Мултифункционален волан
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- soreman
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E65 730d
Мултифункционален волан
Да ви питам. Сега новата колица дето съм си я взел и е слаган допълнително мултифункционален М волан, обаче са свързани само копчетата отляво - тези за радиото, а тези за автопилота не са. Въпроса ми е трудно ли е да се подкара да работи автопилота? Този който ми продаде колата каза че трябва да се направи съответното окабеляване само и това излизало около 150 лв. Някакви идеи дали това е така и къде могат да го направят (Дарукар, Камор?)
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Не мисля че е възможно да стане толкова лесно, ако беше така, защо предишния собственик не го е напраил, а...?!
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
naskoksan написа:ако колата изначално е нямала тази функция,
което най-вероятно е така ще ти е много
трудно да се сдобиеш с тази екстри, моя съвет
е ако не държи толкова сериозно на темпомата
не си усложнявай живота допълнително![]()
naskoksan е прав.Ако темпомата не е монтиран фабрично,няма начин да трябва само едно окабеляване.На волана си има двете копчета,но само там.Аз не бих ти препоръчал да го слагаш допълнително.Със самоделния темпомат шега не бива

- soreman
- младши ентусиаст
-
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
брех, аз пък други неща чувам - било супер лесно, 1 кабел се пускал. Сега като ми опря и на мен тоя проблем до главата поразучих малко повече , свалих някои схеми . Проблема е основно в това , че при моделите с темпомат са разменени някои пинове на буксата на моторния комп, както и че има 2 пина окабелени допълнително. Намерих и оригинален комплект кабели за връзване на мултиволана и смятам да се пробвам да го направя, темпота е незаменима екстра . Само волан остана да се намери ..... 

- viktorbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535d e60 M Paket
- Мечтае да кара: M3
Много лесно се вързва волана пускат се само три кабела и всичко работи.Имам схемите някой от форума ми ги изпрати и съм мо много благодарен,защото никъде не можаха да ми вържат волана,а аз си го вързах за пет минути.
- V-max
-
-
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
- V-max
-
-
chiptuning@mail.bg
изтеглих си от DIY темата един оригинален БМВ ПДФ ,там е добре описано всичко , но ако имаш нещо по-улеснено ще е супер . Имай предвид , че мойта колица е дизел и управлението и е ЕДЦ16, което е доста по-сложноорганизирано в сравнение с предните ЕДЦ15
10х
изтеглих си от DIY темата един оригинален БМВ ПДФ ,там е добре описано всичко , но ако имаш нещо по-улеснено ще е супер . Имай предвид , че мойта колица е дизел и управлението и е ЕДЦ16, което е доста по-сложноорганизирано в сравнение с предните ЕДЦ15
10х
- V-max
-
-
- soreman
- младши ентусиаст
-
Айде някой който го е правил да ми го свърже, ще си платя някаква разумна сума няма проблеми. Моят двигател е 1.9, 316 ако това има значение. Много ви моля дайте да го подкараме, грехота е тоя М волан да не се ползва темпомата.
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
ей тука има и друго решение:
http://bmw-bulgaria.com/product_info.ph ... -----.html
http://bmw-bulgaria.com/product_info.ph ... -----.html
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3