Странно.. може би проблем
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Странно.. може би проблем
Първо ме извинете за тъпия въпрос.Та на моето ис като пусна климатика на студено и врътката е нагласена да духа в тялото на пътниците всичко е ок.Обаче като я завъртя на положение стъкла или на краката започва да духа топло,въпреки че климатика е включен.Въпросът ми е нормално ли е или имам проблем.Климатика е с двете врътки.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Владо написа:не пипай нищо... немеца никой път няма си помисли, че искаш си изстудяваш джамовете
що говориш глупости незная..

на е36-тите без клими не може да духа топло през централните конзоли за да не успива шофьора..това са единствените с ограничения..но на всички климатични коли може да духа както топло така и студено ОТВСЯКЪДЕ..аз винаги използвам климата за да си изсуша стъклото,много по бързо става

по темата..пич,провери си ел.клапаните за топло/студено

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
///MapTo написа:..пич,провери си ел.клапаните за топло/студено
Блокирали в отворено положение....

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- BMW-M3-GAZE
- кандидат ентусиаст
-
Клапите са ти заседнали,те се движат ел.мотоп4ета,които се управляват от елекртониката,която за жалост понякога дефектира.Ремонта не е толкова скъп,но трябва до прави що годе грамотен 4овек.на мен ми бяха горнали едни ел.елелменти,които си ги смених сам,и си ги купих само за 15лв.
- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
///MapTo написа:Владо написа:не пипай нищо... немеца никой път няма си помисли, че искаш си изстудяваш джамовете
що говориш глупости незная..![]()
на е36-тите без клими не може да духа топло през централните конзоли за да не успива шофьора..това са единствените с ограничения..но на всички климатични коли може да духа както топло така и студено ОТВСЯКЪДЕ..аз винаги използвам климата за да си изсуша стъклото,много по бързо става![]()
по темата..пич,провери си ел.клапаните за топло/студено

да , за съжаление не е читава работата... ремонт...
- divaneto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i
- betona
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320 96g.
и при мен го има същия проблем, в сервиза ми казаха че трябва да свалят таблото, а тази операция струва 250 лв.....и си карам само с насочена напред въздушна струя - като пусна нагоре или в краката духа яко топло
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
divaneto написа:Ако ел.клапаните са блокирали няма да духа студено от никъде
Сети се за регулирането на централните въздуховоди(врътката топло-студено),примерно когато зимата си на парно,без да променяш настройките на врътките за градусите ,само от там можеш да вкараш свеж въздух отвън..

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
Значи заради въпросните въздуховоди се реших да се поровя малко из колата.Ровенето стана 12-13 часов маратон,а резултата-нацяло разглобена предна конзола,свалено табло,волан,жабка въобще всичко та чак до питите на радиатора.(поне събрах доста ценна информация за подобен род разглобявания и ако някои има нужда ще помагам).Извода беше че клапаните,ел моторчетата и всичко механично си работи,врътката за регулиране на въздушната струя при положение към стъклата или към краката отваря клапата на централната конзола и от там идва топло.При положение към пътника си духа от всякъде студено.И последно ще си позволя един съвет към колегите с подобни проблеми с климите,особено с климатрониците-ако нямате време за губене ползвайте някой професионалист в тази област с необходимите знания и най важно техника,защото стендовете за клими помагат много а понякога и чистят грешките в които е проблема.Аз днес просто си загубих 12 часа и много нерви а проблема общо взето си седи.Разглобявах колата в отлично оборудван сервиз,на мои познат,който накрая също се включи(той е чудесен диагностик на двигатели,а и монтьор)но просто и той не отбира от клими и не можахме да разберем има ли проблем или не.[size=18]Ходете при запознати хора,това е извода
.
Поне посъбрах снимков материал,ще се постарая да го кача,че днес колко мъки бяха поне другите да не се мъчат,като разглобяват таблото

Поне посъбрах снимков материал,ще се постарая да го кача,че днес колко мъки бяха поне другите да не се мъчат,като разглобяват таблото
Пак за парното
Колега и аз имам подобен проблем - в положение да духа към стъклото и в краката духа винаги топло, към хората винаги студено. Хайде тези които са към хората нормално е да е студено, но към прозорците и в краката да е винаги топло не си е работа.
Дали ще удариш едно рамо. Мойта е без клима - най-обикновенно парно. Много ще съм ти благодарен ако помогнеш колега, че от 10 дена търся такъв сервиз, но уви.
Надявам се на твоята ПОМОЩ
Дали ще удариш едно рамо. Мойта е без клима - най-обикновенно парно. Много ще съм ти благодарен ако помогнеш колега, че от 10 дена търся такъв сервиз, но уви.
Надявам се на твоята ПОМОЩ

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2