Невалиден ли е този акт?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Невалиден ли е този акт?

Мнение от jk » 23 Юли 2007, 0:04

Моля, ако има някой по-навътре с правото да ми каже дали един акт за нарушение на закона за движението се счита за невалиден ако името ми е объркано (добавена е една излишна буква) и каква е процедурата в този случай?
Последна промяна jk на 23 Юли 2007, 0:06, променена общо 1 път

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 23 Юли 2007, 0:05

наеми си адвокат ;)
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 23 Юли 2007, 22:10

снимай го и даи да видим може да измислим нещо .... много сме силни сме :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Re: Невалиден ли е този акт?

Мнение от kriso85 » 23 Юли 2007, 22:19

jk написа:Моля, ако има някой по-навътре с правото да ми каже дали един акт за нарушение на закона за движението се счита за невалиден ако името ми е объркано (добавена е една излишна буква) и каква е процедурата в този случай?

Валиден си е бате. Ако ЕГНто ти е вярно и са ти иззели контролния талон това се води дребна фактическа грешка, която не влече след себе си нищожност или унищожаемост на акта. Дори и да не ти бяха взели талона (тоест бил си без документи) и като си им диктувал името са сгрешили една буква (както аз имах случай) пак акта си е напълно действителен :confused:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 23 Юли 2007, 23:43

Валиден, невалиден, възраженията са до три дневен срок и винаги могат да се пуснат и нищо не губиш. Затова пускай смело и да не ти пука. Основателни причини винаги има, освен ако не си бил явен нарушител :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от raBpa » 26 Юли 2007, 14:41

Няма файда от възражения за каквтото и да било ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 26 Юли 2007, 15:01

има, има, просто не знаеш как да ги представиш :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от n1tr0s0x1d3s1st3m » 26 Юли 2007, 18:16

питайте sinqta strela дали няма полза от възражения ;)
Винаги си трябва :)
Ама като гледам срока (3 дена) е на път да изтече...
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа...
йохохо... КАСА бира и бутилка ром в КОВЧЕГА на... шофьора... не си в морето ;) не карай пил - стигни жив!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Юли 2007, 20:55

До Началника на направление
Пътна полиция – КАТ СДВР

Ж А Л Б А

от ... bum_bum от бмв форума :mhihi:

Уважаеми господин началник,
Пиша Ви въпросната жалба свързана с неправомерно съставеният ми сподер мен акт за административно нарушение с номер 502193 от 26.10.2005г., както и с недопустимото поведение на служителите, които ми съставиха акта.
На 26.10.05г. към 20:45 бях спрян за проверка от служители на КАТ СДВР в района на улица „Драган Цанков” в близост до светофара на телевизионната кула в посока БНР.
Служителят, който ме спря не се представи, а идвайки до колата ми зададе въпроса защо не нося предпазен колан. Отговорих, че току що съм го свалил, за да изляза от колата, тъй като документите ми се намираха в сак в багажника на колата и се налагаше да сляза за да ги извадя /бях спрял на около 10 метра от мястото, където ми беше подаден сигнала/. След като предадох на служителя документите на колата той ги занесе в камиона с който бяха спрели до пътя и се качи в него. Аз се върнах в колата, където чаках около 15 минути. След това служителя дойде и ми каза да си седя в колата защото ще ми напише акт за неизползване на предпазния колан и ще залепи стикер на автомобила затова, че го спира от движение заради неработещ габарит. След като чаках още 10 минути отидох до камиона на служителите, където те ми беше написан акта и стикера за спиране от движение. Акта ми беше прочетен и аз пожелах да напиша възражение, тъй като записаното в акта за неизползвания предпазен колан и неработещата стоп светлина не отговаряше на истината. Помолих служителя да дойде да провери отново стоп светлината защото бях сигурен, че работи, но той отказа с думите, че тук няма да се занимава повече с мен и да пробвам каквото искам, него не го интересува и вече е видял каквото е трябвало. Отказано ми беше и да сменя крушката на габаритната светлина там на пътя с нова от комплекта за смяна, който имах в колата с мотива, че тук не е сервиз. Не ми беше позволено да запиша в акта като свидетел и имената на момичето, което беше с мен в момента, както и да и го прочета преди да го подпиша /... ЕГН .../.
Когато попитах служителят който ме спря за името му и повода по който ме спира той ми отговори, че ми е казал, а че съм глух никой не ми е виновен и да гледам табелката ако не съм „кьорав”. Попита ме също защо изобщо трябва да се представя след като носи полицейска униформа, а не е с униформа на боклукчия. В крайна сметка така и не разбрах кой точно от служителите ме спря и кой ми написа акта. Имената им прочетох в акта, но кой кой е не успях да установя.
Искам да подчертая, че през цялото време се държах с уважение и респект към служителите като разговарях с тях любезно, използвайки учтивата форма „Вие”.
Служетеля разговаряше с мен през цялото време на „ти”, използваше към мен епитети, които намирам за обидни, като, „тарикат”, „гъзар”, „дупе”, „кьорав” и други, които не смятам, че трябва да бъдат използвани в комуникацията на органи на реда с гражданите.
Искам да подчертая, че уважавам работата на органите на реда и винаги съм съдействал доколкото мога, както и че подобно отношение обидно за достойнството на гражданите и в частност моето не спомага за добрия имидж на Пътна полиция- КАТ.
Надявам се, че жалбата ми ще бъде разгледана и виновните ще бъдат наказани.

След въпросната жалба акта просто изчезна, върнаха ми талона и ми казаха, че акт с този номер просто няма :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от interlagos » 27 Юли 2007, 0:00

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :cop:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 27 Юли 2007, 11:03

bum_bum,

браво, постъпил си правилно, добре аргументирано, не безпричинно и ето - резултатно :clap:

но сами по себе си възраженията и жалбите, ако не се подплатени са напълно излишно губене на време ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Юли 2007, 11:27

То по принцип всичко си беше горе- долу така, наистина бяха много нагли и се возеха в някакъв камион, на паяк ми заприлича, но не бях сигурен, по- скоро от тия старите боклукчийски, дето събират контейнерите :mhihi:
Щях да пиша и за тоя с поршето, че той дойде по едно време и мислех да отбележа, че тръгването с бърнаут в насрещното не е пример, който бисшите полицейски служители трябва да дават на нас обикновените граждани и като такъв съм загрижен и за изхабеното количество бензин и гуми при тази проява ама викам, ае да не ставам нагъл :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от n1tr0s0x1d3s1st3m » 28 Юли 2007, 20:07

Tака е, трябва да се пишат възражения :)
Много добре звучи твоето. А като се позамислиш в повечето случаи, когато тръгнат да се заяждат - отношението им е подобно...

честито и че акта е "изчезнал" :)
йохохо... КАСА бира и бутилка ром в КОВЧЕГА на... шофьора... не си в морето ;) не карай пил - стигни жив!

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 29 Юли 2007, 0:03

raBpa написа:Няма файда от възражения за каквтото и да било ;)

Явно никога не си писал възражения... Предпочитам да дам 200 лв на адвокат, отколкото да ми взима парите началника на КАТ !
Знам само едно. По-добре е да пуснеш възражения/жалба отколкото да бездействаш. Така или иначе нищо не ти пречи и губиш най-много това което ти пише в постановлението, ако не се справиш и пред съда.
В момента имам 2 жалби до съда и едно възражение до КАТ, и трябва да ти кажа, че се моля да влезна в зала, защото това единственият начин да натрупаш опит. Те актовете с последният написан не свършват, а живота си продължава.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от n1tr0s0x1d3s1st3m » 01 Авг 2007, 0:01

Добре казано. Единственият проблем е че отнема и мн. време... И като се насрочи дата трябва да си там...

Следваща

Назад към Извън Темата