BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"
Модератор: Технически модератори
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
dinozab написа:На дизела става по трудния начин иска кодинг плуг да се слага отзад.Номера му е 65818360999 за модели след 09.1993г. и 65818359376 до 09.1993г.Общо взето кодинг плуг трябва за 518,520,524td,525td,525tds.За всички останали не трябва въпросния чип им е в таблотоАко объркате номера на чипа естествено че ще показва грешни данни затова трябва да се внимава ката се взима:idea:
колегата е прав

от въпросния кодинг плуг зависи цялата работа.
той представлява един чип в който е съхранена информация за конкретния двигател, обем на резервоара и всякакви други параметри които са необходими за да работи правилно борда.
А самия борд представлява просто един дисплей с копчета за управление, който разчита информацията идваща от чипа
един вид схемата е следната:
ECU - Чип - Борд
А относно борда - той е еднакъв абсолютно за всички Е34 даже и Е32
така че няма значение от каква кола е свален
важен е кодинг плуга

Абе колеги аз моят го сложих всичко си свети и работи обаче нищо не показва вярно освен температурата. За всички функции ми показва едни стойности дето нямат нищо общо с деиствителноста. Примерно средната скорост също ми я отчита обаче аз не падам под 180 а то ми пише че карам средно с 60км/h и такива. Нещо ще трябват ли настроики или не знам там какво. Между другото колата ми е Е34 М50 В25 а борда съм го взел от Е32 ама не знам къв мотор. Отзад всичко си пасна ама ебати стойностите. Иначе разхода на гориво по борда ми харесва не се качва повече от 14 а тя с толкоз няма да иска да запали дори
при теб не е необходимо да си купуваш кодинг, защото при теб е вграден в таблото, затова ти е тръгнал веднага борда

за да ти показва грешна информация ми се струва че ти е сменяно таблото, а от там и кодинга ти е различен......
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Колега,преди малко си изясних това ,което пишеш ,но ти ме изпревари-големият борд си е изчислителна машина,еднаква за всички модификации,която получава и обработва:
1. постоянни данни- от кодинг плуг-а за конкретният двигател и автомобил
2.променливи -от датчиците на колата и от ECU или DDE.
И ,който не иска да запоява крачета ,нека да си потърси голям борд с два куплунга от зад,при по-голям късмет и с кодинг плуг,но тогава трябва да знае дали колата от която е свален борда е като неговата.
Ако няма два куплунга запояване на крачета е неизбежно.
Интересен е случаят със slavianko -ако иска борда да тръгне му трябва друго табло с кодинг плуг за неговата кола или без кодинг плуг .
1. постоянни данни- от кодинг плуг-а за конкретният двигател и автомобил
2.променливи -от датчиците на колата и от ECU или DDE.
И ,който не иска да запоява крачета ,нека да си потърси голям борд с два куплунга от зад,при по-голям късмет и с кодинг плуг,но тогава трябва да знае дали колата от която е свален борда е като неговата.
Ако няма два куплунга запояване на крачета е неизбежно.
Интересен е случаят със slavianko -ако иска борда да тръгне му трябва друго табло с кодинг плуг за неговата кола или без кодинг плуг .
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
re
Колега сменяно ми е таблото наистинаBMW5820iA написа:dinozab написа:На дизела става по трудния начин иска кодинг плуг да се слага отзад.Номера му е 65818360999 за модели след 09.1993г. и 65818359376 до 09.1993г.Общо взето кодинг плуг трябва за 518,520,524td,525td,525tds.За всички останали не трябва въпросния чип им е в таблотоАко объркате номера на чипа естествено че ще показва грешни данни затова трябва да се внимава ката се взима:idea:
колегата е прав![]()
от въпросния кодинг плуг зависи цялата работа.
той представлява един чип в който е съхранена информация за конкретния двигател, обем на резервоара и всякакви други параметри които са необходими за да работи правилно борда.
А самия борд представлява просто един дисплей с копчета за управление, който разчита информацията идваща от чипа
един вид схемата е следната:
ECU - Чип - Борд
А относно борда - той е еднакъв абсолютно за всички Е34 даже и Е32
така че няма значение от каква кола е свален
важен е кодинг плуга
Абе колеги аз моят го сложих всичко си свети и работи обаче нищо не показва вярно освен температурата. За всички функции ми показва едни стойности дето нямат нищо общо с деиствителноста. Примерно средната скорост също ми я отчита обаче аз не падам под 180 а то ми пише че карам средно с 60км/h и такива. Нещо ще трябват ли настроики или не знам там какво. Между другото колата ми е Е34 М50 В25 а борда съм го взел от Е32 ама не знам къв мотор. Отзад всичко си пасна ама ебати стойностите. Иначе разхода на гориво по борда ми харесва не се качва повече от 14 а тя с толкоз няма да иска да запали дори
при теб не е необходимо да си купуваш кодинг, защото при теб е вграден в таблото, затова ти е тръгнал веднага борда![]()
за да ти показва грешна информация ми се струва че ти е сменяно таблото, а от там и кодинга ти е различен......

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: re
slavianko написа:.....
Имаш 2 варианта:
1. Да намериш табло за М50Б25 със ръчка и същия резервоар. Демек от същата като твоята
2. Да земеш чипа от такова табло и да го смениш с тоя в твоето.
Най-добре ще е ако намериш такова почупено табло и смениш само чипа.
Май ще излезе най-евтино

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Значи не си сложил табло от 525и а от някакъв друг модел.Трябва сега да намериш точно за твоята кола ама там как стоят нещата е трудно да се каже 

- slavianko
- старши ентусиаст
-
re
Въпроса е там че не знам от какво е таблото ми. Километража си е разграфен точно до 260 както и при 525-ците. Не знам на 530-535-тиците пак ли са до 260км/h ?dinozab написа:Значи не си сложил табло от 525и а от някакъв друг модел.Трябва сега да намериш точно за твоята кола ама там как стоят нещата е трудно да се каже
И къде в таблото трябва да стои този чип че да знам къде да го търся ?
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- dinozab
-
-
- slavianko
- старши ентусиаст
-
ре
Баце нещо не ще този линкdinozab написа:http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HD51&mospid=47375&btnr=62_0016&hg=62&fg=05
Номер 16 на графиката

- dinozab
-
-
Re: ре
slavianko написа:Баце нещо не ще този линкdinozab написа:http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HD51&mospid=47375&btnr=62_0016&hg=62&fg=05
Номер 16 на графиката![]()
Ми незнам при мен работи

- slavianko
- старши ентусиаст
-
Re: ре
Сега и при мен работиdinozab написа:slavianko написа:Баце нещо не ще този линкdinozab написа:http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HD51&mospid=47375&btnr=62_0016&hg=62&fg=05
Номер 16 на графиката![]()
Ми незнам при мен работи

- Jikata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540ia
и при 530 и при 535 е до 260
аз имам следния жапрос -някаде има ли линк кадето е описано как да използваме всички екстри на големия борд. комп,и кои бутон за ко е
аз имам следния жапрос -някаде има ли линк кадето е описано как да използваме всички екстри на големия борд. комп,и кои бутон за ко е
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
zAcK написа:slavianko написа:.....
Имаш 2 варианта:
1. Да намериш табло за М50Б25 със ръчка и същия резервоар. Демек от същата като твоята
2. Да земеш чипа от такова табло и да го смениш с тоя в твоето.
Най-добре ще е ако намериш такова почупено табло и смениш само чипа.
Май ще излезе най-евтино
3.Да махнеш чипа от таблото ,което е в момента и да сложиш какъвто трябва чип на борда.

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
slavianko написа:Въпроса е там че не знам от какво е таблото ми. Километража си е разграфен точно до 260 както и при 525-ците. Не знам на 530-535-тиците пак ли са до 260км/h ?dinozab написа:Значи не си сложил табло от 525и а от някакъв друг модел.Трябва сега да намериш точно за твоята кола ама там как стоят нещата е трудно да се каже
И къде в таблото трябва да стои този чип че да знам къде да го търся ?
има още един вариант - отиваш при даскала и си поръчваш чип като за твоята кола - по талон както се води
е варианта е малко соленичак - 100-тина лв.
и до 4-5 дена ще си готов
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
Славянко
в моргата до даша има една 5-ца, която ми се струва че е била с 2.5 или може би по - голям, поне като съдя по оборудването вътре ....
отиди и разпитай с какъв мотор е била и ако съвпадат нещата и ако ти изровят таблото може да се пазариш само за чипа отзад ....
в моргата до даша има една 5-ца, която ми се струва че е била с 2.5 или може би по - голям, поне като съдя по оборудването вътре ....
отиди и разпитай с какъв мотор е била и ако съвпадат нещата и ако ти изровят таблото може да се пазариш само за чипа отзад ....