Малко въпросчета
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- SummonedToDIe
- старши ентусиаст
-
Малко въпросчета
Колеги,искам да ви попитам няколко неща, а именно :
1. Колко време след взимането на талона от КАТ (регистриране) трябва да отида да регистрирам колата в общината? Колко дневен е този срок?
2. Данъка в общината ли се плаща?
3. Точка 1 и 2 вървят ли заедно
Отивам да я регистрирам и ТРЯБВА да платя пътния данък или може да я регистрирам без да плащам данъка? В какъв срок?
Съжалявам, ако на някой му се струват глупави въпросите, не съм го правил досега, а и не намерих тази информация във форума
П.С. Не че ми се плаща данъка, ама нали некви глоби има дебели
1. Колко време след взимането на талона от КАТ (регистриране) трябва да отида да регистрирам колата в общината? Колко дневен е този срок?
3. Точка 1 и 2 вървят ли заедно

Съжалявам, ако на някой му се струват глупави въпросите, не съм го правил досега, а и не намерих тази информация във форума

- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
- SummonedToDIe
- старши ентусиаст
-
SuPeR_FLY написа:Ми като е ясно що питаш дали в общината се плаща бе човече![]()
![]()
![]()
Питам дали се плащат заедно с регистрацията или как

- SummonedToDIe
- старши ентусиаст
-
Още едно въпросче
Направих Гражданската застраховка преди да извадя транзитните номера, след това докарах колата, регистрирах я в КАТ, но в малкото талонче не пише номера на колата. Трябва ли да се обърна към някой агент на "Булстрад" за да внесе номера

Направих Гражданската застраховка преди да извадя транзитните номера, след това докарах колата, регистрирах я в КАТ, но в малкото талонче не пише номера на колата. Трябва ли да се обърна към някой агент на "Булстрад" за да внесе номера

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
SummonedToDIe написа:Още едно въпросче![]()
дам ... и то май при този, който си сключил застраховката
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- THE DUNK MACHINE
- ентусиаст
-
- Кара: KIA
- Мечтае да кара: E39 M5
Re: Малко въпросчета
SummonedToDIe написа:Колеги,искам да ви попитам няколко неща, а именно :
3. Точка 1 и 2 вървят ли заедноОтивам да я регистрирам и ТРЯБВА да платя пътния данък или може да я регистрирам без да плащам данъка? В какъв срок?
Баце аз като си купих моята в договора за покупко-продажба пишеше че трябва да я регистрирам в данъчната служба (общината) по местоживеене на мое име в двумесечен срок (считано от датата на сключването на договора за покупко-продажба). Ако колата е внесена от чужбина не знам дали срока е същия. Този данък не е "пътен" а "собственост" и ако не се лъжа когато я регистрираш в общината ще трябва да платиш половината от данъка за тази година (той се плаща на две равни вноски - едната преди 30.04 и другата след 01.05 или нещо такова беше). Аз моята си я регистрирах в общината февруари месец (дадоха ми една бележка и трябваше с нея да отида и да си платя половината преди 30.04 и после втората половина след 01.05) а данъка си го платих миналата седмица (за цялата година на една вноска и имах лихва около 2 лв). Като отидеш да я регистрираш в общината ще ти кажат каква е процедурата така или иначе - отдели си един ден време и се запаси с повече спокойствие преди да отидеш защото е една малка лудница

THE ONE & ONLY E30
Данъка се плаща в общината. В срок до 2 месеца след покупката трябва да регистрираш колата в данъчното. За да те регистрират трябва първо да платиш някаква такса ли беше, данък ли, която май беше 2% от стойноста на колата по договор или фактура. След регистрацията вече трябва да платиш ид данъка за собственост но не е задължително веднага.
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
В общината може да я регистрираш и без да си минал през КАТ
То си има договор и колата вече си е твоя. Може па да не искаш да я пускаш в движение и да си я качиш на покрива на гаража за фукня
. Сериозно - 2 месеца е срокът (от датата на покупката, а не от как си минал през КАТ), после следват глоби. Данъкът може да не го платиш веднага, а когато искаш. Обаче за да ти впишат колата, си искат 2-та процента данък върху стойността на автомобила по договор. Щеш не щеш, него трябва да го платиш на момента.

It's not who You are, it's who You know...
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
добре де и аз да дам един off topic като имам само договор от нотариус такъв за покупко-продажба в какъв срок след това трябва да мина през КАТ да я прехвърля на мое име!!! и каква е глобата????? 

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
ивчо написа:добре де и аз да дам един off topic като имам само договор от нотариус такъв за покупко-продажба в какъв срок след това трябва да мина през КАТ да я прехвърля на мое име!!! и каква е глобата?????
Срокът мисля беше 10 работни дни (2 седмици). Но не съм никак сигурен. Глобата за това също е някаква имагинерна величина... Преди година тъщата прекара през КАТ една кола, като беше закъсняла близо половин година. Наказание нямаше.
It's not who You are, it's who You know...
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
SummonedToDIe написа:Още едно въпросче![]()
Напиши си го сам нема ядове за това
и аз бях така

само,че ти трябва 1 добавък към каското(ако имаш)и към гражданската-там трябва да ти напишат новият и постояннен номер(който се издава от КАТ)

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2