Морето....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 09 Юли 2007, 9:33

Миналата есен една скромна групичка оттук ходихме на http://www.saniresort.gr/page/ в съседна Гърция :idea:
Курорта се намира на около 80 км от Солун ,южно на Халкидическия полуостров - ръкав Касандра :idea:

Нямам думи :bowdown: :bowdown: Хотел,обслужване, ХРАНА :!: , от никаквата Гръцка природа какво бяха сътворилиииии :shock: :shock: :shock: Аз дето съм 60 кила с мокри дрехи напълнях с около 3 за една седмица :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ако тръгна да разказвам просто ще стане дълъг поста,само искам да заявя ,че на цената от 700 лв за двойна стая за 7 нощувки със закуска и вечеря,безплатен паркинг за колата,безплатен сейф,както и такъв във всяка стая,кърпи за плаж всеки ден и какво ли още не просто няма крак да ми стъпи на БГ черноморието :!:
Достатъчно по работа съм се нагледал на "пробуждането" на съни бийч и прочие ,крак нбяма да ми стъпи :puke:

Георги Пенчев
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 09 Юли 2007, 10:12

понеже сме дребни риби-няма друг начин да ги накажем освен да сменим местоположението на почивките!
лошото е ,че минава време ,докато разберат ,че са сбъркали!
щото от паралии-добре- ше изкарват пари,ма многото пари идват от средните българи и от условия! тия условия ги няма на нащо море!
е миии....!!! ше го духат подводно....!
наблюдавам много интересна закономерност ,която си е направена да е законна! впрочем същото е и около София!
хората си имат земя и ако им разрешат ше дигнат някакви малки къщички/ в смисъл-ниски и наредко / и няма да изглежда толкова пренаселено. държавата,обаче ,прави следното:
връщат ти земята като земеделска и ти казват,че строене ше дават примерно след 15г. хората се шашкат и продават на някаква цена на разни тарикати. после тия тарикати вадят някакъв проект за голям строеж,общинският съвет гласува промяна на статута и почват да строят ,щото...." проекта бил голям и със значение за обищаната!!" и става некакъв хотел или селище с много сградички и после продават на дебело! за дребния - няма никакъв шанс ,щото липсват големите пари за рушвети!!! просто ако има дупе да чака-или да гони цена,или да изчака да влезе в регулация покрай големите-тва е шанса!
ако,обаче ,даваха шанс на малките/естествено с рамки и изисквания за строежите/ нямаше да е такъв бетон и стени ,нито по морето ,нито около София!

ентусиаст
Аватар
Кара: не кара пил-ама пий карал

Мнение от ///milko way » 09 Юли 2007, 13:52

мдааа Пенчев е абсолютно прав
Аз също бях на същия ръкав-само,че в Калитеа..........не може да се опише с думи (приказка)
за 100лв на вечер тея маляки предлагат квот си помислиш+вечно зелените маслинови дръвчета и палми на фона на гръцка музика +кристално чисто море-с чаша ледено узо в ръка......а бе за една седмица си мислих,че съм един от гръцките богове :mhihi:
-за пътищата няма кво да кажа--личи си,че е имало олимпиада
влезнах през Кулата и излезнах през Любимец и за всичките тея 1400км не умерих нито една дупка (щот няма) ;) няма да видите нито един полицейски пост,няма да чуете и нито един клаксон+(......мамата) :arrow: просто си караш с 130км и се любуваш на природата-от едната страна ти е морето а от другата палми
-но това не трябва да ви успокоява,защото хората са си решили инфраструктората така:
1-чичко полицай взема 4000 евро заплатка :arrow: претрябва ли са му твойте 20 или 50 евро рушвет-просто ти пише акта и заминаваш-такива диалози от сорта Кво работиш и Кво ша прайм-НЯМА
2-няма полицаи в храстите поради простата причина,че пътя е осеян с камери :arrow: снима ти задния номер и получаваш честитка по пощата
3-глобата за превишена скорост започва от 390 евро
4-глобата за алкохол започва от 1900 евро
5-кво ще кажеш за третото и четвъртото ;)
не знам дали е късмет,но за този пробег+една седмица престой не видях нито едно ПТП и нито една автоморга :mhihi:
-така,че за мен съм си решил въпроса с морето :arrow: една седмица у комшиите+една седмица в БГ,но някъде където няма бетоновъзел и склад за строителни материали---от Ахтопол,Синеморец та даже може и Резово :arrow: там всички сгради си имат (акт 16) и никой не бърза за никъде
Изображение
Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Vasko » 09 Юли 2007, 15:16

///milko way написа:за 100лв на вечер тея маляки предлагат квот си помислиш+вечно зелените маслинови дръвчета и палми на фона на гръцка музика +кристално чисто море-с чаша ледено узо в ръка......а бе за една седмица си мислих,че съм един от гръцките богове :mhihi:

Тва ме заинтригува, ако дойдеш в четвъртък на OMV ще те питам по подробно за там :D

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 09 Юли 2007, 22:35

същото е чуството в Турция!
там се чустваш едновременно махараджа,султан и велик везир!!!
просто няма думи за описване на изживяването да се случва точно това ,което искаш,да живееш 10-12 дни без да се сещаш за пари и кое -колко струва и просто да си на небето! чувам и лош иотзиви от почивки в Турция,ма най-сигурната работа е да идете на проверено от някой приятел-ходли,видял и така....!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

!

Мнение от павката » 09 Юли 2007, 23:32

иначе Диневи-те,хвърлят луда пара за заря,а за да стигнеш до плажа им ти трябва Уаз :twisted:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 10 Юли 2007, 12:34

а бе ше ги мислиме ние Диневи,Вальо Златев,тоя-оня....!
средния българин духа супата на нащо море. тъпите чужденци с техните заплати имат повече отстъпка и е по-евтино за тях като абсолютна стойност-не като стандарт да почиват на нашето море!
еми в такъв случай като ухажват повече чехите/ на Лозенец имаше кръчми пред които пише ,че дават отстъпка 5% на чешки туристи/ ние па ше ходиме чужденци на чуждите морета! да си гъделичкат чехите и англичаните тука....! в Созопол като питам на гръцки моментално ми намират свободна маса-иначе било заето!!!като че ли едни гърци ,или едни чехи ше изядат или изпият повече от нас. лайнари нащастни...!!! :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 10 Юли 2007, 14:16

:shock: верно ли бе тва с гръцкия :shock: ебаси що не им тегли една на български после дееба и болкуците селски

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 10 Юли 2007, 19:15

kiko написа::shock: верно ли бе тва с гръцкия :shock: ебаси що не им тегли една на български после дееба и болкуците селски

...ми аз си ги напсувах на гръцки! да се чудат са що така!
дупедавството по морето,а и не само -е превърнато в национален спорт при нас!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 10 Юли 2007, 19:31

:mhihi: знам бате неделята бях на златните там от мамалигари и прости холандци ли кви са, не можеш да се рзминеш една сервитиорка на палжа още малко щеше да ни врътне свирка за да си поръчаме нещо и накрая като я изслушах на развален англииски цялото меню и казах, не мерси :mhihi: оная еи така :shock: и успя само да каже,,ама вие българи ли сте" и ас само едно мазно дааа 8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eddiebg » 10 Юли 2007, 20:19

Темата за морето, възпяна в народното творчество :mhihi:

Толкуз мий мъчну, толкуз мий криву-
отпуска няма, няма муре...
Саму за някои то ша са плиска,
аз да са блъскам, кат диване...

Не чи парити с лопата ги рина,
ма за пучифка щях да сбира...
Да са далдисна в муренцито синю,
сетня на пясъка да са пика!

Вечер да седна на бира и скара,
вятър да духа...- хубавина...
Как са намери да съ прикарам,
лятос, кат патка, да дремя в града?

Тъй да мий криву...Тес на мурето,
бирата нека да им загурчи!
Нека кумари ги апят, дудето,
там пу курортии пръскат пари...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

!

Мнение от павката » 11 Юли 2007, 21:24

бе то от комунизма ни е останало това,че като идеш на море,все едно се качваш на луната-голяма работа,няма що..
това продължава и днес,като споделиш с някой,че си се върнал очите му така :shock: и почват въпросите:
и как е,какво има на морето,водата как е......
научени сме да живеем скромно и да ни манипулират с ефтини номерца...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 12 Юли 2007, 0:05

SKISA написа:същото е чуството в Турция!
там се чустваш едновременно махараджа,султан и велик везир!!!

Май в Турция си е най-добре... Те са царе в обслужването на клиента. А цените са си съвсем нормални. Слушала съм, не съм ходила там, но....е въпрос на време. Ще се ходи, видяло се е.

В Гърция, зависи къде попаднеш. Там бях... "мани-бегай", балкански нрави. :D Да ти вземе управителя на хотела телевизора от стаята, щото давали мач и му трябвал, и да ти изключи климатика, без да те пита, щото харчел ток, а теб те няма?. Е, такова чудо - няма. Май само у нас може да се срещне и то рядко.
Да караш Peugeot е страст!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 12 Юли 2007, 1:00

Последните 1-2 години се забелязва понижено ниво на обслужването в Турция ;)
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

T.N.T. for the brain
Аватар
Кара: Слънцето да се мръщи!!!

Мнение от PeBuLs » 12 Юли 2007, 1:18

Eva* написа:...В кравта ми тече кръв от Опълченец на Шипка! Няма да се дам...
Източник...

Eva* написа:Май в Турция си е най-добре... Те са царе в обслужването на клиента. А цените са си съвсем нормални. Слушала съм, не съм ходила там, но....е въпрос на време. Ще се ходи, видяло се е.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

не се сещам точното словосъчетание .....имаше нещо ...лопата...фурна... :roll: :roll: :roll: :roll:

Ей...ами ако е заговор...България да се изнесе там на почивка...и като се върнете....ново робство е факт.....

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата