Какво ли може да е?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Venci_ii
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325xi
Какво ли може да е?
Вчера към 18ч. тръгнах от Бургас за София и по магистралата си карах с 170-180 и по едно време ме изпревариха една А8-ца и една двуврата Е36-ца. Залепих се и аз зад тях и си караме 180-190 и след 5-6 минути гледам стрелката за температурата отиде на 12и1 след това на 12и2 . Намалих на 160 и веднага падна на 12ч. По това време температурата на въздуха сигурно беше над 30 а и беше едно изкачване. После по магистралата след Стара Загора до София си карах с 160-170 почти през цялото време и стрелката не помръдна но беше вече към 23ч. Преди две седмици пак пътувах и през цялата магистрала карах 180 – 190 км. и нямаше никакви проблеми а и в петък като пътувах към Бургас пак нямаше грижи.
Според вас какво може да е станало, за да се вдигне така температурата? Дали е от топлото време и повечето зор на 318ката или нещо е започнало да се скапва? На място не загрява грам - имаше някаква катастрофа и седях на едно място повече от половин час и то почти веднага (7-8км.) след като започна да загрява и стрелката не помръдна от средата.
Помагайте че не мога да карам спокойно само в стрелката на температурата гледам.
Според вас какво може да е станало, за да се вдигне така температурата? Дали е от топлото време и повечето зор на 318ката или нещо е започнало да се скапва? На място не загрява грам - имаше някаква катастрофа и седях на едно място повече от половин час и то почти веднага (7-8км.) след като започна да загрява и стрелката не помръдна от средата.
Помагайте че не мога да карам спокойно само в стрелката на температурата гледам.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Първо смени термостата и после ако не се оправи смени и водната помпа. Провери колко охладителна течност имаш в разширителния съд.
Всъщност ако не си сменял водната помпа - по-добре я смени, дори да е само от термостата това, щото правят проблеми
Всъщност ако не си сменял водната помпа - по-добре я смени, дори да е само от термостата това, щото правят проблеми

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
Нищо не пипай!!! Напълно си е нормално точно и аз си седях вчера на катастрофата и термометъра на климатика ми показваше 40,5 градуса външна t.
И при мен мърда над 160-170 км/ч. за малко при тези температури. А забеляза ли колко коли имаше прегрели с дигнати капаци и шофьори чешещи се по връта.
Ти се оплакваш, че мръднала стрелката с 1-2 мм. Ако те чуят от VW и Audi форума щъ бият, си помислят че ги дразниш, я отвори по това време и прочети малко теми да видиш , че 8 от 10 теми са за прегряването. И аз съм имал тези марки преди БМВ-то и да ти кажа нищо не знаеме за греене на двигатели. Не случайно викат на VW-то чайници.
И при мен мърда над 160-170 км/ч. за малко при тези температури. А забеляза ли колко коли имаше прегрели с дигнати капаци и шофьори чешещи се по връта.

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Не съм сигурен колега че си прав - не трябва да мърда стрелката на температурата
Аз поне така знам - термостат или водна помпа могат да ти направат голяма беля - по-добре да си ги провери. 

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
От 3 дена съм само извън града и доста километри минах и по обед и вечер, с яко натискане и по кротко, с и без климатик, но стрелката нито по баир , нито надолу не помръдва от точно средата, както казвате 12.00.Между другото и зимата е така, но още с купуването на колата смених и термостат и водна помпа, та си мисля, че не е нормално стрелката да захожда вдясно.
only rear wheel drive
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Бате, абе ти колко близо кара до ония другите две коли?
Навремето аз карах така, с 200, зад едно Ауди А8 и един Мерцедес С-класа ама Мергела не се помръдваше от левото платно, а Аудито ту зад него, ту до него и познай какво стана при мен. ПОЗНА! Стрелката мръдна като при тебе! ЗАЩО??? Ами много просто... Двигатела си грее яко, а поток на въздуха ЙОК (ами, че то при тая скорост нищо не остава зад другите две коли)
После по някое време си викам: "Абе тоя с Ауди-то дали не шареше у лево и десно точно поради тая причина?". Защото определено не искаше да минава мерцедеса, но пък и не караше зад него, а шареше.
П.П.: А иначе, ако не си обърнал внимание на охладителната система е крайно време за тая работа шъ знаиш.
Навремето аз карах така, с 200, зад едно Ауди А8 и един Мерцедес С-класа ама Мергела не се помръдваше от левото платно, а Аудито ту зад него, ту до него и познай какво стана при мен. ПОЗНА! Стрелката мръдна като при тебе! ЗАЩО??? Ами много просто... Двигатела си грее яко, а поток на въздуха ЙОК (ами, че то при тая скорост нищо не остава зад другите две коли)

П.П.: А иначе, ако не си обърнал внимание на охладителната система е крайно време за тая работа шъ знаиш.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
bmwdriver написа:Помпата е взела да превъртаОбикновено в началото го прави само на високи обороти.
мдам виж си и дали не ти бяга вода че може и радиатора да е заминал леко .. и след време като се цепне повече ще ти загрева и на по малко километри

- Venci_ii
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325xi
Антифриза си е точно на средата между мин. и мах.
двигателя е в идеално състояние и не губи нито вода нито масло
Както ви писах след това кратко покачване на температурата нямаше никакви други аномалии, но повече от 170 не посмях да вдигна.
Ще взема да сменя водната помпа за всеки случай, че да не я мисля.
Интересно ми е вие с какви скорости карате 318ките си?
Аз преди карах една 518is ( поръчкова :) ) и с такива скорости никога не съм имал проблеми и сега се чудя дали липсата на 25 кончета не оказва някакво влияние и да тормозя двигателя повече от допустимото.
двигателя е в идеално състояние и не губи нито вода нито масло
Както ви писах след това кратко покачване на температурата нямаше никакви други аномалии, но повече от 170 не посмях да вдигна.
Ще взема да сменя водната помпа за всеки случай, че да не я мисля.
Интересно ми е вие с какви скорости карате 318ките си?
Аз преди карах една 518is ( поръчкова :) ) и с такива скорости никога не съм имал проблеми и сега се чудя дали липсата на 25 кончета не оказва някакво влияние и да тормозя двигателя повече от допустимото.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Ами при мене помпата се оказа 6+ и си се търкаля из гаража, защото си сложих новата с метално витло все пак и то профилактично го направих това на есен. 

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED

12 мнения
• Страница 1 от 1