Дилема за избора....
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
Re: Дилема за избора....
SKISA написа:Знам точно с колко тона виртуални камъни ше ме залеете ,но се надявам в пролуките да чуя и смислени мнения освен :- "Ти си луд!"
Идеята ми е следната! Решил съм да сменя мойта Е39ка с по-ново! Естествено се насочих към Е60 ,ма гледам само комбита ,щото ми трябва много място за багаж! За съжаление всичкото Е60 е акцизно-намерих една-две 525ци-дизел на 163 коня ,ма са некакси голички и на много км/ около 150хил/ . Говорим за цена над 40хил лв! И понеже родината-мащеха е решила да ме пореже със сумата от около 5000лв за акциз ,а да не говорим,че за трилитров дизел или бензин отива към 7000 се поогледах и взех ,че видях цените на разни колици в магазина ! И така взе ,че ме дръпна Хюндай Санта Фе ,че май ше се наложи да напусна лоното на добрите баварски машини...!.... За мое най-голямо съжаление...! Имах опити да намеря на подобна цена и Х5/от старата естествено/ ,но опитите удрят на камък!
Понеже ми е още блудкаво от избора - ше се радвам ако някой сподели мнение "за" или "против" мойто мнение или предложи друго решение на дилемата!Тенкс ин адванс...
Ако не размислиш за акциза

Преди около три месеца и аз залитнах по подобен начин с една Mazda3 от магазина!
В медийното пространтво се изписват тонове хвалебствия за качеството на точно този представител на японската атво-промишленост, принципно колата е за съпругата ми, но по-често аз я карам на последък, извода: скъп боклук за пробег от 10 000 два пъти колата не разпознава смарт картата в следствие на което по-половин час я молим да ни пусне вътре, че и да запали, в шофьорската врата нещо дрънчи и таблото се разскърца при движение по паваж

При това колата не е много по- евтина от 1Series 118d , проблема пак се въртеше около 7-10к лв !
Съвета ми е автомобил от премиум марка, па било то и Audi, MB, и т.н.
Последна промяна Tod на 26 Юли 2007, 9:03, променена общо 2 пъти
Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
- Babuna
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
- Мечтае да кара: и да му е спокойно
Според мен можеш да потърсиш дизелов Nissan Pathfinder на 1-3 години за около 50-55 лева. За нов цените стартират от 61 000 лева.
За около 60 к също се намират из България добри е60, но комбитата са рядкост. Мой познат продаде за 52 000 525Д седан с доста екстри.
За около 60 к също се намират из България добри е60, но комбитата са рядкост. Мой познат продаде за 52 000 525Д седан с доста екстри.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Колега, аз лично бих прежалил парите за акциза. Вярно, гадно е, тъпо е, ама знаеш много добре, че после ще я караш с кеф. 

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
SlipKnoT написа:За около 50 може да земеш Гранд Витара с прилични екстри, имам приател които кара и казва, че е добра за кинтите си.

- Гост
-
явно мислим по един начин ...горе-долу! и аз се бях ориентирал към Нисаните,но разликата в цената си е разлика! поне 10бона трябва да дам отгоре над тия 40хил ,които намерих Е60ка! ...не е малко ,а и големия акциз е толко горе-долу - към 7бона! сузукито нещо хич не ме дърпа-роднина взе чисто ново SX4 - е ми не е кола тва! Витарата е по-големшка ,ма само като и видя барабанните спирачки отзад от миналия век и ми се доревава!
писал съм в една друга тема-изобщо не съм фен да взимам нова от магазина и знам ,че кола на 1г е много по-добре от същата-нова,щото тя е вече с 15% надолу дори 20%. просто сравнението в цените е много привличащо...! за 3ка комби не ми се говори ,щото вече съм дърт за 3ка ,а и размерите са зададени като за 5ца! надявам се новата 5ца да не е с по-малък багажник от мойта ,щото нема да събера тва дет требва! сега вкарвам точно една надуваема лодка-4м дълга кат се надуе,двигателя за нея и резервоара с колелата за дърпане,пейките,дъното и разни други дреболии плюс секви дребни багажчета за морето и куфарите -отгоре в една огромна кутия на Тюле! на ски работата става подобна. ако намалее обема с некой сантим ше увисна и нема качване на тоя багаж! и аз се замислих за ХI някоя петица,ма не съм сигурен дали на 5ца 2004,2005 година слагат новата система като на новата Х5ца и Х3ка или си е старият вариант . щото разликата била огромна-опитвам се да проверя от кога е новата версия на 4х4 задвижването в БМВ. за съжаление на 525 дизела ,който е 120киловата не слагат 4х4 задвижване ,а нагоре пак отиваме на тоя пусти акциз.
та така-още не съм решил ,ама требва да взема решение до 10тина дена и да се метам в нещо, а междувпрочем старата Е39ка ше трябва да я изпратя с много сълзи и мъка до някой следващ собственик...!
писал съм в една друга тема-изобщо не съм фен да взимам нова от магазина и знам ,че кола на 1г е много по-добре от същата-нова,щото тя е вече с 15% надолу дори 20%. просто сравнението в цените е много привличащо...! за 3ка комби не ми се говори ,щото вече съм дърт за 3ка ,а и размерите са зададени като за 5ца! надявам се новата 5ца да не е с по-малък багажник от мойта ,щото нема да събера тва дет требва! сега вкарвам точно една надуваема лодка-4м дълга кат се надуе,двигателя за нея и резервоара с колелата за дърпане,пейките,дъното и разни други дреболии плюс секви дребни багажчета за морето и куфарите -отгоре в една огромна кутия на Тюле! на ски работата става подобна. ако намалее обема с некой сантим ше увисна и нема качване на тоя багаж! и аз се замислих за ХI някоя петица,ма не съм сигурен дали на 5ца 2004,2005 година слагат новата система като на новата Х5ца и Х3ка или си е старият вариант . щото разликата била огромна-опитвам се да проверя от кога е новата версия на 4х4 задвижването в БМВ. за съжаление на 525 дизела ,който е 120киловата не слагат 4х4 задвижване ,а нагоре пак отиваме на тоя пусти акциз.
та така-още не съм решил ,ама требва да взема решение до 10тина дена и да се метам в нещо, а междувпрочем старата Е39ка ше трябва да я изпратя с много сълзи и мъка до някой следващ собственик...!
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Иво, новия туринг е с по-голям багажник от всички правени досега
Погледни тази красавица - http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=jj3cqt4etcp
Ох направо изтръпвам като я погледна за пореден път 5-та серия комби ми харесва чувствително повече от седана
Вярно, само в тая Германия с тия стисльовци немците може да намериш такъв автомобил с врътки на отоплението/климатизацията
Но погледни от другата страна
живей за себе си, остави ги ония олигофрени дето ни дерат , за 50 К лвще се качиш в страхотна машина на около 100 К км и ще си караш БМВ и ще си все така усмихнат, на фона на 50 К лв за една такава сериозна инвестиция 5 хиляди лева не са нещо кой знае какво , та после да си биеш главата
Други хора ти го написаха по-нагоре ...
Потърси кола с чукнат калник/броня,стоп или фар - цената може да е още надолу.Бъди сигурен че ако седнеш в някаква нова недодялка ,все нещо ще те дразни
Имаме нов L200 Mitsubishi, имахме нова Corsa, Focus ами просто БМВ-то дори на годинки си е БМВ
Георги Пенчев

Погледни тази красавица - http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=jj3cqt4etcp
Ох направо изтръпвам като я погледна за пореден път 5-та серия комби ми харесва чувствително повече от седана

Но погледни от другата страна

Потърси кола с чукнат калник/броня,стоп или фар - цената може да е още надолу.Бъди сигурен че ако седнеш в някаква нова недодялка ,все нещо ще те дразни

Георги Пенчев
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Penchev написа:...
Ти не си човек... Откъде я изкопа тая 5ица...

Ебаси великанската кола...

Цената и е Ноу Комент... А това за лекото чукване го подкрепям на 100%...
Цената пада чувствително...

- Гост
-
пичове-благодарско за мненията! много от нещата ги знам и сам-даже си мисля ,че пуснах темата за собствено оправдание ,за да кажа: ето и хората така мислят -начи не съм идиот да дам 5бона за акциз и да си остана на бмв! просто е гадно! щото тия 5бона може да се дадат за много по-хубави работи от на говедата...! отделно по-големия акциз -7бона си е направо една тройка за жената...! .... предишната я взех леко натисната и знам каква е разбиката в цената
Жорка,гледах я-акцизна е мама му стара! вчера намерих една 525-неакцизна на 120киловата,ма днес вече е продадена ,а и аз още не съм готов с парите! ше продължа да търся и ако ме удари кьоравата неделя сигурно ше прежаля "десятъка"!
говорят ми за някакви големи мотори на 5цата-правени специално за Белгия,които били 120киловата скопени ,но примерно 3л-дизел...!
не знам дали е верно! даже идвали и тук такива -вкарани! някой да е чувал такова нещо....!?!?

Жорка,гледах я-акцизна е мама му стара! вчера намерих една 525-неакцизна на 120киловата,ма днес вече е продадена ,а и аз още не съм готов с парите! ше продължа да търся и ако ме удари кьоравата неделя сигурно ше прежаля "десятъка"!
говорят ми за някакви големи мотори на 5цата-правени специално за Белгия,които били 120киловата скопени ,но примерно 3л-дизел...!

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
SKISA написа: някой да е чувал такова нещо....!?!?
Бррррт... Аз не съм чувал такова нещо пък и ми се струва нелогично... Няма смисъл като че ли да го правят...

- Гост
-
..само не мога да схвана,защо като си купих Е39ката на 4г-150хил км и с бая екстри -тогава вървяха по 22-30хил лв - или 10-13хил евра , а сега пак на толко години новия модел на такива км и без да слагам акциза излиза по 20-25хил евра...!?!?
ебати инфлацията за 4-5г!! нещо не ми се връзва далаверата....

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
SKISA написа:..само не мога да схвана,защо като си купих Е39ката на 4г-150хил км и с бая екстри -тогава вървяха по 22-30хил лв - или 10-13хил евра , а сега пак на толко години новия модел на такива км и без да слагам акциза излиза по 20-25хил евра...!?!?![]()
Има и значителна разлика в цената на колата като нова

Сравни колко е струвала Е39-ката като нова и иж колко е Е60-то.
Досто инфлация

Преди пет години 10 000 марки си беха прилична цифра,сега се равняват на 10 000 евро.
Така че малко сополив ни идва ма така е.
Както обича да казва един мой много добър приятел,
Не е скъпо приятелю,малко изкарваш

А по темата,напълно подкрепям Е60,дано намериш читаво

- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
неуспорим факт е че новата кола има много предиства но така си има и недостатъзи .... аз от е36 се качих на Рено лагуна на 13 км, пътувах с него в страната(Служебна) и кво после като се върнах БМВ-то си е класа брат, аз лично предпочитам е39 пред мноооооого от китайските колиби.....
Чета си тука и се чудя какви са тия Е-60 тки по 40 бона.Аз за Е-39 дадох 36.Брат се си мисля че за тия пари читава петица няма,ако погледнеш ,че стигат до 75-80 някакси не ми се връзва цената.
Иначе по темата,ако си маняк на БМВ да знаеш,че ще те гложди винаги ако вземеш друга кола.Все нещо ще те дразни.
Някой беше писал за РАВ 4,имаме такава и да ти кажа много е здрава,харчи малко,но си е дърво отвсякъде и като интериор и като поведение в завой, за ускорение не искам да говоря.
Успех с избора
Иначе по темата,ако си маняк на БМВ да знаеш,че ще те гложди винаги ако вземеш друга кола.Все нещо ще те дразни.
Някой беше писал за РАВ 4,имаме такава и да ти кажа много е здрава,харчи малко,но си е дърво отвсякъде и като интериор и като поведение в завой, за ускорение не искам да говоря.
Успех с избора

- Гост
-
Mr.White написа:Чета си тука и се чудя какви са тия Е-60 тки по 40 бона.Аз за Е-39 дадох 36.Брат се си мисля че за тия пари читава петица няма,ако погледнеш ,че стигат до 75-80 някакси не ми се връзва цената.
Успех с избора
Чукча-не писател...чукча-читател!

http://www.mobile.de/SIDyMDyWypce5n8MLW ... 269260706&
http://www.mobile.de/SIDMiU-Qybb9U5S0gS ... 270725583&
- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
Какви са екстрите в Санта-Фе дет ги няма в Е60, и струва ли си заради тях да се откажеш от приятно прекарване и дискретна усмивка всеки път като седнеш зад волана
На този въпрос само ти можеш да си отговориш.
Е да, ама на него доверие не може да му се има.
Качествената кола, дори и след 20 години пак е качествена, докато евтината след 10 е за боклука.
А аз лично ако ще купувам Азиатски джип, това ще е Субару.

Cobra написа:Колега има една приказка че като питали Хенри Форд коя е най-хубавата кола, той казал - новата.
Е да, ама на него доверие не може да му се има.

Качествената кола, дори и след 20 години пак е качествена, докато евтината след 10 е за боклука.
А аз лично ако ще купувам Азиатски джип, това ще е Субару.
БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3