Перката пред радиатора
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- L_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525д 2003 Автоматик
Перката пред радиатора
Имам един въпрос вчера в жегите като пътувах с колата с пуснат климати взе да по прегрява и стрелката отиде на чертата преди червената зона, като спрях на едно място с запален двигател перката от кам страната на двигателя въртеше (не съм сигурен но май там се намира виското ако греша моля някой да ме поправи) но перката пред радиатора не помрадваше.
Въпроса ми е каква е тази перка пред радиатора, кога трябва да се включва и каква може да е причината да не бачка
мерси предварително
Въпроса ми е каква е тази перка пред радиатора, кога трябва да се включва и каква може да е причината да не бачка
мерси предварително
- ///milko way
- ентусиаст
-
- Кара: не кара пил-ама пий карал
тва ти е перката за климатика
по принцип е вързана с датчик за радиатора и е трябвало да се включи при тея градуси-тоест да помогне на другата (виското)
-виж си датчика като за начало

по принцип е вързана с датчик за радиатора и е трябвало да се включи при тея градуси-тоест да помогне на другата (виското)
-виж си датчика като за начало

Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!
- L_G
- кандидат ентусиаст
-
- ///milko way
- ентусиаст
-
- Кара: не кара пил-ама пий карал
а бе най добре иди в някой сервиз,щото имаш проблем с охлаждането--а жегите тепърва предстоят
иначе датчика ти е завит отстрани на радиатора
иначе датчика ти е завит отстрани на радиатора

Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!
- arkadas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-90
Колега, казваш че перката откъм двигателя се е въртяла, но зависи с каква скорост т.е. дали е сработило виското.
- L_G
- кандидат ентусиаст
-
ми не знам как се е вартяла този номер с заграването ми га прави винаги като пусна климатика и карам на по високи обороти иначе като го спра стрелката след известно време си отива на мястото........този вентилатор отпред оказва ли някакво влияние наистина

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Перката на климатика трябва да сработи почти веднага след като го включиш. Най-безобидната причина да я няма е един 30А бушон. При мен това реши проблема.
Never mistake motion for action...
- L_G
- кандидат ентусиаст
-
Ще го проверя още днес този бушон.Колегата ///milko way каза че този датчик се намира отстрани някаде можели малко повече инфо къде точно
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11

като си пусна климатика понякога се включва тази перка,понякога не ...
тази откъм двигателя винаги си работи,но тази голямата много рядко ...
радиатора е нов,водната помпа също,термостата и той е 4итав ... но пусна ли климатика в градски условия тръгва да загрява ,а извън града си работи нормално... което ме навежда на мисалта 4е е виското ...
- L_G
- кандидат ентусиаст
-
Проверих я тази перка и се оказа че наистина при пуснат климатик на втора степен си работи перката което ме наведе на мисълта че щом загрява трябва виското да не е наред.....при нормално загрят двигател (стрелката беше застанала на 90 градуса) успях да спра перката на виското да се върти даже почти без усилие я завартях в другата посока.
Това нормално ли е??? Друго нещо което ми направи впечатление че самата перка има малък луфт.........с други думи за смяна ли съм на виското

Това нормално ли е??? Друго нещо което ми направи впечатление че самата перка има малък луфт.........с други думи за смяна ли съм на виското

- L_G
- кандидат ентусиаст
-
Някой знае ли от каде може да се намери виско на по изгодна цена че вчера звънях в ауто+ и ми обявиха 170 лв за някво...........
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3