На кого да вярвам ?

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 11 Юли 2007, 14:36

Don_Mandragon написа:
The_Ancient написа:
Don_Mandragon написа:Освен това тези чипове работят и в клас Б или АБ - не4овешки изкривявания от сорта на 1-2%

Малееееееееее, пич, ти изби рибата!

Кое не е така.По-старите наистина са си в клас АБ.Сега по съвременните работят в клас Н.А за изкривяванията погледни тук

http://www.datasheetarchive.com/search. ... sType=part

еи това е 4ипа на СД-то ми ако се вгледаш в ПДФ-то ще видиш 4е за 20 вата изходна мощност при 13,2V му дават 10% ТХД.

Клас АБ е с изкривявания по-малки от 0,1%, че даже по-малко не помня точното число. По принцип клас А и АБ са с най-малка енергийна ефективност, за сметка на това с най-добро качество на звука. Отделят много топлина и изискват големи трансформатори. Те нямат приложение в кар аудиото. За автомобилно озвучаване се търси голяма ефективност, затова се правят и толкова нисък клас усилвателите и толкова чувствителни озвучителните тела, нали се сещаш че алтернатора какъвто и да е не е като АЕЦ-а. ;)
Няма интегрален усилвател в клас АБ :!:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M40B18 '93

Мнение от Don_Mandragon » 11 Юли 2007, 15:57

Icco® написа:Ами да те питам ти още ли го слушаш това плеарче ? 10% THD е нещо доста смущаващо направо бих казал че ще ти е трудно да разпознаеш бионсе от шакира :mhihi:
Мисля че нещата които са нормални са описани на снимката която прикрепям
Не съм го разглобявал до толкова че да видя каква марка и модел е чипа видях само че са два

Ами всъщност не го слушам ве4е.Този 4ип е от Паинер но не се сещам какав модел беше то4но.Стар модел е и е с маска и контрол за дистанцонно,изход за стъпало и вход за отделен 4еинджър.Ама е взиман преди 5-6 години.Сега е наказан в мазето :mhihi: Та на него е въпросното НАххх и му бяха изгодяли 2 от каналите и ми работеха само 2-та предни.Всъщност не свиреше толкова зле ако не се усилва много :mhihi: На снимката която си прикрепил наистина са нормални ;)Поздрави и съжалявам ако съм развалил темата ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M40B18 '93

Мнение от Don_Mandragon » 11 Юли 2007, 16:02

The_Ancient написа:Клас АБ е с изкривявания по-малки от 0,1%, че даже по-малко не помня точното число. По принцип клас А и АБ са с най-малка енергийна ефективност, за сметка на това с най-добро качество на звука. Отделят много топлина и изискват големи трансформатори. Те нямат приложение в кар аудиото. За автомобилно озвучаване се търси голяма ефективност, затова се правят и толкова нисък клас усилвателите и толкова чувствителни озвучителните тела, нали се сещаш че алтернатора какъвто и да е не е като АЕЦ-а. ;)
Няма интегрален усилвател в клас АБ :!:

:uups: Изглежда бая сам се бил позаблудил 4е има и АБ в интегрално изпълнение ;)

Предишна

Назад към Car аудио и видео