метанов или газов инжекцион?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 08 Юли 2007, 13:41

Като искаш икономия го махни тоя шестак! Некси не върви да си взимаш мощна кола и да я спъваш. Шитни я за около 6000 и + тия 2000 дето ще ги дадеш за инсталацията ще си вземеш некой приличен дизел, който хем ще върви повече и ще харчи малко. Иначе тия искам шестак ама да харчи малко, за кво ти е изобщо тая кола? Гъзарееш ли? Не знам, не мога да те разбера. Още малко и М3 ше почнете да ги газифицирате :shock:

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 08 Юли 2007, 13:53

Във форума има няколко теми по темата или малко по-встрани от нея. В случай че не си ги прочел:

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=2769
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=8395
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=23298
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=33820
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=52519

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

s

Мнение от krasi_bmw » 08 Юли 2007, 15:17

слагай газ ,няма ядове ,с 10лв -75км в града с клима ,

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 08 Юли 2007, 15:48

виии си приказвате ама вчера с едно 520 комби
заредиме догоре с метан минахме 50 км и пак заредихме-2.40лв :shock:
ко имаш пари слагаи а ко е метанов инжекцион още по добре
недеи слушаи хората
аз сам на мнение 4е колата си е моя и никои немое дами държи сметка ко ше прая с нея
ако е напраена с акъла си няма да има ядове
като видях за кво стаа въпрос в4ера и аз почвам да се оглеждам за метанова уредба
а по горните коментари за икономична кола-
аз карам мноо км и си ми е кеф да си ги минаам с бмвто си не с някои гробник дет хи4 не върви
а те дет са си патрони нек си карат на бензин
закво да давам 1000кинта за бензин като мога да дам 250 за метан на месец ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

Мнение от krasi_bmw » 08 Юли 2007, 16:40

:lalala:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 08 Юли 2007, 19:35

Слагай к'вото си решиш и недей да слушаш глупости! Ако не те притесняват бутилките - хакай метан инжекцион, а иначе LPG инжекцион. В самите газови разликата е само в изпарителя и в бутилките. Направи едно проучване кой, къде, какво и за какви пари предлага и газ! ;)
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 08 Юли 2007, 20:18

Вярно е, че си е твоя колата и парите и ще си я правиш каквото поискаш, ама грехота е бе да го ева... На теб ще ти е приятно ли да те принудят да ядеш само овесена каша :mhihi:
We love you Ronnie!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stambo_81dg » 08 Юли 2007, 20:47

Exy написа:Вярно е, че си е твоя колата и парите и ще си я правиш каквото поискаш, ама грехота е бе да го ева... На теб ще ти е приятно ли да те принудят да ядеш само овесена каша :mhihi:

стигате вее
тва да не е животно
стигате с та грехота при 2лв бензин докато запалиш и отиват 2 кинта
грехота е да има възможност да караш с ефтино гориво и да наливаш бензин на 2 кинта
като го стегне шапката ша изхарчи 10 кила бензин с вратите :mhihi: настърани и да му мине
даже на газ мотора се запазва повече, маслото е по чисто и тн.
по горе четох че бензина имал смазващо своиство щото бил течен
само оловния бензин беше така заради мазилния ефект на оловото
но това беше за старите автомобили
новите са си пригодени за каране на бензин без олово(без мазилни своиства) ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nux » 08 Юли 2007, 23:16

Oт 2 месеца карам 320'ка на метанов инжекцион (италиянски OMVL). Така най-общо мога да кажа, че се губи динамиката около 20%, което не ме притеснява лично мен много... Максимална скорост ми е 200. Остро съм против съветите на колегите да си купиш малък мотор за метан.. Разхода е един и същ! гори ми 5.3кг на 100 като примерно такситата 1.6 горят 5кг... Ако на стръмен баир се засиля с бензин и влезна в него с 140 ще излезна с 170.. докато с метана ако влезна с 140 ще излезна пак с тази скорост! Слагай метанов инжекцион и недей мисли.. простата ми сметка показва, че на 100000км минати ще спестя 10000лв, което е колата с уредбата барабар.. Вече за 2 месеца минах 12000 и съм доволен!

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 08 Юли 2007, 23:48

за да Караш БМВ не е задължително да караш с 200.значи комфорта от возията и безшумноста и кефа се чувства и с 60-80-120 и т.н.Тъй че нека всеки си кара с каквото иска ако иска и с кюмюр да кара-колатаси е негова-той си решава..преди 2 седмиици си продадох газеницата и сега съм само на бензин и искам да ви кажа че това не е работа-много пари се дават за тоа скапан ама скапан бензин и скоровреме пак ще съм с бутилки в багажника-да ти ебем скороста нека да си ми екеф и да си карам пък нека да се смеят..тоа с тва БМВ бил на газ-боли ме фара-отвсякъде :mhihi: :mhihi: ама тоа бензин е бахти набутването :( :( :( ами това е положението искам колкото се може БМВто да си го карам а не да го гледам в гаража.предпочитам с 80 км/ч да карам и да галя гладка нежна женска плът под полата отколкото да седя с празни джобове в гаража и да викам-газ ли-никога :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 09 Юли 2007, 0:36

още някой на метан има ли?
и аз съм напринципа да я карам отколкото да стои в гаража, за това търся алтернативи на бензина ...
но това 6лв/100км добре звучи :) сега давам 20-25лв/100км :evil:
като му сложа метан ще върви като 318 :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stambo_81dg » 09 Юли 2007, 1:01

къв ви е проблема с вървенето немоа да разбера
постоянно ли ще карате с вратите напреде?
вървенето идва само с натискането на едно копче
толко ли е сложно
ся немое да минеш 100км с 5 кинта и да искаш колата да не губи динамиката си ама пък ги минавваш с 5 кинта :idea:
аз си карам нормално на газ като ме стегнат шаибите включа си на бенз да си набявя адреналин :mhihi: и после пак
къв е проблема
Изображение

Аватар
Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
Мечтае да кара: м6

Мнение от BMWm5 » 09 Юли 2007, 1:33

bmwfena написа:за да Караш БМВ не е задължително да караш с 200.значи комфорта от возията и безшумноста и кефа се чувства и с 60-80-120 и т.н.Тъй че нека всеки си кара с каквото иска ако иска и с кюмюр да кара-колатаси е негова-той си решава..преди 2 седмиици си продадох газеницата и сега съм само на бензин и искам да ви кажа че това не е работа-много пари се дават за тоа скапан ама скапан бензин и скоровреме пак ще съм с бутилки в багажника-да ти ебем скороста нека да си ми екеф и да си карам пък нека да се смеят..тоа с тва БМВ бил на газ-боли ме фара-отвсякъде :mhihi: :mhihi: ама тоа бензин е бахти набутването :( :( :( ами това е положението искам колкото се може БМВто да си го карам а не да го гледам в гаража.предпочитам с 80 км/ч да карам и да галя гладка нежна женска плът под полата отколкото да седя с празни джобове в гаража и да викам-газ ли-никога :mhihi:

eee колега ти ме вкара в 3-та глуха колкото бях писимисти4но настроен кам тия гази6та.... ти ми завартя идеята вместо да ми се подмятат 300-та гозови уредби из сержиза 6то да не си сложа една пак кат има пари бенз 6тити кат ми светне лапмата и се ка4вам да дизела :mhihi: добре де мен ме е страх мн от това 4е 6те гарми 520-то ми пр бе6е на метан и мн гарме6е при палене и при работа (м50б20)
как са ис-ките кви проблеми има при теях?На колегите на газ гърмят ли им филтрите я кажете?

Аватар
Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
Мечтае да кара: м6

Мнение от BMWm5 » 09 Юли 2007, 1:36

а погледнах на горе моята 5-тица минава6е с 7 лв 100км на ментан като оставим гармежите оба4е като я 6текнех на бензин и имах 4увството 4е катам булит сериозно :mhihi: и си бе6е мн далавера каде за 30 кинта 100 км каде са 7 лв

Потребител
Аватар

Мнение от Leonardo16 » 09 Юли 2007, 2:29

stambo_81dg написа:къв ви е проблема с вървенето немоа да разбера
постоянно ли ще карате с вратите напреде?
вървенето идва само с натискането на едно копче
толко ли е сложно
ся немое да минеш 100км с 5 кинта и да искаш колата да не губи динамиката си ама пък ги минавваш с 5 кинта :idea:
аз си карам нормално на газ като ме стегнат шаибите включа си на бенз да си набявя адреналин :mhihi: и после пак
къв е проблема

Колега, за сведение на метан също съм с вратите напред! усезуемата разлика при метана е на баирите, но при хубава уредба се понася..

ПредишнаСледваща

Назад към E36