Смяна на маслото на автоматична скоростна кутия.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 18 Юли 2007, 22:50

пресдтои ми смянана масло и филтър ама непипамтам дето неми е работа----отивам оставям я и си плащам кат поп :mhihi: ами с тия автомати майтап не бива а и кутията ми е кат бебе :mhihi: по добре да дам някъв лев отгоре отколкото да си купя нова :mhihi: :mhihi: това е моя принцип :( :(
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 19 Юли 2007, 12:03

bmwfena написа:пресдтои ми смянана масло и филтър ама непипамтам дето неми е работа----отивам оставям я и си плащам кат поп :mhihi: ами с тия автомати майтап не бива а и кутията ми е кат бебе :mhihi: по добре да дам някъв лев отгоре отколкото да си купя нова :mhihi: :mhihi: това е моя принцип :( :(

ОК
ама нали знаеш че никой няма да свърши работата така - с такова старание както ти би си я свършил ;)
те на ония "майстори" ако мислиш че им пука за колата ти . ...... само се чудят как да ти вземат повече пари и по-малко работа да свършат :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 19 Юли 2007, 12:47

BMW5820iA написа:
bmwfena написа:пресдтои ми смянана масло и филтър ама непипамтам дето неми е работа----отивам оставям я и си плащам кат поп :mhihi: ами с тия автомати майтап не бива а и кутията ми е кат бебе :mhihi: по добре да дам някъв лев отгоре отколкото да си купя нова :mhihi: :mhihi: това е моя принцип :( :(

ОК
ама нали знаеш че никой няма да свърши работата така - с такова старание както ти би си я свършил ;)
те на ония "майстори" ако мислиш че им пука за колата ти . ...... само се чудят как да ти вземат повече пари и по-малко работа да свършат :evil:

Точно така.Преди години реших да постъпя "правилно" и отивам при едни майстори и почва едно пълнене с масло та 6.5 литра.Казвам им ,че по каталог и досега са сипвани 3.5.Те ми казват да не ги уча.После като надух колата по магистралата изби нивомерната пръчка и всичко стана в масло-както и да е пак се стигна до лягане под колата.А при повече масло кутията се поврежда със сигурност.Но за тях беше важно да си изкарат печалбата от тия 3 литра.И ако ходиш в сервиз където правят автоматици и си оставиш ключовете,вероятноста от основен ремонт на кутията,след няколко седмици е доста голяма.Ако не искаш да се цапаш,най-добре ги гледай какво правят.Това правило,поне за мен,важи за всичко ,което не се пипа от мен.

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 19 Юли 2007, 15:50

zvetiko написа:Точно така.Преди години реших да постъпя "правилно" и отивам при едни майстори и почва едно пълнене с масло та 6.5 литра.Казвам им ,че по каталог и досега са сипвани 3.5.Те ми казват да не ги уча.После като надух колата по магистралата изби нивомерната пръчка и всичко стана в масло-както и да е пак се стигна до лягане под колата.А при повече масло кутията се поврежда със сигурност.Но за тях беше важно да си изкарат печалбата от тия 3 литра.И ако ходиш в сервиз където правят автоматици и си оставиш ключовете,вероятноста от основен ремонт на кутията,след няколко седмици е доста голяма.Ако не искаш да се цапаш,най-добре ги гледай какво правят.Това правило,поне за мен,важи за всичко ,което не се пипа от мен.

Ей тука пак си ужасно прав.
Аз също в началото викам-ще плащам да стане как си тряба, ама после ревах, а как се псувах е друга бира. Така че висиш им на главите, ако не ти дават :arrow: сменяш сервиза 8)
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 19 Юли 2007, 19:40

Ужасно е точната дума.Така ми се иска да отида някъде,да оставя ключовете като бял човек и да си взема колата направена,без стандартните простотии,без да ме правят на идиот.

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 19 Юли 2007, 20:17

BMW5820iA написа:

ОК
ами като я насерат-кълна се-ще си я направят-бъди сигурен :!:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 19 Юли 2007, 22:10

bmwfena написа:
BMW5820iA написа:

ОК
ами като я насерат-кълна се-ще си я направят-бъди сигурен :!:

дано да нямаш проблеми с тях че тя стане ли до връщане в сервиза и до разправия ....... значи вече са прецакали нещо здраво и работещо ....

и дори и да го оправят .... вече ще имаш отремонтирана част

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 22 Юли 2007, 8:27

Колеги препоръчайте ми сервиз, където да ида и да сменя маслото на скоростите. Като чета тук какви може да ми ги надробят и направо страх ме хваща, а после и за бухалката ще трябва да се хващам, ако повредят колата :). От София съм.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 31 Юли 2007, 17:40

Съгласен съм че се налива много по-лесно през пробката на дъното (капака).
А колкото до наливането при работещ двигател (помпа на автоматика и въртящ се първичен вал) не тече ли като от спукана тръба на ВиК???
Аз мисля че е по-добре да се напълни от долната пробка докато протече, да се завие (не затегне) пробката, да се запали колата (да завърти търбината и да се напълни) и тогава да се регулура нивото (доливане докато протече).

Ще се радвам ако чуя мнение
Предвид цената на автоматика е по-добре да питаш и после да пипаш

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 31 Юли 2007, 17:45

[quote="Zubcho"]Колеги препоръчайте ми сервиз, където да ида и да сменя маслото на скоростите. Като чета тук какви може да ми ги надробят и направо страх ме хваща, а после и за бухалката ще трябва да се хващам, ако повредят колата :). От София съм.[/quote]
Сервиз Дунев Мотоспорт на гърба военното поделение на 4-ти километър.
3 пъти сменям масло на Е34 и 1 път на Е36.
Купувам масло от Дару кар и аз нямам смислено обяснение защо на все пак .....
Винаги сменям и филтъра. 35лв. са си пари но ремонти и ядове и не се знае още колко за таксита .... Мерси!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 31 Юли 2007, 19:04

tsb_bg написа:Съгласен съм че се налива много по-лесно през пробката на дъното (капака).
А колкото до наливането при работещ двигател (помпа на автоматика и въртящ се първичен вал) не тече ли като от спукана тръба на ВиК???
Аз мисля че е по-добре да се напълни от долната пробка докато протече, да се завие (не затегне) пробката, да се запали колата (да завърти търбината и да се напълни) и тогава да се регулура нивото (доливане докато протече).

Ще се радвам ако чуя мнение
Предвид цената на автоматика е по-добре да питаш и после да пипаш

Ти сам си отговаряш-накрая предлагаш да се долее масло на пуснат двигател.Няма опасност да потече на пуснат двигател защото маслото се праща от помпата по системата и нивото му в картера намалява.Опасно е ако спреш двигателя при отворени пробки-тогава се стича и почва да тече.

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 08 Авг 2007, 19:45

zvetiko написа:И още веднъж да подчертая-спазването на чистота при работата е от голямо значение.Когато махнете картера внимавайте да не влезе или вие да не вкарате някакъв боклук или в картера или в отворената скоростна кутия(конец от парцала,листо или тревичка от вятъра,ако работите на открито).Мога да ви спомена и за един куриозен случай-муха ,която влиза в отворената бутилка с масло,от там в кутията,която блокира и майтапа е бил голям когато са видяли ,че с трупа си е запушила един от каналите в "мозъка" на кутията.
И не правете нищо повече или по-малко от описаното, за да не кажете после ,че сте си прецакали заради мен кутията.
как е минала през филтера

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 10 Авг 2007, 10:13

Сигурно преди да стигне до филтъра, е заседнала гадта. :mhihi:

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 19 Авг 2007, 20:09

старичка тема ама я подновявам---кутията ми е 5 степенна ---последно колко масло хваща тази кутия и колко кинти е филтъра и на колко трябва да го сменям :!: :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 19 Авг 2007, 20:42

3 Литра, по каталог е Dextron 2

ПредишнаСледваща