метанов или газов инжекцион?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
someone написа:Айде и от мен малко лични впечатления. Щото поне опит с LPG на ISка имам. Първоначално бях с обикновена LPG уредба. За 2000 км., от които 300 - 350 градско, гърмя общо 7 пъти. Седмият беше на кръстовището на К. Величков и Стамболийски, та си проправях път между колите и трамваите да събирам чарколяци (щото всичко, що е гумено се разхвърча). Това, че бях запушил и кръстовището не го броим. След седмия се свързах с едни пичове от Карлово, които имат сервизи и в Пловдив и в София (в София им е малко сервизчето, на ул. "Кирил и Методий"), и внасят StarGas. Та тези същите си имат някаква тяхна доработка, която са си нарекли SimGas - газов инжекцион, само дето цените са доста по прилични. От тогава 2 години. Единственото, което е пипано по колата във връзка с газовия инжекцион е смяната на филтрите за газта.

Познато до болка...
И аз събирам за Simgaz.
http://www.stargas-bg.com/index.htm
Има и некви български на БСМ ама ги правят отскоро майче и още няма отзиви.Телефона е :02 868-38-69
- speedmaniac
- младши ентусиаст
-
don mimo , да те ориентирам относно метан-а, един приятел кара на метан от 2 год, минал е около 80 000 км в БГ(става въпрос за мазда 323) но, все тая - с 2 бутилки по 30 литра е, (значи общо 60л) което събира около 7-8 кг.метан (не съм сигурен), цената на метана е около 1 лев/кг и минава пълен около 200км (зависи градско/извънградско). Не трябва да те притеснява колко л/100км карчи а колко кг/100км но нали говорим за пари - става въпрос за 4.5-5лв на 100км! Имало е случай 100 км с 3.70лв!!! Колата върви 80% при него спрямо бензин, направо е супер. В момента може да се каже че е изплатил и колата и уредбата.
Относно всички с девиза "БМВ караш, а е скъпо" - един коментар - знаете ли след колко години ще се изчерпа земния нефт и съответно бензин??? Е, наближава, а цените няма да паднат... Да не говорим че до 5-10 г. много голяма част от колите ще минат на други АЛТЕРНАТИВНИ горива, там е и бъдещето. Бензин тогава може и да няма (не смея и да помисля какво ли ще се измисли). Така че, не бих казал че тези които се ориентират от сега са глупави, напротив...
Относно всички с девиза "БМВ караш, а е скъпо" - един коментар - знаете ли след колко години ще се изчерпа земния нефт и съответно бензин??? Е, наближава, а цените няма да паднат... Да не говорим че до 5-10 г. много голяма част от колите ще минат на други АЛТЕРНАТИВНИ горива, там е и бъдещето. Бензин тогава може и да няма (не смея и да помисля какво ли ще се измисли). Така че, не бих казал че тези които се ориентират от сега са глупави, напротив...
...E36 Rulzzz...
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
speedmaniac написа:don mimo , да те ориентирам относно метан-а, един приятел кара на метан от 2 год, минал е около 80 000 км в БГ(става въпрос за мазда 323) но, все тая - с 2 бутилки по 30 литра е, (значи общо 60л) което събира около 7-8 кг.метан (не съм сигурен), цената на метана е около 1 лев/кг и минава пълен около 200км (зависи градско/извънградско). Не трябва да те притеснява колко л/100км карчи а колко кг/100км но нали говорим за пари - става въпрос за 4.5-5лв на 100км! Имало е случай 100 км с 3.70лв!!! Колата върви 80% при него спрямо бензин, направо е супер. В момента може да се каже че е изплатил и колата и уредбата.
Написал си истини ,ама що ми се струва ,че не знаеш от кой джоб на Мистер Сенко се пръкват метана и пропан-бутана..
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- speedmaniac
- младши ентусиаст
-
Е добре, и те не са вечни, но в момента спадат към "алтернативните" горива спрямо бензина... Мисъла ми е че в близко бъдеще (10-20г) не се знае какво друго ще се измисли като алтернатива...(вече има измислени какви ли не хибриди)... Добре е да се кара на бензин, спор няма - но, казвам че тези които минат на друго гориво, като цяло няма да сгрешат... 

...E36 Rulzzz...

- robert1975
- младши ентусиаст
-
абе че може да свърши нефта-може-ама всички ли да си подкараме баварците с бомби в багажниците баварците........е аз си оставам традиционалист-въпреки че традициите са за да се нарушават-е аз няма........ 

Колеги чета , чета и в крайна сметка много малко информация намирам за реални предложения за газов инжекцион. Реших , че ще слагам и сега ме интересуват координати на сервизи в София, където мога да си сложа газов инжекцион за 6 цилиндров двигател за под 2000лв . Моля ви за препоръки и съвети къде да отида ! Като, че ли най-стабилни ми се виждаш СтарГаз, обаче това Карлово ми идва далечко, а нали става бавно и за един ден май няма да може да ми я сложат
.

Последна промяна Pavlinius на 15 Юли 2007, 14:03, променена общо 1 път
Pavlinius написа:Колеги чета , чета и в крайна сметка много малко информация намирам за реални предложения за газов инжекцион. Реших , че ще слагам и сега ме интересуват координати на сервизи в София, където мога да си сложа газов инжекцион за 6 цилиндров двигател за под 2000лв . Моля ви за препоръки и съвети къде да отида ! Като, че ли най-стабилни ми се виждаш СтарГаз, обаче това Карлово ми идва далечко, а нали става бавно и за един ден май няма да може да ми я сложат.
Що пък карлово,бе.В сайта пише за София ул.Кирил и Методий 180.Са не ми се търси къде е тя ама иначе в една пряка на "Симеоновско шосе" май съм виждал Старгаз.И напиши впечатленията кви са след като ти я монтират.
http://www.stargas-bg.com/index.htm
http://www.bsm-bg.com/manuals.php?language=bg&gid=6
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
Pavlinius написа:stambo_81dg написа:неска си зех бутилка
утре си купувам кит за метан-изпарител тръби пълна4ка и тн.-470лв сичко![]()
Колко общо очакваш да ти излезе метан-а ?
470

наи скъпото са бутилките
аз си куипих на далавера от един тираджия
които пътува за италия и е донесъл бутилки тука
за сега 6те съм с една бутилка 50 литра за около 120-130км
4акам да ми донесе и една пуричка да ми влезе в багажника
50 литра я взех за 240 лв

иначе другаде съм питал около 10-12лв за литър
еи ся тъкмо си купих и целия кит изпарител тръби коп4е и тн.
пълен комплект за 230 кинта-ЛОВАТО
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
!
аплодисменти за човека,който умее да си прави сметката и не се срамува от това 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Re: !
pavlin_e30 написа:аплодисменти за човека,който умее да си прави сметката и не се срамува от това
".....който си купи метанова уредба и я използва..."

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
Le Transporteur написа:pavlin_e30 написа:аплодисменти за човека,който умее да си прави сметката и не се срамува от това
".....който си купи метанова уредба и я използва..."![]()
мене лично грам не ме ебе кои кво си мисли
ако реша ша си карам колата и с лаина

тя си е моя
що пък да не минавам 100км с 5лв

досега съм бил с газ нямал съм нигви проблеми
колата ми върви отлично като на бензин така и на газ

при мене смисъла на цялата тази схема е че аз карам много км
и искам да си ги минавам с любимата е34

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
stambo_81dg написа:Le Transporteur написа:pavlin_e30 написа:аплодисменти за човека,който умее да си прави сметката и не се срамува от това
".....който си купи метанова уредба и я използва..."![]()
мене лично грам не ме ебе кои кво си мисли
ако реша ша си карам колата и с лаина![]()
тя си е моя
що пък да не минавам 100км с 5лв![]()
досега съм бил с газ нямал съм нигви проблеми
колата ми върви отлично като на бензин така и на газ![]()
при мене смисъла на цялата тази схема е че аз карам много км
и искам да си ги минавам с любимата е34
Е ти къде видя ирония или някой да те поучава..