Съвет за чип!!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Съвет за чип!!!
Мисля да слагам чип на TDS-a, та си мисля да споделите къде да отида и дали си заслужава да давам повече пари за по-скъп чип с легален софт или да слагам от по-евтините защото няма значение.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Има доста теми във всичките подфоруми по тази тема. От това, което съм чел отстанах с впечатлението, че:
- първо, двигателя ти трябва да е 100% изправен, (което за коли, които са над 8 години е много голяма рядкост
освен ако ЛИЧНО не си проверявал всичко от-до);
- второ, дали ще си с "легален" софтуер (което е за предпочитане) или с не толкова "легален", никой няма да ти даде гаранция за бъдещия пробег на колата, въпреки че някои от фирмите правят и дино тест.
- трето, слагат си го колеги, които са решили да се оттървават в скоро време след това от колите си;
- четвърто, предлаганите ъпгрейди са в повечето случаи на гранични стойности за мощостта и не са достатъчно дълго проверявани. На пример за 525 тдс със 143 кс не мисля, че е разумно да се повишават кончетата с над 10 -15% повече. Много голяма става вероятността да почнат да гърмят спмагателните агрегати на двигателя.
Но в края на краищата чипосването е акт на доставяне на лично удоволствие, който, както и в много останали случаи, пренебрегва "бялото ангелче" на здравия разум.
- първо, двигателя ти трябва да е 100% изправен, (което за коли, които са над 8 години е много голяма рядкост

- второ, дали ще си с "легален" софтуер (което е за предпочитане) или с не толкова "легален", никой няма да ти даде гаранция за бъдещия пробег на колата, въпреки че някои от фирмите правят и дино тест.
- трето, слагат си го колеги, които са решили да се оттървават в скоро време след това от колите си;
- четвърто, предлаганите ъпгрейди са в повечето случаи на гранични стойности за мощостта и не са достатъчно дълго проверявани. На пример за 525 тдс със 143 кс не мисля, че е разумно да се повишават кончетата с над 10 -15% повече. Много голяма става вероятността да почнат да гърмят спмагателните агрегати на двигателя.
Но в края на краищата чипосването е акт на доставяне на лично удоволствие, който, както и в много останали случаи, пренебрегва "бялото ангелче" на здравия разум.

Благодаря колега за изчерпателния одговор
По повод - ефекта от чип тунинга съм наясно с някои от фактите които изброи, НО си мисля че всичките тези заключения са доста относителни като се вземе в предвид отношинието на стопанина към колата по принцип, или с други думи как я караш по принцип(до 3000хил.обр или яко на педала), кога и сменяш маслото - на време или не, какво масло слагаш, какво гориво, филтри др.
когато нещо се обади как реагираш - абе още ще изкара или по добре да си го оправя веднага и много други, чак тогава идва ефекта от чипа.

По повод - ефекта от чип тунинга съм наясно с някои от фактите които изброи, НО си мисля че всичките тези заключения са доста относителни като се вземе в предвид отношинието на стопанина към колата по принцип, или с други думи как я караш по принцип(до 3000хил.обр или яко на педала), кога и сменяш маслото - на време или не, какво масло слагаш, какво гориво, филтри др.
когато нещо се обади как реагираш - абе още ще изкара или по добре да си го оправя веднага и много други, чак тогава идва ефекта от чипа.
Moят ТДС е чипосван, но колата дойде така от Италия. Има си ключе с което се включва и изключва. Когато е пуснат, над 2000 оборота става много луда, с голям ряз и ефекта УАУ
Разлика се усеща и то огромна. Дори когато бях с 140 на магистралата и го изключих... е повярвай ми все едно натиснах спирачка
За чупенето на врата вече споменах
Единственото което ме притеснява е, че точно този ряз като го направи и после едни черни къбелта се виждат в огледалото, затова го пускам само при изперварване
Та моят съвет е, ако колата ти е в добро състояние я чипосвай смело, но не се опитвай да минеш метъра с някакви фирми които не дават гаранции.

- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 535д-06г;
как мога да разбера дали колата ми е чипосана оригинално в Италия,щот и моята е от там и след 2000 обр,става луда,ама каде е това копче и как да разбера?
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
И аз съм с TDS, но при мен пък няма черно като давам газ... И моята е с чип, слаган в германия, има си и гаранция и ТЮФ сертификат след като е правена интервенцията и колата е вкарана като 163 коня
В началото не вървеше кой знае колко но както каза и колегата преди малко, след като се погрижиш и всичко е наред
А и аз исках да има чип колата която купувам...

- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
Гледам, че си от русе... Ако имаш път към София се обади и ще ти го покажа... Тел: 0878 585352 Наско...
- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
ами нямам за сега път към София,ама аз нямам чип,поне това разбеах,към Септември ще идвам към София,може да ти званна да се видим на по биричка:)
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
12 мнения
• Страница 1 от 1