Моля за помощ!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Моля за помощ!
Здравейте на всички.Имам следния пеоблем карах с масло МОБИЛ М това е минерално масло 15W40.Но трябваше да го сменям вече и ре6их да сложа за по добре МОТУЛ 4100 15W50 полусинтетика , заради по високите температури , преди да го сложа промих двигателя с промивочно масло на ПРИСТА за6тото всеки пьт маслото о6те като го налея ново и на пурвото спиране е чисто черно.И ефекта бе6е следния:силно ми се разтракаха повдигачите и двигателя заработи по шумно вярно 4е мотора е М-40 но до сега не сум имал такьв проблем с тях .Моля да помигните ! Според вас на какжо се дьлжи това нали МОТУЛА е хубаво масло всички казвате добри думи за него , какжо 6те ме посьветвате да направя сега дали 6те спрат да тракат или така 6те си остане.Благодаря предварително.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
ми заради промивката тракат
има добавки за хидравлични повдигачи специално, ако не си много претенциозен слагай, пробвал съм на М40 - заспиват с на лики моли добавката

има добавки за хидравлични повдигачи специално, ако не си много претенциозен слагай, пробвал съм на М40 - заспиват с на лики моли добавката

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
и да добавя за мотула - наистина е много хубаво масло, но май не е за износени двигатели (струва ми се доста по-рядко сравнено с друга марка масло от същия вискозитет)

- stenli_bmv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535д
пробваи да кара6 кам 5км до прекъсва4 да излезне пристата хубаво от повдига4ите.Ако не се оправи смени маслото.Но каквото и да сложиш пак няма да заглъхнат повдига4ите на цяло.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
и като го смени какво да сложи? по-гъсто? М16Д ли?
маслото за промивка е толкова тънко, че едва ли се задържа в подвигача

- stenli_bmv
- кандидат ентусиаст
-
да сложи 10w40 на кастрол и да я вкара в обороти и да видим дали няма да се оправи тогава.Stanchev написа:и като го смени какво да сложи? по-гъсто? М16Д ли?
Последна промяна stenli_bmv на 27 Юли 2007, 21:37, променена общо 1 път
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
stenli_bmv написа:да сложи 10w40 на кастрол и да я вкара в оборото и да видим дали няма да се оправи тогава.Stanchev написа:и като го смени какво да сложи? по-гъсто? М16Д ли?
ухаа, ще стане веселба

- stenli_bmv
- кандидат ентусиаст
-
сигорноStanchev написа:stenli_bmv написа:да сложи 10w40 на кастрол и да я вкара в оборото и да видим дали няма да се оправи тогава.Stanchev написа:и като го смени какво да сложи? по-гъсто? М16Д ли?
ухаа, ще стане веселба

- betona
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320 96g.
тъкмо днес изхвърлих маслото си - Мотул 10W40 а не бях карал повече от 3000 км. с него. Не знам какво стана с това масло, ама беше черно и рядко като го проверявах. Ходих по друга работа в Дару кар и като ми видяха маслото казаха да го изхвърлям, така ме посъветваха и в сервиза в който си ремонтирам колата. Уж скъпо масло - 17лв. литъра, от Маргели в Младост 1 го взех....и такъв боклук излезе. Сега сложих масло за 9.50 литъра от магазина на Оборище и ще видя как е....
Betona -Аве да изхвърлиш масло за това че е черно си е пална глупост ,какъв е тоя майстор ,моето масло преди да го сложа още в тубата си беше черно
BODI -Братми преди имаше Е30 но с М40 двигател и така тракаше както описа и сложи Титан 15W40 масло и двигателя заспа направо се беше шашнал.Двигателя му беше на около 260 000 км.Маслото е минерално и доста хора са против минералните масла но ефекта беше поразяващ се едно никога не беше тракал .Ако искаш разпитай за това масло.

BODI -Братми преди имаше Е30 но с М40 двигател и така тракаше както описа и сложи Титан 15W40 масло и двигателя заспа направо се беше шашнал.Двигателя му беше на около 260 000 км.Маслото е минерално и доста хора са против минералните масла но ефекта беше поразяващ се едно никога не беше тракал .Ако искаш разпитай за това масло.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
а не сте ли чували за масла с молибден - те со черни като отработило масло още от нови, като оцветяването е точно от молибдена
only rear wheel drive
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
ей, омръзна ми тая моята кола... маслото и никога не е било черно... може ли някой да ми каже какво и е

15 мнения
• Страница 1 от 1