Подлакътник - монтиране?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Подлакътник - монтиране?

Мнение от [Georgi] » 31 Юли 2007, 21:51

Колеги, добрах се най-накрая до подлакътник. С каква радост само махнах стария, наместих ръчната в новия и ... ПРЪЦ. Ей тая хуйовина на снимките опира отдолу. Разглобих го почти целия, обаче не виждам това нещо да може да се маха. Дайте малко полезни съвети...

Изображение

Изображение

Изображение
Последна промяна [Georgi] на 08 Юли 2008, 17:53, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320 96g.

Мнение от betona » 31 Юли 2007, 22:00

аз от кога искам да се докопам до такова нещо - да има къде да подпирам мощната си деснячка :) вземи го резни и готово

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бос през тръни
Детайли за колата: 325TDS комбинезон, 728i

Мнение от pit55 » 31 Юли 2007, 23:46

Абе колега кое стърчи? Аз като гледам всичко си е на място! Я го огради това дето ти стърчи (на снимката :mhihi: )
Шегата на страна но това е 100% оригинална част и всичко по нея си има предназначение- май ти нещо не го слагаш правилно... Нямаш ли инструкция за поставяне?
Ако нещо утре да ти сканирам моята?

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 31 Юли 2007, 23:48

Не режи нищо, всичко си пасва, на пода колко дупки за болчета имаш? И да - огради кое ти пречи ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 31 Юли 2007, 23:52

Ми това на първата снимка дето е - то ми пречи. Като го вкара отпред под пластмасата около скоростния лост отзад не може да легне долу. По пода имам мокет и няколко кабелчета за лампичките в пепелниците.

Да копая ли под мокета? :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 01 Авг 2007, 0:22

Ами трябва да го надигнеш и погледнеш назад към задната седалка, трябва да има още една дупка, в която до сега не е имало завито болче. Това на първата снимка също си има дупка в купето за него, остави ножовката :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 01 Авг 2007, 9:50

подлакътника се монтира елементарно, понеже не си бил с такъв и съответно мокета ти пречи. ако си забелязал от дясно на ръчната има= едно голо квадратче и толкова( до задния болт), мокета е полуразрязан напред към скоростите има две като квадратчета и между тях една по-тънка лентичка - тая лентичка я късаш цялата и на задното квадратче махаш самоп дунапрена (отгоре мокета нека си седи)
трябват ти по-дълги болтове и едни втулки - по 3 броя..
на задния болт на ръчната имаш една планка дето се е държало старото барче - вече не ти е нужна тая планка - разкарваш я. отстрани на ръчната където е разцепен мокета има една тапа - и нея я махаш - там ляга третия болт на подлакътника. като сложиш трите болта (дулгите с втулките) идва ред на пластмасата - нея я слагаш , само че от старото барче там дето се хващат пепелниците ти имаш едни пластмасови като дюбели с малки видийки - и те не ти трябват, на новото барче захвата е само с по-дебели видий. забравих да кажа, че кабела за осветлението на задния пепелник трябва да го прокараш през единствената дупка на подлакътника отдолу, дето е до задния болт. другото е ясно....

между другото имам и аз един подлакътник за продаване, айде некой да го грабва, че ми се подмята в гаража :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 01 Авг 2007, 13:19

Станчев, еваларка за подробното обяснение. E90 да караш, с всички екстри! :yes:

Довечера ще го мъча и ще пиша пак ако има проблем ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 01 Авг 2007, 13:35

мани ги тия пластмасови Е90-тки :mhihi:
Е32/34 да карам, друго не ми требе ;)

е са се сетих още един ХИНТ:
най-задния болт, дето на нормалното барче седи планката е по-лесно да го завъртиш 1 врътка и тогава да нахлузиш подлакътника ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от perko » 01 Авг 2007, 15:32

Ако е с оригиналните болтове на подлакътника дори по- дълги от неговите няма да може да подложи шайба ако предварително врътне една врътка. При мен беше така. Ще трябва да си поиграе малко че да го нацели. Освен това на ръчната прекъсвача за лапичката на таблото на мен не ми пасна добре и се наложи да го поизкривя.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 01 Авг 2007, 15:37

щото не си прекарал кабела през дупката на подлакътника, иначе щеше ти пасне......
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Re: .

Мнение от cucko » 08 Юли 2008, 17:02

perko написа:Ако е с оригиналните болтове на подлакътника дори по- дълги от неговите няма да може да подложи шайба ако предварително врътне една врътка. При мен беше така. Ще трябва да си поиграе малко че да го нацели. Освен това на ръчната прекъсвача за лапичката на таблото на мен не ми пасна добре и се наложи да го поизкривя.

Абе колега аз бая си поиграх да завивам(около 15 мин.)После реших да видя 3-те болтчета еднаквили са и се оказаха еднаквни но една от шайбите не(по-малка е)та е за задната дупка където предварително я завиваш 1-2 оборота намотки и тогава мушкаш подлакътника от зад напред....и заедно с барчето поставяш предната пластмаса на подлакътника и него пасваш там.И трите болчета трябва да имат втулки за да не се мести подлакътника
А за датчика на ръчната и аз го поизкривих без да искам но го изправих и реших да го развия и да го отместя от другата страна и няма никакъв допир със стойката на подлакътника!
Абе трябваше да направя снимки на монтажа...ако знае някой линк да постне докато намеря..

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 08 Юли 2008, 17:44

Предполагам,че си се оправил с подлакътника,ама кви са тия снимки? :shock:
Изображение
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 08 Юли 2008, 17:50

///MapTo написа:...

Код: Избери целия код
# prevent hotlinking
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(www\.)?ivanov\.nu(/)?.*$ [NC]
RewriteRule \.(gif|jpe?g|png|bmp)$ images/nohotlinking.jpg [L]

:mhihi:

Оправих и снимките :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Re: Подлакътник - монтиране?

Мнение от cucko » 08 Юли 2008, 18:37

[Georgi] написа:Колеги, добрах се най-накрая до подлакътник. С каква радост само махнах стария, наместих ръчната в новия и ... ПРЪЦ. Ей тая хуйовина на снимките опира отдолу. Разглобих го почти целия, обаче не виждам това нещо да може да се маха. Дайте малко полезни съвети...

Изображение

Изображение

Изображение

Това ти е от по-новия модел подлакътник! За него КУНИ може да ти помогне-защото той е поставял и двата модела а аз само стария модел!
Ако искаш сам да помислиш мога да ти покажа къде да гледаш...за по-стария нещо не мога да намеря!
Ето ЦЪК

Следваща

Назад към E36