Странно.. може би проблем

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Странно.. може би проблем

Мнение от Buliviv » 23 Юли 2007, 18:25

Първо ме извинете за тъпия въпрос.Та на моето ис като пусна климатика на студено и врътката е нагласена да духа в тялото на пътниците всичко е ок.Обаче като я завъртя на положение стъкла или на краката започва да духа топло,въпреки че климатика е включен.Въпросът ми е нормално ли е или имам проблем.Климатика е с двете врътки.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 23 Юли 2007, 18:30

не пипай нищо... немеца никой път няма си помисли, че искаш си изстудяваш джамовете :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Buliviv » 23 Юли 2007, 18:37

И аз така си помислих,обаче ме притесняваше че и на краката духа топло. :D Мерси за бързия отговор :)

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 23 Юли 2007, 18:53

за към краката има физика... :mhihi:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 23 Юли 2007, 20:04

Владо написа:не пипай нищо... немеца никой път няма си помисли, че искаш си изстудяваш джамовете :mhihi:

що говориш глупости незная.. :roll:
на е36-тите без клими не може да духа топло през централните конзоли за да не успива шофьора..това са единствените с ограничения..но на всички климатични коли може да духа както топло така и студено ОТВСЯКЪДЕ..аз винаги използвам климата за да си изсуша стъклото,много по бързо става :winky:
по темата..пич,провери си ел.клапаните за топло/студено ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 23 Юли 2007, 20:08

///MapTo написа:..пич,провери си ел.клапаните за топло/студено ;)

Блокирали в отворено положение.... :!:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW-M3-GAZE » 23 Юли 2007, 22:00

Клапите са ти заседнали,те се движат ел.мотоп4ета,които се управляват от елекртониката,която за жалост понякога дефектира.Ремонта не е толкова скъп,но трябва до прави що годе грамотен 4овек.на мен ми бяха горнали едни ел.елелменти,които си ги смених сам,и си ги купих само за 15лв.

Потребител
Аватар

Мнение от Buliviv » 24 Юли 2007, 1:36

Възможно е.Даите съвет мога ли да си отстраня сам проблема или съм за майстор,щтото така е много криво да не мога да си регулирам климата

Потребител
Аватар

Мнение от Buliviv » 24 Юли 2007, 2:50

По принцип тия клапи къде се намират

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 24 Юли 2007, 11:26

///MapTo написа:
Владо написа:не пипай нищо... немеца никой път няма си помисли, че искаш си изстудяваш джамовете :mhihi:

що говориш глупости незная.. :roll:
на е36-тите без клими не може да духа топло през централните конзоли за да не успива шофьора..това са единствените с ограничения..но на всички климатични коли може да духа както топло така и студено ОТВСЯКЪДЕ..аз винаги използвам климата за да си изсуша стъклото,много по бързо става :winky:
по темата..пич,провери си ел.клапаните за топло/студено ;)

:have one: :have one:.... и с тия ментета тука :dummy: :dummy: :dummy: :uups:

да , за съжаление не е читава работата... ремонт...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i

Мнение от divaneto » 24 Юли 2007, 12:30

Ако ел.клапаните са блокирали няма да духа студено от никъде

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320 96g.

Мнение от betona » 24 Юли 2007, 12:32

и при мен го има същия проблем, в сервиза ми казаха че трябва да свалят таблото, а тази операция струва 250 лв.....и си карам само с насочена напред въздушна струя - като пусна нагоре или в краката духа яко топло

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 24 Юли 2007, 19:16

divaneto написа:Ако ел.клапаните са блокирали няма да духа студено от никъде

Сети се за регулирането на централните въздуховоди(врътката топло-студено),примерно когато зимата си на парно,без да променяш настройките на врътките за градусите ,само от там можеш да вкараш свеж въздух отвън.. :arrow:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Потребител
Аватар

Мнение от Buliviv » 25 Юли 2007, 2:31

Значи заради въпросните въздуховоди се реших да се поровя малко из колата.Ровенето стана 12-13 часов маратон,а резултата-нацяло разглобена предна конзола,свалено табло,волан,жабка въобще всичко та чак до питите на радиатора.(поне събрах доста ценна информация за подобен род разглобявания и ако някои има нужда ще помагам).Извода беше че клапаните,ел моторчетата и всичко механично си работи,врътката за регулиране на въздушната струя при положение към стъклата или към краката отваря клапата на централната конзола и от там идва топло.При положение към пътника си духа от всякъде студено.И последно ще си позволя един съвет към колегите с подобни проблеми с климите,особено с климатрониците-ако нямате време за губене ползвайте някой професионалист в тази област с необходимите знания и най важно техника,защото стендовете за клими помагат много а понякога и чистят грешките в които е проблема.Аз днес просто си загубих 12 часа и много нерви а проблема общо взето си седи.Разглобявах колата в отлично оборудван сервиз,на мои познат,който накрая също се включи(той е чудесен диагностик на двигатели,а и монтьор)но просто и той не отбира от клими и не можахме да разберем има ли проблем или не.[size=18]Ходете при запознати хора,това е извода :D :D :D .
Поне посъбрах снимков материал,ще се постарая да го кача,че днес колко мъки бяха поне другите да не се мъчат,като разглобяват таблото

Потребител
Аватар

Пак за парното

Мнение от Ивашкин » 26 Юли 2007, 11:36

Колега и аз имам подобен проблем - в положение да духа към стъклото и в краката духа винаги топло, към хората винаги студено. Хайде тези които са към хората нормално е да е студено, но към прозорците и в краката да е винаги топло не си е работа.
Дали ще удариш едно рамо. Мойта е без клима - най-обикновенно парно. Много ще съм ти благодарен ако помогнеш колега, че от 10 дена търся такъв сервиз, но уви.
Надявам се на твоята ПОМОЩ :help:

Следваща

Назад към E36