва колкото една окърлена Е30- ка някъде, ако е заминал на комбито точно тоя тампон зема да се замисля дали да си ги купувам

- Andronoff
- триногата
-
Тия тампони ги смених преди няма и месец - дадох 84 лева за 2 предни и 2 задни. Нямаше такова нещо като 3 размера, човека провери в компа, излязоха, даде ми ги и паснаха.. И наистина от тях се получава глухия звук, като е на подемник, напъни носача с някоя щанга и ще видиш как колелото мърда напред-назад, при мен мърдаха и 4-те колелета 

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Шийката на носача е с диаметър 20мм. ,къде ги мерят тия размери на тампоните (23,24,25)...,вероятно това не е размера на отвора,а размера на малкия стоманен пръстен който е запресован в тампона.
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
bum_bum написа:Eми те излизат, но няма размери там. А и аз няма да слагам оригиналните, те са си здрави, заръчал съм едни малко по- така ...
Powerflex ли колега? Целия кит беше към 600лв.
В Хеед'91 има пак полиуретанови тампони SuperPro, ама не знам с какво качество са и на какви цени.
Аз много се чудя какви да взема, предложиха ми от Е30 324тд Туринг с климатик. Били некви уникално здрави и изпитани.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Колегата според мен не говори за тампони за носача, а за тези на стабилизиращата щанга
only rear wheel drive
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
michev написа:Колегата според мен не говори за тампони за носача, а за тези на стабилизиращата щанга
Май е така.Там има няколко вида,според това дали колата е с М-тех окачване
и според вида на биелетките.Стабилизиращата щанга с дългите биелетки е по-тънка.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Дам, за Powerflex иде реч, а въпросните тампони за носача имали 3 размера.
Комплекта тук е май по- скоро към 700лв, аз ги поръчвам от Германия, щяха да излязат по- евтино, както и един кит Билщайн Б10. Но поради нечуваната пумярщина на тия продавачи на които попаднах се оказва, че няма да мога да си ги взема до есента, а парите ги дадох вече, пък цената с транспорта, който ще се наложи да платя заради тяхния мързрел става като тукашната ама здраве да е.
Комплекта тук е май по- скоро към 700лв, аз ги поръчвам от Германия, щяха да излязат по- евтино, както и един кит Билщайн Б10. Но поради нечуваната пумярщина на тия продавачи на които попаднах се оказва, че няма да мога да си ги взема до есента, а парите ги дадох вече, пък цената с транспорта, който ще се наложи да платя заради тяхния мързрел става като тукашната ама здраве да е.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Дам, за Powerflex иде реч, а въпросните тампони за носача имали 3 размера.
Да изясним ,тампоните за носача ли са или за стабилизиращата щанга..

15 мнения
• Страница 1 от 1