шибаното горещо
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
r
след като разбрах как е в сирия
даите да видим кво ще праим в стара загора че на янко колата си грее а остана само водна помпа да не сме сменили
п.с. Яне като четеш тва бате да ти кажа взех едни 17-ки на корабчето да доидеш да ги полеем ама по яко от тази събота

п.с. Яне като четеш тва бате да ти кажа взех едни 17-ки на корабчето да доидеш да ги полеем ама по яко от тази събота
- djani 1973
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 39 TDS
520
значи карам на 5 сьс 120 на равно и е 12 без 1 температурата и сьс сьщтите обороти качвам баир и почва да грее измихме радиатора сменихме термостат и пак сьщтото а и на градско е сащтото и виското е ново
- Kocil
- младши ентусиаст
-
на мен един път ми тръгна към червеното,на едно кръстовище в София,с включен климатик...изгасих го,спрях на тротоара,пих една бира и пак се пробвах без климатика...седеше си точно на 12 и не мръдна...на другия ден почнахме от най-лесното - промихме двата радиатора и всичко се оправи...тръгвайте оттам - не е нито трудно,нито скъпо,а често мръсотиите по тях пречат на топлообмена... 

- turieca
- кандидат ентусиаст
-
яао
батка тва всичко е направено само водна помпа не е сменена виж ми първото мнениена мен един път ми тръгна към червеното,на едно кръстовище в София,с включен климатик...изгасих го,спрях на тротоара,пих една бира и пак се пробвах без климатика...седеше си точно на 12 и не мръдна...на другия ден почнахме от най-лесното - промихме двата радиатора и всичко се оправи...тръгвайте оттам - не е нито трудно,нито скъпо,а често мръсотиите по тях пречат на топлообмена...
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Re: яао
turieca написа:батка тва всичко е направено само водна помпа не е сменена виж ми първото мнениена мен един път ми тръгна към червеното,на едно кръстовище в София,с включен климатик...изгасих го,спрях на тротоара,пих една бира и пак се пробвах без климатика...седеше си точно на 12 и не мръдна...на другия ден почнахме от най-лесното - промихме двата радиатора и всичко се оправи...тръгвайте оттам - не е нито трудно,нито скъпо,а често мръсотиите по тях пречат на топлообмена...
ами сменете я де

оня ден един пр еи така с м50
беше му превъртяла турбинката на помпата тя бакелитова и да видиш панаир
може да има отчупено парче може нещо друга да е
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
bmwfena написа:...водната помпа не ти е добре според мен...на баир ти включваш ниска предавка и с това вдигаш оборотите на матара с което увеличаваш циркулацията на антифриза и затова ти охлажда-разбери го а н аправ път караш на 5та с малко газ с по ниски обороти и с по малка циркулация--тва е обяснението---според мен
Точно тук май грешите приятели...
djani 1973 каза, че кара на 5-та с дадени обороти и колата му е с нормална температура; със същите обороти (а не скорост предполагам) качва баир и колата грее. Проблема е точно в скоростта и въздушния поток който обдухва мотора. Нормално е в баири да позагрява повече-караш на по-ниска предавка с по-високи обороти и мотора се товари, а няма достатъчен въздушен поток който да охлажда

и моя тдс го правеше в баира грее леко,но като стьпи на равно няма проблеми-аз го реших с моря долу и всичко ново и утре палим,а имам и 320-ка там стрелката не мьрда от пьрвата бяла черта,апри оп висока скорост охлажда още по-добре, но по принцип най-лесно този проблем се решава с шлайфане на главата
- nikolayyyyyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34
за какво шлаифане говори6 я виж кви температури мори хората,нормално е в тези жеги да ти позагрява колата особенно на баир,и моята ка4ва малко по нагоре температурата ама ка4вах се,до имона товае преди обзор,някои от колегите от форума ако е ходил там нека да каге за какъв път говорим,5км 1,2 за друга предавка и да иска6 немоге да се вклу4и итам моита вдигна температурата малко пове4е от нормалното 

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2