Ти какво би направил

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Мнение от петров777 » 24 Юни 2007, 10:14

Аз бих предложил по нестандартна идея - купувате обработваема земя в северна българия (там цените са още ниски) - между 60 и 100дка на цена от 200 до 300лв и я давате на арендатор за обработка (частно лице или кооперация) Наемите на декар за година са около 20лв , но по мое мнение ще растат заради селскостопанските субсидии както и цената на декар ще се вдига в близките няколко години заради окрупняването на парцели и интереса към обработка на големи площи. По тази причина и доходността ще се повиши от една страна от по високите наеми а от друга от поскъпването на земята.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 24 Юни 2007, 11:30

аз имам точно там в Златията 180дка и за 15г сме взели три кила царевица,една каса олио и търся един с 400лв да ми дава от аренда.........!
Ебем ти и субсидиите и наемо и чудото......!
Нема леб в тия ниви ....още! Ше чекам да извадат нефта и газта от долу-купил съм си кариран чаршаф за тая джаджа на главата като на арабите...... 8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 24 Юни 2007, 11:53

Зависи кой какъв бизнес иска да върти... 20 бона са и малко и много... но имай впредвид че няма случайни неща :lol: ако са ти дошли ей така... ще си отидат по същия начин.
Примерно миналата година бащата одари няква дребна сума от тотото ама на следващия ден ме блъснаха, нямах каско и парите отидоха в колата...
Аз бих си взел един лаптоп за около 3-4к развъртам си частния бизнес и си бича за някоя фирма през другото време. 7-8к докато завърша... пък останалите ги заделям в сметка че нищо не се знае... най-много след като завърша ако са останали пари в сметката да се спасявам на някъде...
Виж друго е ако добавим още една нула отзад тогава имаш шанс... но незабравяй правилото както дошли така и отишли...
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 24 Юни 2007, 22:49

Според мен доста интересна тема защото прочетох доста идейки :)
За мен 20 бона са една дребна сума от такава гледна точка, че и да направи човек бизенс няма да е много голям и ще има колкото да преживява добре-лично мнението но пак много зависи

За мен нещата се делят на две категории да

1 ги похарча за себеси
2 ги влагам в нещо и да не видя нищо от тях в близките времена месеци примерно

1 Ако ги вложа за себеси, бих

1.1 Да продадем апартамента за 100-тина хиляди лева, да ги дам и тези 20, да тегля кредит (малък за да не ми е проблем да го връщам) и да си построим къща за около 150-180 хиляди в хував квартал да кажем или да я купим, но не съм сигруен че ще ми стигнат само толкова

1.2 да Си купя мотор за около 7 бона нещо добро което да го карам поне 3 години да кажем и да си оставя другите пари за образованието, защото ако имам хубаво образование парите ще дойдат после сами евентуално но пак е евентуално и много зависи.

1.3 Да си купя апартамент4е както казвате, някъде по морето и да си ходя после цял живот на почивчици по цял месец да като си ползвам отпуските голям кеф и страхотен живот няма да вадя пари от това, но факта че ще си живея добре е страхотен и ще мога да ида когато си пожелая там.
За други неща в момента за себеси не се зещам, но определено не бих ди дал за коли и прочие защото колата е разход, а за да си позволиш кола за 20 трябва да си луд ако нямаш още поне 20-30 зад гърба си ;)
Найстина е прекрасно човек да си збъдне мечти те, но не е трезво, на колата цените падат а набиването продължава :D

така да преминем към вариант 2 за бизнеса и възвращаемостта

Малко е сложно, трябва проучване на пазара, каква е конкуренцията и дали можеш да се справиш с това, ако до мен има Била е смешно да отварям хранителни стоки :mhihi: , ако нямам мафиотски гръб е тъпо да правя заложна къща примерно и тн и тн.Ако човек иска бизнеса да успее найстина трябва да преценява доста добре нещата.

2.1 Ставам офицялен вносител на някакви продукти или неща които ги няма в България (въпроса е какви неща )

2.2 Внасям предимно скъпи коли и им искам по 1000 лева горница ако колата е читава и съм я взел изгодно ще върви този бизнес.

2.3 Пра пунк за вторични, но ми трябва силен гръб и познати

2.4 Бутилирам минерална вода печалба огромна, малко разходи вода дал Бог, но май ще трябва още доста пари за това.Машини и прочие, но тези 20 ще са едно добро начало.Проблема са мутрите, които са заели този прекрасен залък и едвали някой ще ме допусне до реализиране на идей

2.5 Взимам заем и тези 20 и правя автомивка, това е добро защото винаги ще се мият колите понеже всички искаме да са ни чисти.

2.6 Компютърна зала в по-малък град след като се проучи къде ще върви добре, в СФ е малко безмислено вече

П.С
Идей много, само желание на други хора за леко рамо да има ;)

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 29 Юни 2007, 23:18

В банка си е най-добре :mhihi: :mhihi: :mhihi: лихвата е 3 пъти по голяма от пенсията на съседката.. дето е работила 40 г. м/у 150 и 240 лв. :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 3.0 D
Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v

Мнение от M-TEAM » 30 Юни 2007, 20:58

аз понеже съм прост ще си направя състезателната лада дето съм я почнал и после колкото пари останат ги ръгам у банкат да останат бюджет за сезона :mhihi:
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 30 Юни 2007, 21:59

Хляб в малкият бизнес няма.
Колко хора затвориха магазини, барчета и т.н. и сега бачкат за различни фирми, защото се съсипват за не толкова много пари.

20к няма да стигнат за никакъв апартамент, било то по морето или в планината. Освен ако нямате предвид някой 20-30 квадрата килер.

Аз лично ще си продам моя Форд за 5 к и ще си купя нещо за 10к, тоест 20-5=15к остават.
5к директно в банката за черни дни, само дето ще ги турим в евро и швейцарски франкове, че да не ги изяде инфлация, деноминация и т.н. думички с -ция накрая.
Останаха 10к, ами с толкова пара не може да се направи нищо смислено, затова 1000 ще си ги изхарча, 1000 за разходи по колата.
С последните 8000 ще направя рискова инвестиция като закупя 2 коли от ЕС и се опитам да ги продам поне да си избия парите. Всъщност може и да е само една колата, ама нещо по-запазено и подържано.
Може и да се разтърся за някоя стока дето я няма в БГ и да накупя малко да се помъча да я пласирам във някоя търговска верига.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 10 Юли 2007, 23:37

Много интересна тема се оказа тая. Само да кажа, че с тия пари - 10 000Е, забравяте за какъвто и да е имот в град с население над 50 000. В този бюджет не може да се вземе нито апартамент, нито магазин, може би няколко декара земеделска земя, но на този етап всякаква по-атрактивна земя, от която може да се спечели (било от аренда или от препродажба) вече е толкова скъпа, че просто забравяш. Имам идея за недвижимостите, щото с това се занимавам...
Моята идея е да ги вложиш в някой от инвестиционните фондове, който в последно време се развиват доста добре. Особено ако ги сложиш в акции на развиващите се пазари + Русия (имаше един такъв фонд, сега не мога да се сетя името, а ме мързи да търся, води се високорисков) можеш да си докараш годишна доходност някаде около 70%!
Което си е 70%*20к = 14к на година... :arrow:
После като напреднеш малко в професията на частен инвеститор, минаваш на имоти ;)
21/02/08...speechless

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Юли 2007, 9:23

Е32 750i и му слагам газов инжекцион
с останалите пари правя сладкарница или кафене или просто кръчме.
за да мога да се събирам с приятели там :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

Мнение от ///eMo » 11 Юли 2007, 10:13

ми ще ги сложа у банката че да станат повечко и ше си зема е38 750i

Пич, къде ми е колата?
Аватар

Мнение от ! Алекс » 11 Юли 2007, 11:24

със сигурност е36 convertible и другото яко на морето

има един лаф-яж,пий и си носи новите дрехи щото не се знае

Предишна