ДВУЗОНОВ КЛИМАТРОНИК НА Е36 318 ТДС

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW след BMW
Мечтае да кара: Само служебни 730-ки IS-ки
Детайли за колата: Гориво+нафта=тракторче

ДВУЗОНОВ КЛИМАТРОНИК НА Е36 318 ТДС

Мнение от kinazo2000 » 09 Юли 2007, 14:55

Абе пичове имам един странен въпрос?
Нормално ли при двузоновия климатроник да ми духа като студено така и топло само при предното стъкло и от страничните малки,които се намират на таблото отгоре. А не иска да духа отпред -челно(над касетофона и над жабката) от нито един отвор а така също и в краката не духа както студено така и топло.
Еди казват че е нормално други че не и низнам дали си заслужава да го разглобям при този и онзи и после да стане по-лошо :?:
В Света има само три букви за автомобил: B M W

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от robert1975 » 09 Юли 2007, 15:16

филтъра на климатика сменял ли си?

младши ентусиаст
Аватар

Re: ДВУЗОНОВ КЛИМАТРОНИК НА Е36 318 ТДС

Мнение от bobolink » 09 Юли 2007, 15:23

kinazo2000 написа:Абе пичове имам един странен въпрос?
Нормално ли при двузоновия климатроник да ми духа като студено така и топло само при предното стъкло и от страничните малки,които се намират на таблото отгоре. А не иска да духа отпред -челно(над касетофона и над жабката) от нито един отвор а така също и в краката не духа както студено така и топло.
Еди казват че е нормално други че не и низнам дали си заслужава да го разглобям при този и онзи и после да стане по-лошо :?:

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 32&start=0

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kinazo2000 » 09 Юли 2007, 16:06

Да разбирам че не е нормално и че ако сменя филтъра може и да има някакъв резултат така ли??

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от БМВ3 » 09 Юли 2007, 18:45

трябва да си духа от кадето поискаш и както поискаш както топло така и студено

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 10 Юли 2007, 1:09

Абе не е нормално и ако смениш филтъра на климатика няма да ти помогне (аз смених два). Аз имам същия (почти) проблем и до месец ще я вкарвам в бокса , та ако ти изтърпи търпилото толкова, ще споделя каква е била причината :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 10 Юли 2007, 12:48

kinazo2000 написа:Абе пичове имам един странен въпрос?

Щом не духа изобщо в средата и в краката ,вероятен проблем с управлението на клапите.С кое управление си ,дигиталния или с врътките.Ако нещата са както казваш,аз не виждам нищо нормално ,решетките не са сложени само за красота.Филтъра за климата влияе само върху силата струята ,но не и за разпределянето на позициите(духалките).
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kinazo2000 » 10 Юли 2007, 23:50

СЪС ДИГИТАЛНИЯ КЛИМАТРОНИК СЪМ .
И НЕ ЩЕ ДА ДУХА ЧЕЛНО В КРАКАТ И НАД ЖАБКАТА И ТОВА СИ Е .Незнам дали да го карам на майстор или да го заееба така да не земат нещо да разбричкат и да стане по-лошо.Кажете некой свестен майстор за тия неща
??

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 10 Юли 2007, 23:55

Не си написал от къде си,май искаш да те пратят при филанкишията.. :mhihi:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kinazo2000 » 11 Юли 2007, 0:09

Да кежем че ще ми е най-добре да ида до София,защото предполагам , че там ще е най-добре( По принцип съм от Монтана

Изображение

Аватар

Малко ъпдейт

Мнение от someone » 25 Юли 2007, 22:05

Малко ъпдейт

Миналата седмица приключих с ремонтите по окачването и днес бях при майстора за климатика.

Причината при мен - имало някакви клапани, които пускали топла вода в някакъв топлообменник като искаш да ти е топло, и я спирали като искаш да ти е хладно. Логично, нали :mhihi: Та тези клапани се били преебали. Комплект нови - 320 лв. Втора ръка - майсторът каза около 160. Поръчал съм си нови, до 10 дни ще ми ги донесат и ще се подменят. Засега толкова. По - другата седмица, ще споделя впечатления, пък дай боже да ви препоръчам и майстор (ако тоя не си остави ръцете)

Аватар

Мнение от someone » 01 Авг 2007, 14:39

Още малко ъпдейт.
Частите пристигнаха по-рано и колата ми е току що ремонтирана. Ако не е каръщина да ти опрвят климатика точно през най-студения ден на лятото, здраве му кажи. :mhihi: Иначе - тествах му всичките варианти и режими на климатика - духа от където трябва и каквото трябва - вече ги няма своеволията от преди да си духа с каквато сила си иска и с каквато температура си иска :) Така че засега съм доволен от майстора. (Ще видим какво ще стане като се постопли малко времето.) Причината ви я казах каква е...друго ако има - питайте.

Назад към E36