HELP! Скорости
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- nik4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м я някак си.
HELP! Скорости
Здравейте,сполетя ме голям проблем за съжаление.А именно скоростната ми кутия е финал заби между две скорости и има нещо счупено вътре.Много хора ме посаветваха направо да си тарся друга а не да отварям тази и да я ремонтирам защото частите и НОВИ щяли да струват колкото една цяла втора ръка.Вашето мнение какво е?
И другия въпрос ми е скоростните кутий на всички 4 цилидрови бмв еднакви ли са?Вав ВАРИ2000 ми казаха,че били еднакви от е36 316-318ис такава била и кутията на е46 316и318,но аз някакси не вярвам на това.Според мен трябва да имат различни предавателни числа в зависимост от дифа нали
?Колата ми е е36 318ис седан
И другия въпрос ми е скоростните кутий на всички 4 цилидрови бмв еднакви ли са?Вав ВАРИ2000 ми казаха,че били еднакви от е36 316-318ис такава била и кутията на е46 316и318,но аз някакси не вярвам на това.Според мен трябва да имат различни предавателни числа в зависимост от дифа нали

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Аз бих отворил скоростите, да видя за кво иде реч.
Недей слушай глупости, да взимаш друга кутия, преди да си разбрал твоята в к'во състояние е.
Повечето некадърни майстори са плашат от скоростни кутии
и за т'ва съвета им винаги е, взимай друга кутия, шот им е много по-лесно.
Наистина може и да е нещо дребно.
(Пример : най-лекия случай, разтегната или счупена превключваща вилка вътре в скоростите, цена - 10лв.)
И ако ремонта е около 200лв, бих си ги направил, ако е повече ... търсиш друга кутия.
Идеята ако си ги ремонтираш, е че след т'ва знаеш, че имаш нови скорости.
II-ра употреба кутия ..... слагаш си главата в торбата...
може да са по-зле и от твоите.
ПС. Правилно са ти казали в магазина, че са еднакви.
Недей слушай глупости, да взимаш друга кутия, преди да си разбрал твоята в к'во състояние е.
Повечето некадърни майстори са плашат от скоростни кутии
и за т'ва съвета им винаги е, взимай друга кутия, шот им е много по-лесно.
Наистина може и да е нещо дребно.
(Пример : най-лекия случай, разтегната или счупена превключваща вилка вътре в скоростите, цена - 10лв.)
И ако ремонта е около 200лв, бих си ги направил, ако е повече ... търсиш друга кутия.
Идеята ако си ги ремонтираш, е че след т'ва знаеш, че имаш нови скорости.
II-ра употреба кутия ..... слагаш си главата в торбата...
може да са по-зле и от твоите.
ПС. Правилно са ти казали в магазина, че са еднакви.
- nik4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м я някак си.
Колета мерси за инфото,кутията е отворена вече и проблема е ясен/синхронизатор за 3та скорост/струва 100лв.нов и се чака 1 седмица защото го няма никаде наличен.На някой случвалоли му се е да сменя само синхронизатор,защото ми казаха че ако е чисто нов има възможност да ми прави проблеми поради това че на другите скорости са износени до някаква степен и да не съвпадат добре с този.Можело да работят известно време и пак да се развалят дали е така?
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
вземи си втора ръка не се занимавай с ремонти ,явно е сдухана сега ще я оправиш после друго ще се скапе ..
4 мнения
• Страница 1 от 1