Горещ /топъл/ скоростен лост
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Горещ /топъл/ скоростен лост
Здравейте,
Съжелявам, че изравям тази тема от архива, но не намерих отговор на проблема - http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=12089&highlight=%F2%EE%EF%FA%EB+%F1%EA%EE%F0%EE%F1%F2%E5%ED+%EB%EE%F1%F2
Моят скоростен лост е метален и от време на време се загрява много. Става направо топъл. Топла е и кожат в основата на скоростния лост. Не мога да хвана каква е причината да го прави нито дали има някаква логика, но е факт че от време на време доста си топли. Маслто на скоростната ми кутия е сменено, но промяна няма. Единственото, за което се досещам е, че имам навика да си държа ръката постоянно върху лоста леко отпусната. Мислех си, дали държейки си така ръката не го притискам или натискам и да се получава триене някъде долу и да грее ?? Със сигурност проблема не е в това, че лоста е метален защото и кожата долу също се загрява.
Също така съм забелязал, че на магистрала май не е загрявал.
Някой напоследък да е забелязвал подобно нещо ?
Съжелявам, че изравям тази тема от архива, но не намерих отговор на проблема - http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=12089&highlight=%F2%EE%EF%FA%EB+%F1%EA%EE%F0%EE%F1%F2%E5%ED+%EB%EE%F1%F2
Моят скоростен лост е метален и от време на време се загрява много. Става направо топъл. Топла е и кожат в основата на скоростния лост. Не мога да хвана каква е причината да го прави нито дали има някаква логика, но е факт че от време на време доста си топли. Маслто на скоростната ми кутия е сменено, но промяна няма. Единственото, за което се досещам е, че имам навика да си държа ръката постоянно върху лоста леко отпусната. Мислех си, дали държейки си така ръката не го притискам или натискам и да се получава триене някъде долу и да грее ?? Със сигурност проблема не е в това, че лоста е метален защото и кожата долу също се загрява.
Също така съм забелязал, че на магистрала май не е загрявал.
Някой напоследък да е забелязвал подобно нещо ?
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Колега като гледам това си е нормално
и тебе да те сложим там да се връткаш и ти ше загрееш
особенно ако направиш няколко слънца направо си горещ
и като ти стане такава гореща кутията след него и лоста
и започваш да си мислиш че двигателя ти работи като дизел и потраква не се притеснявай отговора излиза като натиснеш съединителя и разбереш че звука е от кутията а не двг и той е лагери па първичен вал
Ако все още шум няма и не претраква свиркай си и си карай
А ако не можеш да се хванеш за лоста просто му смени топката и си ОК

и тебе да те сложим там да се връткаш и ти ше загрееш
особенно ако направиш няколко слънца направо си горещ
и като ти стане такава гореща кутията след него и лоста
и започваш да си мислиш че двигателя ти работи като дизел и потраква не се притеснявай отговора излиза като натиснеш съединителя и разбереш че звука е от кутията а не двг и той е лагери па първичен вал
Ако все още шум няма и не претраква свиркай си и си карай
А ако не можеш да се хванеш за лоста просто му смени топката и си ОК
- ceno83
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320D 2001
- Мечтае да кара: M Power
Сложи му едно пликче с лед ,от тия дето ги продават ,около него
:)

,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."
- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
- FUNERAL
- кандидат ентусиаст
-
Има вариант да ти няма предпазната кора над генерацията и от там да грее, но тогава по скоро би ти топлило пластмасата около лоста отколкото самия лост.
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!!
- bmw325ci
- младши ентусиаст
-
- Кара: M50B25,M50B30,S50B30
- Мечтае да кара: M1 Procar
- Детайли за колата: 325i, E36 BTCC Replica, E36 M3
моя като го напече слънцето не може да се барне, иначе сериозно май на всички им загрява ама не чак толкова, на мене ключалката ми грее псле не моем да си пипнем кюча

- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
8 мнения
• Страница 1 от 1