Проблем с инсталация.

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 16 Юли 2007, 21:53

Аз съм с два усилватела. Когато пусна единия този проблем го няма.(Pioneer) Но при другия се появява(blaupunkt GTA470). Единият сигнален кабел(на втория усилвател) за едната предна дясна колона(този,който е свъразан за усилвателя и отива в колоната) е в близост до захранващия кабел. Няма как да го пусна от другата страна. Забравих и друго да спомена. При пускане и изключване на cd-то се чува еднократно пукане.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M40B18 '93

Мнение от Don_Mandragon » 17 Юли 2007, 1:34

melody1 написа:Аз съм с два усилватела. Когато пусна единия този проблем го няма.(Pioneer) Но при другия се появява(blaupunkt GTA470). Единият сигнален кабел(на втория усилвател) за едната предна дясна колона(този,който е свъразан за усилвателя и отива в колоната) е в близост до захранващия кабел. Няма как да го пусна от другата страна. Забравих и друго да спомена. При пускане и изключване на cd-то се чува еднократно пукане.

тогава размени стъпалта да видиш дали ще прави и с другото така,поне ще си сигурен дали е от стъпалото или от кабела.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 17 Юли 2007, 13:51

Размених стъпалата. С другия захранващ кабел проблема го няма.(5кв.) Проблемния кабел е 16кв.Нов е и е произведен в Germany(уж марков). Може ли проблема да е от повреден чинч. Ето как съм ги свързал двата усилватела. От cd-то имам изход за два чинч кабела. Единият е за sub. control, а другия е за останалото. Единия чинч кабел съм го свързал с усилватела Pioneer(за елипсите),а другия е свързан към баса, който е двунамотков( Blaupunkt GTA470 към Pioneer ts-w1200dvc) От усилватела Pioneer съм пуснал още един чинч към Blaupunkta за да мога с него да си захраня пердине говорители. След малко ще кача снимки за да видите какво точно съм направил, че стана малко объркващо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 17 Юли 2007, 14:11

Ето и снимки. Сега пак го пуснах втория усилвател при загасен двигател и тоя гаден звук пак се чува в бас говорителя. :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 17 Юли 2007, 14:12

Белия двупистов кабел съм го пуснал от масата на акумулатора до останалите маси.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 17 Юли 2007, 14:36

Тури по-дебел!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 17 Юли 2007, 17:01

Имаш проблем по някои от чинчовете.Например с онзи тънкия 4ерния дето е навит на "топка".Прегледаи пак добре тия входове.Върти и входовете по всякакви комбинации за да разбереш дали е от към сигнала и кои кабел е.По принцип не може проблема да идва от този кабел 16кв дето е за + но ако върви заедно с входа от едната страна може и от там да се смущава.Вържи външното металното на вси4ки 4инчове в една обща точка и към маса

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 17 Юли 2007, 17:04

Don_Mandragon написа:Имаш проблем по някои от чинчовете.Например с онзи тънкия 4ерния дето е навит на "топка".Прегледаи пак добре тия входове.Върти и входовете по всякакви комбинации за да разбереш дали е от към сигнала и кои кабел е.По принцип не може проблема да идва от този кабел 16кв дето е за + но ако върви заедно с входа от едната страна може и от там да се смущава.Вържи външното металното на вси4ки 4инчове в една обща точка и към маса

Искрени благодарности за помощя,която ми оказваш. Утре ще ги пробвам чинчожете. Дано да е от тях. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 18 Юли 2007, 9:54

бе не може да си с такъв жалък кабел за - !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 18 Юли 2007, 10:05

The_Ancient написа:бе не може да си с такъв жалък кабел за - !

Дебелия синия е пуснал за маса до колкото виждам а с този белия само е свързал всички маси до колкото разбрах от обясненията(виж снимки 3 и 4 ),ама ако наистина масата на стъпалото само е с този белия наистина трябва по дебел ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 18 Юли 2007, 12:26

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Е не съм чак толкова зле. :mhihi: :mhihi:
Синия е за маса, а тънкия белия е за изравняване на потенциалите. :mhihi:
Днес смених чинчовете и звука почти изчезна. Тези дни ще отида до мякой car audio center да погледнат кво съм сътворил и ако могат да премахнат и останалия шум. :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 18 Юли 2007, 16:09

Виж преди това като подаваш газ дали се променя 4естотата на шума.Ако да зна4и имаш смущение от към кабелите за свещите и трябва да си отдаличиш кабела за захранването от тях защото все си мисля 4е е от това шума ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 18 Юли 2007, 16:57

Don_Mandragon написа:Виж преди това като подаваш газ дали се променя 4естотата на шума.Ако да зна4и имаш смущение от към кабелите за свещите и трябва да си отдаличиш кабела за захранването от тях защото все си мисля 4е е от това шума ;)

Да като натисна газта и се увеличава звука. Кабела наистина е доста близо до кабелите на свещите. Не вярвам някой кабел да е пробил защото съм и на газ и щеше да имам проблем и с газовата уредба.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 18 Юли 2007, 17:17

melody1 написа:
Don_Mandragon написа:Виж преди това като подаваш газ дали се променя 4естотата на шума.Ако да зна4и имаш смущение от към кабелите за свещите и трябва да си отдаличиш кабела за захранването от тях защото все си мисля 4е е от това шума ;)

Да като натисна газта и се увеличава звука. Кабела наистина е доста близо до кабелите на свещите. Не вярвам някой кабел да е пробил защото съм и на газ и щеше да имам проблем и с газовата уредба.

Именно или е пробил или са много на близо до захранващия ти :!: Отдалечи ги малко или намери други кабели от някои твои приятел само за проба ;)

Предишна

Назад към Car аудио и видео