BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"
Модератор: Технически модератори
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
Jikata написа:и при 530 и при 535 е до 260
аз имам следния жапрос -някаде има ли линк кадето е описано как да използваме всички екстри на големия борд. комп,и кои бутон за ко е
колега виж на 4-та страница на тази тема там мисля че са описани всички функции на копчетата + скритите функции на борда
поне аз за други незнам

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
dinozab написа:На дизела става по трудния начин иска кодинг плуг да се слага отзад.Номера му е 65818360999 за модели след 09.1993г. и 65818359376 до 09.1993г.Общо взето кодинг плуг трябва за 518,520,524td,525td,525tds.За всички останали не трябва въпросния чип им е в таблотоАко объркате номера на чипа естествено че ще показва грешни данни затова трябва да се внимава ката се взима:idea:
Колега,виж какво открих за моята кола-CODING PLUG (CODE)- 62119067683.Сигурен ли си ,че не грешиш.

Проверих и тук - определено става въпрос за моята кола.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: re
zvetiko написа:
3.Да махнеш чипа от таблото ,което е в момента и да сложиш какъвто трябва чип на борда.
А откъде ще намери чип за борда за 525 бензин

кажи от къде да зема за 525 М20 че май ги има само за таблото

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Re: re
zAcK написа:zvetiko написа:
3.Да махнеш чипа от таблото ,което е в момента и да сложиш какъвто трябва чип на борда.
А откъде ще намери чип за борда за 525 бензинАко знаеш
кажи от къде да зема за 525 М20 че май ги има само за таблото![]()
![]()
Въпросния CODING PLUG можете да си поръчате само от някой доставчик на части и варира между 75 и 90 лв
Сигурно може и от Дару кар.
В София има една сериозна фирма за доставка на електронни елементи-" Конрад електроник"Погледни и в раздела "Доставчици" на сайта.
Попитай колегите BMW5820iA и dinozab - те вече са го намерили от някъде.
- Jikata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540ia
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
zvetiko написа:dinozab написа:На дизела става по трудния начин иска кодинг плуг да се слага отзад.Номера му е 65818360999 за модели след 09.1993г. и 65818359376 до 09.1993г.Общо взето кодинг плуг трябва за 518,520,524td,525td,525tds.За всички останали не трябва въпросния чип им е в таблотоАко объркате номера на чипа естествено че ще показва грешни данни затова трябва да се внимава ката се взима:idea:
Колега,виж какво открих за моята кола-CODING PLUG (CODE)- 62119067683.Сигурен ли си ,че не грешиш.
Проверих и тук - определено става въпрос за моята кола.
така ..... хайде отново за чиповете.....
арматурното табло работи на същия принцип както и борда
данни - чип - табло ( дисплей )
при колите които имат чек контрол чипа е един и същ и за борда и за таблото и се слага от задната страна на таблото

но това е така повтарям само за тези с чек контрол, понеже при тях се извежда информация на дисплея на таблото и ако имаш и борд може да направиш така че на дисплея да се виждат и показанията на борда като може да ги сменяш от лостчето за мигачите ....
т.е. има връзка между таблото и борда
за тези които нямат чек контрол чиповете са 2

- единия е за таблото и той стои от задната му страна - ( това е чипа за който пише ZVETIKO ) !
- другия е за борда и той се слага от задната му страна - ( това е чипа за който пише DINOZAB ) !
При този вариянт няма връзка между таблото и борда и затова са нужни и двата чипа.
когато си поръчвате чип - правете го по номера в талона
така ще сте сигурни че сте си взели правилния
също трябва да знаете дали резервоара е железен или пластмасов, понеже това не излиза по талон

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Тоя борд го разглобихме от всякъде.
Колега,благодаря за инфото.
От двата ти поста следва да се направи извода ,че колегата slavianko има следните варианти-ако е имал чек контрол и иска да продължи да го има единственото му спасение е да намери чип за таблото като за неговата кола или да махне чипа на таблото ,при ,което се лишава от чек-контрола и да си сложи какъвто трябва чип на борда.За мен е ясно-нямам чек контрол и трябва да видя какъв е резервоара ми.

От двата ти поста следва да се направи извода ,че колегата slavianko има следните варианти-ако е имал чек контрол и иска да продължи да го има единственото му спасение е да намери чип за таблото като за неговата кола или да махне чипа на таблото ,при ,което се лишава от чек-контрола и да си сложи какъвто трябва чип на борда.За мен е ясно-нямам чек контрол и трябва да видя какъв е резервоара ми.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
а ве днес разбрах нещо че мойта кола не е била с бабешки часовник
като го свалих и видях голяма букса с много кабелчета над 25 бяха с сигурност-къкъв ереда от тук нататък--искам голем борд--май е била с такъв-маторя еМ50 Б20 автомат----

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
bmwfena написа:а ве днес разбрах нещо че мойта кола не е била с бабешки часовниккато го свалих и видях голяма букса с много кабелчета над 25 бяха с сигурност-къкъв ереда от тук нататък--искам голем борд--май е била с такъв-маторя еМ50 Б20 автомат----
Купуваш какъвто и да е голям борд за Е34.След ,което го гледаш от зад.Ако има отвори за две букси ,едната е за кодинг плъга и трябва да си купиш от вид ,който се пъха в буксата.По-вероятно е да е с една букса-тогава купуваш крачета,които се запояват на платката на борда,в тях пъхаш кодинг плъга,който си купил,в този случай като платка-всичко е подробно описано в началото.Кодинг плъга трябва да го избереш съгласно VIN кода на колата и типа на резервоара.
Ако успееш и на мен да намериш голям борд на човешка цена ,ще съм ти много благодарен-В София няма.

- bmwfena
- БМВманиачения
-
ей аз ако я напрая таа операция ще стана професор веzvetiko написа:bmwfena написа:а ве днес разбрах нещо че мойта кола не е била с бабешки часовниккато го свалих и видях голяма букса с много кабелчета над 25 бяха с сигурност-къкъв ереда от тук нататък--искам голем борд--май е била с такъв-маторя еМ50 Б20 автомат----
Купуваш какъвто и да е голям борд за Е34.След ,което го гледаш от зад.Ако има отвори за две букси ,едната е за кодинг плъга и трябва да си купиш от вид ,който се пъха в буксата.По-вероятно е да е с една букса-тогава купуваш крачета,които се запояват на платката на борда,в тях пъхаш кодинг плъга,който си купил,в този случай като платка-всичко е подробно описано в началото.Кодинг плъга трябва да го избереш съгласно VIN кода на колата и типа на резервоара.
Ако успееш и на мен да намериш голям борд на човешка цена ,ще съм ти много благодарен-В София няма.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
bmwfena написа:ей аз ако я напрая таа операция ще стана професор веzvetiko написа:bmwfena написа:а ве днес разбрах нещо че мойта кола не е била с бабешки часовниккато го свалих и видях голяма букса с много кабелчета над 25 бяха с сигурност-къкъв ереда от тук нататък--искам голем борд--май е била с такъв-маторя еМ50 Б20 автомат----
Ако успееш и на мен да намериш голям борд на човешка цена ,ще съм ти много благодарен-В София няма.аз съм си тъпичко провинциално момче
ще трябва да викам някой умен на помощ
Най-добрият вариант е ,но трябва да си напълно сигурен,че е свален от кола като твоята, голям борд с две букси, като в една е пъхнат кодинг плъга-поразрови се ако искаш ,там където има чарколяци.После вадиш онази букса на която се радваше и я пъхаш във вторият отвор, къртиш малко в кутията за да отвориш място за борда и си готов.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
bmwfena написа:ей аз ако я напрая таа операция ще стана професор веаз съм си тъпичко провинциално момче

с помоща на няколко бири ще го монтираме

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- bmwfena
- БМВманиачения
-
ако искаш направо да преминем към биритеzAcK написа:bmwfena написа:ей аз ако я напрая таа операция ще стана професор веаз съм си тъпичко провинциално момче
![]()
![]()
Ако имаш мерак да даваш пари намери борда, после ще поръчаме чип за 80-90лв и след това
с помоща на няколко бири ще го монтираме![]()
![]()

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
bmwfena написа:а ве днес разбрах нещо че мойта кола не е била с бабешки часовниккато го свалих и видях голяма букса с много кабелчета над 25 бяха с сигурност-къкъв ереда от тук нататък--искам голем борд--май е била с такъв-маторя еМ50 Б20 автомат----
виж в началото на темата има качено едно файлче със снимков материал и е описано какво трябва да се направи

не е чак толкова сложно щом имаш всички кабели на буксата.
моята кола е също М50В20 автоматик и борда си работи перфектно
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
колеги някой беше споменал че е възможно копиране на данните от чипа за ОВС-то
Ако някой може и знае как става нека да сподели
Ако някой може и знае как става нека да сподели