Маршрут от Италия..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Маршрут от Италия..

Мнение от Le Transporteur » 12 Юли 2007, 18:07

Здравейте ! Моля по-пътувалите от Вас да дадат идея за маршрут от Верона до България(Русе).Брата ще се прибира ,но за пръв път с кола.Джамбазин ми подхвърли за ферибот до Гърция,от там аутобана и у нас... :arrow:
Последна промяна Le Transporteur на 01 Авг 2007, 21:32, променена общо 1 път
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Потребител
Аватар

отговор

Мнение от iliana_crazy » 12 Юли 2007, 18:48

Здравей!
:) Как са му препоръчали да мине през Гърция като е в Северна Италия?!? :shock:
Аз мога да ти кажа пътя по суша по градове.
От Верона тръгва по Е70 посока Падова, кара само по нея, минава Местре (Венеция), и т.н не слиза никъде от магистралата. След Палманова тръгва към Gоrizia и влиза в Словения. Там няма как да се изгуби. Гони Любляна, Ново место, минава границата с Харватска (не е желателно да пренощува в ХР, защото е пълно с аидуци), кара посока Загреб по А4, след столицата ще му дава табели Белград така ще стигне Сърбия. Като мине Белград ще следи табели Ниш, после Пирод и стигне ли Дмитровград значи броени метри го делят от БГ. :D С автомобил се пътува около 13 -14 часа (дано има кой да госменя на волана защото това са около 1 200км)
Нищо не му пречи да си купи атлас и да следи пътя ;)
Успех!!!
"Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя." Пабло Пикасо

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 12 Юли 2007, 19:12

Благодаря Илиана! Това за Гърция човека го каза не конкретно за това пътуване,а така е вкарвал коли.Уловката е ,че на ферибота спестява умора от карането и минаваш само една държава ,сравни го с това което си написала(всъщност това си е "царския" път за Италия ,нали)...Ще пътува сам,колата е на два месеца ,още неопозната дето се казва...Че закъде без атлас ;)

Потребител
Аватар

отговор

Мнение от iliana_crazy » 12 Юли 2007, 19:57

Ти си преценяваш, но познавам хора от Русе които вкарват коли и те се прибират по суша. Защо ли??? Ако се качваш на кораб направи го на Блу стар или Суперфаст защото другите са мизерни и пълни с пияници и ще станеш свидетел на бой м/у турци и българи.
Успех!!!
"Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя." Пабло Пикасо

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Мнение от georgivar » 12 Юли 2007, 20:56

един сайт, който дава маршрути с разстояния, карти даже и цени за пътни такси и т.н.

http://www.viamichelin.com/viamichelin/ ... directions

Иначе аз ше пътувам през септември с ферибот до италия и не съм много очарован от цените - двама човека с колата 230 евро. А като път е може би два пъти повече време и горе долу същото разстояние. Даже ако е Северна Италия мисля, че по-далеч е през Гърция.

Потребител
Аватар

отговор

Мнение от iliana_crazy » 12 Юли 2007, 23:43

Как ще е по-кратко през Гърция :shock: , като от Верона до Бари са 800км, после 8ч на кораб (ако е Блу стар иваче 12ч.), после в Гърция от Игуменица до Кулата са около 500км. и от там до Русе още около 500 (ако е през София). Това прави скромните 1800км, към тях добавете гориво, магистрали, ферибот (на който плащаш веднъж за колата и веднъж за каюта, ако не ти се спи по столовете) и джобните за 3 дни път.
Има и друг начин, да се качи на ферибота от Анкона, но ще припадне като чуе цената на билета и то само за автомобила. :confused:
Много често пътувам до този район на Италия, разберете, че не си струва през Гърция. Другият показател е, че и камионите също минават по суша ако за средната или северната част на Италия, защото от там разходите им падат драстично.

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 12 Юли 2007, 23:58

Толкова често пътуваш че говориш пълни глупости.
От Верона до Анкона са към 200 километра, Суперфаст пътува всеки ден от 12:30 местно време 24 часа е от Анкона до Патрас, за кола е 60 и кусур евра извън сезона, сега е максимум 80, каютата е 60 евра и тя. На суперфаст са им много добри лодките и хич не е некомфортно, слизаш на Патрас и от там имаш 800км. до Кулата. Иначе ако караш бързичко Болоня Триест, Любляна, Загреб, Београд, София е около 12 часа!

Аз лично София - Пиза го карам за 12 часа, като имаш предвид че от Болоня до Пиза са още 160-70км.
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 13 Юли 2007, 20:59

Таксите в изброените държави ,които се дължат ,някой ако може да каже :roll: Хърватска и Сърбия не са в съюза ,нещо за 50 евра бяха казали през Сърбия.
Друг възможен маршрут е през Словения-южна Унгария-Румъния-Русе.В случая май е по-добър ,ако беше за София ,по-нормално е да гони през Сърбия...

Потребител
Аватар

отговор

Мнение от iliana_crazy » 14 Юли 2007, 22:35

Магистралите във Сърбия са ти около 20 евро, но желателна е на границата да си смениш пари (динари), а Хърватска ти е около 30 евро. Не се излагай, казах ти, че познавам хора от Русе които купуват коли от северна Италия и пътуват много често, всеки път те минават през Хърватска, Сърбия и София. Щом минават от там значи е най- насметка. Послушай ме и няма да сгрешиш. ;)

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 15 Юли 2007, 18:53

Словения е В ЕУ, таксата за Сръбска магистрала е точно 25Евро. Курса
Евро динар в момента е средно 1е=81динара
Много голямо значение е дали искаш най-бърз маршрут или най-евтин. Което обще взето и в двата случая е маршрута по суша през словения и хърватска ;)

Това с фербота да слизаш в Южна италия е абсолютно безсмилено ...
Карай си като пич отгоре и тва е...
Малко след Любляна има един много хубав комплекс като се прибираш към БГ се пада от ляво... цените са към 50 евро на двойна стая , и е супер ;)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: `05 E61 530d

Мнение от krasikamex » 16 Юли 2007, 19:31

Пичове ферибот има и от Венеция до Игуменица/Патра, ползвам го месечно по веднъж защото карам стока и не ми се минава през Хърватска и Сърбия, митничарите ми късат нервите с тяхната просия! Билета струва около 120 Евро с www.anek.gr имат кораб 5-6 дни в седмицата и няма граници, само Кулата-Промахон.
От Игуменица до София са 650км, но за Русе е по-неудобно!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasikamex » 16 Юли 2007, 19:39

Nasti написа:
Аз лично София - Пиза го карам за 12 часа, като имаш предвид че от Болоня до Пиза са още 160-70км.

Пич това са около 1600 км с 4 държавни граници, не мога да си представя как успяваш да го минеш за 12 часа. Като само на Венеция редовно се виси с часове в задръстване. А отделно мен редовно на Slo-Hr граница ме ровят като за световно.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 18 Юли 2007, 17:20

И аз мисля,че през Хърватска и Словения е пътя, какви са тия фериботи просто незнам :help:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasikamex » 18 Юли 2007, 18:30

Penchev написа:И аз мисля,че през Хърватска и Словения е пътя, какви са тия фериботи просто незнам :help:

Георги Пенчев

Като не знаеш разучи и после пиши!

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 18 Юли 2007, 23:50

Ако си от Рим/Пескара на юг има смисъл да се качиш на ферибот иначе си караш като пич :)
Даже имам една позната която работи на Вентурис в офиса и е българка, ако някой има нужда Л.С.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

Следваща

Назад към Извън Темата