Kолко да очаквам като обещетение от ДЗИ по гражданска
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Kолко да очаквам като обещетение от ДЗИ по гражданска
Накратко.
Голфа ми сече пътя от средна лента в дясна лента. В тоя момент аз се движа там замислен за друго. Удара не го виждам, сещам се само че изсвирих и скочих на спирачките . След туи затворих очи и стиснах волана. Когата чух удара ги отворих а голфа го влачих на страни , перпендикулярно на левия фар и калник
Удара беше лек в предна лява гума. Голфа го влачих закачен за бронята и мигача сигурно 30метра щото съм тъп и натиснах с все сила спирачката за което сам съм си виновен ! Нямаше къде да избягам от дясно имаше бордюр висок сигурно 25-30см от ония наи високите. Не се сещам дали съм го ударил
Щетите са :
Фар , мигач , калник-(възтановяем е) , лаисна броня калник и врата - това са все нови неща които трябва се сменят
Боя -Броня, калник , врата огледало , праг
Боята е ДИАМАНД ШВАРЦ МЕТАЛИК
Щети които още не са видяни- наи вероятно изкривен кормилен накраиник
или нещо по сериозно
Как да искам да ми платят по фактури или по експертна оценка
Щетите на голф-а са
2 врати
праг
вежда
Всичко е тотал от тия неща
Голфа ми сече пътя от средна лента в дясна лента. В тоя момент аз се движа там замислен за друго. Удара не го виждам, сещам се само че изсвирих и скочих на спирачките . След туи затворих очи и стиснах волана. Когата чух удара ги отворих а голфа го влачих на страни , перпендикулярно на левия фар и калник

Удара беше лек в предна лява гума. Голфа го влачих закачен за бронята и мигача сигурно 30метра щото съм тъп и натиснах с все сила спирачката за което сам съм си виновен ! Нямаше къде да избягам от дясно имаше бордюр висок сигурно 25-30см от ония наи високите. Не се сещам дали съм го ударил
Щетите са :
Фар , мигач , калник-(възтановяем е) , лаисна броня калник и врата - това са все нови неща които трябва се сменят
Боя -Броня, калник , врата огледало , праг
Боята е ДИАМАНД ШВАРЦ МЕТАЛИК
Щети които още не са видяни- наи вероятно изкривен кормилен накраиник

Как да искам да ми платят по фактури или по експертна оценка

Щетите на голф-а са
2 врати
праг
вежда
Всичко е тотал от тия неща

Преди три-четири години някъде имах взимане-даване по гражданска с тия мизерници от ДЗИ, защото една замаена патка ми отнесе фара и маската. Оказа се че плащат по тяхна си оценка, която няма нищо общо с реалната щета, и не искат да плащат по фактура. Естествено, набутания в цялата схема останах аз, отделно дето ме мотаха 2 месеца, докато накрая един отговорен фактор се обади и успях да взема някакви пари...
Това беше горе-долу по време на приватизацията им, дано сега да нямаш много ядове с тия...
Това беше горе-долу по време на приватизацията им, дано сега да нямаш много ядове с тия...

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- Babuna
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
- Мечтае да кара: и да му е спокойно
Няма начин да ти платят по фактурна стойност, ще ти платят по експертна оценка. Основно ги интересува годината на автомобила, колкото по-стар, толкова по-малко пари дават независимо от реалната цена на резервните части. Според мен може да очакваш около и под 400 лева.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
А нямаш ли Каско?Щото ако имаш,то ти покрива щетите,а твоята компания
си взима парите по служебен път от ДЗИ (или която е компанията застраховател на виновния).
си взима парите по служебен път от ДЗИ (или която е компанията застраховател на виновния).
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Вярно е че се прави редукция на стойността на частите според годините на колата и не знам условията на ДЗИ, но съм вещо лице на Армеец и по техния ценоразпис ако аз ти правя огледа, респективно описвам колата си взел 600-800 лева, но това е грубо автомобила не съм го виждал все пак.
only rear wheel drive
- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
Слушай внимателно няма да повтарям...
при ексертна оценка където и да си застрахован винаги си набутан,най-лесно и сигурно е отиваш при някой твой от сервиз принципно ДЗИ плащат от 6-14лв на час труд - това разбира се е без частите,отиваш и казваш на този който ще ти прави колата да ти пусне една проформа фактура за части и ремонт ако може малко да я свие още по добре с нея отиваш при този който ти е правил застраховката вдигате се двамата или го юркаш него да отиде в главния офис(ако си я правил там още по-добре)с проформата да я даде заедно със заведената щета и описа,от там нататък стискаш палци да се навият на тази сума която и си я правиш по фактура след ремонта им носиш оригинала и чакаш 14 работни дни и ти превеждат парите.Общо взето това пък и при положение,че има и друг участник те си търсят парите от него регресивно стига да не е пил,че тогава става една,също ако се навият да ти я направят в техен сервиз пак добре обаче доста се чака виж колко ще получих по-експертна и след това сравни с проформата ако ти е пекан брокера грижи няма да имаш.Успех
при ексертна оценка където и да си застрахован винаги си набутан,най-лесно и сигурно е отиваш при някой твой от сервиз принципно ДЗИ плащат от 6-14лв на час труд - това разбира се е без частите,отиваш и казваш на този който ще ти прави колата да ти пусне една проформа фактура за части и ремонт ако може малко да я свие още по добре с нея отиваш при този който ти е правил застраховката вдигате се двамата или го юркаш него да отиде в главния офис(ако си я правил там още по-добре)с проформата да я даде заедно със заведената щета и описа,от там нататък стискаш палци да се навият на тази сума която и си я правиш по фактура след ремонта им носиш оригинала и чакаш 14 работни дни и ти превеждат парите.Общо взето това пък и при положение,че има и друг участник те си търсят парите от него регресивно стига да не е пил,че тогава става една,също ако се навият да ти я направят в техен сервиз пак добре обаче доста се чака виж колко ще получих по-експертна и след това сравни с проформата ако ти е пекан брокера грижи няма да имаш.Успех
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
едва ли някои тук може да ти каже колко ще ти дадът
иначе ако беше така щехме да сме застрахователни агенти или оценители ... мисля знаеш къде могат да ти дадът отговор на въпроса ти

иначе ако беше така щехме да сме застрахователни агенти или оценители ... мисля знаеш къде могат да ти дадът отговор на въпроса ти

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
9 мнения
• Страница 1 от 1