Ел. Перка
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- 7878
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70
- Детайли за колата: 3.0d "07
Ел. Перка
Значи ето какъв ми е проблема - Ел. перката, тази която е на климатика не работи. Проблемът е, че явно окъсява някъде, защото бушонът й гори непрекъснато. Въпросът ми е откъде може да идва проблема и как би могъл да се реши? А и опасно ли е да я карам така?
- stenli_bmv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535д
- 7878
- кандидат ентусиаст
-
Трудно ли се отремонтира това? В смисъл трудно ли се сваля перката, магнита и т.н.? Опасно ли е за колата, ако перката не работи?
- VENBO
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i Turbo
- Мечтае да кара: без жена му да дава акъли.
7878 написа:Трудно ли се отремонтира това? В смисъл трудно ли се сваля перката, магнита и т.н.? Опасно ли е за колата, ако перката не работи?
Донякъде е опасно-тя ти е като резервна перка-ако нещо стане с виското в тия жеги-тя се включва ако премине границата от 115 градуса ДВГ-то, доколкото знам.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
VENBO написа:7878 написа:Трудно ли се отремонтира това? В смисъл трудно ли се сваля перката, магнита и т.н.? Опасно ли е за колата, ако перката не работи?
Донякъде е опасно-тя ти е като резервна перка-ако нещо стане с виското в тия жеги-тя се включва ако премине границата от 115 градуса ДВГ-то, доколкото знам.
А със пуснат климатик си направо в джаза...

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- 7878
- кандидат ентусиаст
-
Le Transporteur написа:VENBO написа:7878 написа:Трудно ли се отремонтира това? В смисъл трудно ли се сваля перката, магнита и т.н.? Опасно ли е за колата, ако перката не работи?
А със пуснат климатик си направо в джаза...
В смисъл? Климатика не спира да работи по цял ден и липсата на перката засега не му се е отразила особено. Какво да очаквам и къде мога да оправя перката?
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Идеята е, че явно основната перка успява да се справи с натоварването.... ма не е хубаво така, щото допълнително разсеяната топлина може изведнъж да се окаже, че основната перка започва да не смогва, особено ако навън са яки горещини... зат'ва е и измислена втората за климата
така рискуваш доста, реално нямаш "резервен" вариант на основната 

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Значи за сега охлаждането се справя,градско ли я караш или извън..
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- 7878
- кандидат ентусиаст
-
- 7878
- кандидат ентусиаст
-
- Chichebiev
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW 320D Touring 2004
И аза съм със същия проблем и в момента съм я свалил и ще я разглобя да видя може ли да се поправи, защото е блокирала нещо. От сервиза дето ми проверяваха климатика казаха че не бива да се кара така особенно градско, за дълъг път не пречи но градско небива защото не се охлажда радиатора. И сега се пържа като мекица
И мен ме интересува има ли ги някъде тези перки и колко пари нова и стара?

- 7878
- кандидат ентусиаст
-
Chichebiev написа:И аза съм със същия проблем и в момента съм я свалил и ще я разглобя да видя може ли да се поправи, защото е блокирала нещо. От сервиза дето ми проверяваха климатика казаха че не бива да се кара така особенно градско, за дълъг път не пречи но градско небива защото не се охлажда радиатора. И сега се пържа като мекица![]()
Нова в Камор - 818 лв.
Стара цялата перка е към 200, а само моторчето, което е два вида (Бош и Сименс), са към 80-100 лв. По Симеон ги има.
- Chichebiev
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW 320D Touring 2004
7878 написа:Chichebiev написа:И аза съм със същия проблем и в момента съм я свалил и ще я разглобя да видя може ли да се поправи, защото е блокирала нещо. От сервиза дето ми проверяваха климатика казаха че не бива да се кара така особенно градско, за дълъг път не пречи но градско небива защото не се охлажда радиатора. И сега се пържа като мекица![]()
Нова в Камор - 818 лв.
Стара цялата перка е към 200, а само моторчето, което е два вида (Бош и Сименс), са към 80-100 лв. По Симеон ги има.

А с твоета какво стана оправи ли я или смени моторчето само?
- 7878
- кандидат ентусиаст
-
14 мнения
• Страница 1 от 1