Проблем с ел джам на купе

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 316

Проблем с ел джам на купе

Мнение от dopestar » 30 Юли 2007, 18:51

Десния прозорец прави проблеми, когато е свален до долу и алармата го вдига, спира на средата, същото е и когато искам да го вдигна с едно натискане, трябва да задаржа копчето за да се вдигне на горе :mhihi:
:)

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 30 Юли 2007, 22:29

И на мен понякога ми спира на някое положение поради съпротивление предполагам. В повечето случаи си се качва догоре но отвреме навреме прави тая магария. Ще ми е интересно и на мен да разбера как се оправя.

ПП: не е от съпротивление между самото стъкло и гумите по купето понеже съм го пробвал и на отворена врата понякога пак прави така и то само дясното стъкло.

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 30 Юли 2007, 23:16

Пробвай да напръскаш предния гумен водач (този който се качва до върха на огледалото) на стъклото хубаво с някаква смазка (примерно удави го във ВД40) и виж дали ще ти го направи ако не го направи значи трябва да си смениш гумения водач защото той има едни косъмчета които с времето се изяждат и остава гола гума която е с по голямо съпротивление и от там джама спира, това е един от възможните варианти ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с ел джам на купе

Мнение от visipe » 31 Юли 2007, 9:33

dopestar написа:Десния прозорец прави проблеми, когато е свален до долу и алармата го вдига, спира на средата, същото е и когато искам да го вдигна с едно натискане, трябва да задаржа копчето за да се вдигне на горе :mhihi:

същия проблем го имам и аз на двете врати . Механизмите са перфектни както и зъбните колела... разглобих целия механизъм до моторчето и когато го пуснах да върти на празен ход само моторчето се усеща едно забавяне за миг от целия оборот. И според мен проблема е в моторчетата (поне в моя случай).
Тия павета мн лзгави бе...

Потребител
Аватар

Мнение от Buliviv » 02 Авг 2007, 20:31

Колега възможно е да е и пластмасовия водач на стъклото.Те са два,функцията им е да направляват стъклото и когато се прецакат се появявя горе долу същия проблем.Може да е и от друго но не ти пречи да провериш и това.Цената на бройка е около 5 лв.

Назад към E36