СПЕШНА ПОМОЩ!!!!!!!!!!!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
СПЕШНА ПОМОЩ!!!!!!!!!!!!!
Пичове кажете ми СПЕШНО Е!!! от какво може да няма съосие на веригата между зъбното колело на разпределителният вал и долното колело! Веригата се качва върху колелото на вала и стърже! Пред изваждане е! Сменял съм разпределителният вал и главата, но като ги взех ми твърдяха че са от същият модел БМВ. Може ли да е малко по-дълъг вала и от това да става тая разминавка? А имало и някякъв аксиален луфт на вала? Това какво е? Говоря за 318 TDS 96г.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Няма ли си там едно зъбно колелце, на което се закача веригата. Ти хубаво си сменил вала и главата, ама карантиите по агренажа
- зъбните колела, обтегачите 

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- kriso85
- старши ентусиаст
-
А има ли вероятност вала да не е точно за този двигател или да някакъф "специален" 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
bobolink написа:kriso85 написа:А има ли вероятност вала да не е точно за този двигател или да някакъф "специален"
Ма взех го от една морга ! Вала е от главата която също купих! 318 TDS! Може да е по-дълъг ли?
Е не би трябвало да е по-дълъг

ПП : а майстора дето ти прави колата кво каза?

Сега идвам от майстора! Разбра се кво е!!! Начи тия тапаци първо за стегнали зъбното колело горе за вала, правили са си белези "на ръка" на зъбното колело и на вала!!! После са опънали веригата! А майстора ми обясни че колелото се стяга но се оставя леко хлабаво така че като се застопори мотора по белезите (слагат се там някакви шплентове, а и горе на вала се слага една прорязана планка която при правилна центровка ляга плътно на горната част на главата!) Вследствие на което центровката беше избягала с два зъба а така и веригата беше хлабава (образуваше "коремче" не от долната страна а от горната - с тенденция да изкочи!
Това е! А хидравлични повдигачи взех че бяхя сбиротак!
Това е! А хидравлични повдигачи взех че бяхя сбиротак!
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
баце, ти да не си оставил колата при кварталния майстор? то от елементарна култура се знае как се центрова вал

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3