Относно КАТ и новия закон...
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Относно КАТ и новия закон...
Пускам тази тема, най-вече за да питам разни неща около събирането на глобите, нека всеки който вече е ходил в КАТ да плаща стари актове, да разкаже как точно става събирането. Прочетох, че при връчване на наказателно постановление, се прави справка за стари неплатени актове, които трябва да се платят в 30 дневен срок след влизане в сила на постановлението, в противен случай се отнема книжката. До тук добре..обаче..Оказва се, че КАТ няма система, която да отчита кои актове са платени и кои не, т.е. ако аз имам 5 акта, само 3 от които платени, ще трябва отново да платя глобата за 5те акта, освен ако не представя разписка от банковия клон, че всъщност съм платил 3 и реално ми остават само 2. Това е и първият ми въпрос-при положение, че не пазя въпросната разписка, може ли банката да ми издаде нова бележка, с която вече да отида в КАТ и да докажа, че 3 от 5те акта са платени? И нещо друго-имам едно неплатено постановление, което обаче съм го изгубил някъде...
Очевидно ще трябва да го платя, въпроса е как точно става плащането в такава ситуация...?

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
свиркай си
докато се напраи тая система ше натрупаме още по 5 а миналите 5 ще са с изтекъл срок на годност

докато се напраи тая система ше натрупаме още по 5 а миналите 5 ще са с изтекъл срок на годност

- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
По новините покрай представянето на "новия" закон, казаха че понеже имало давност 2 години, да ходим да си плащаме само по-новите актчета. 

Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
!
то става страшна работа бе,заплатите нулеви,а глобите зверски,пък истинските нарушители нямат спиране...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Днеска взех,че купих вестника с новите идиотщини и ми направи следното впечатление;относно допълнителните столчета за децата.Излиза така че нашите автомобили не са обезопасени съгласно тъпия закон и инжинерите в завода са гола вода.Карат ни да поверим живота на най-скъпото което имаме на разни седалки връзващи се с разни коланчета и какво ли не,а не на заводските колани и средства за безопасност които са изчислени за екстремни ситуации.Това ако не е малоумие аз не знам какво е.Явно пак се цели пълненето на нечия касичка.Интересно ми е как ще установят дали детето е над 1,5м с рулетка ли с летвичка ли или ще го проснат на земята и ще го мерят на стъпки.Интересно ако човека е "маломерен"тоест като жена ми 1,56 и за нея ли ще трябва столче,или ще я хване "амнистия"възрастова граница,или защото не отговаря на нормите ще седи на задната седалка
абе ИДИОТИЗЪМ в пълна сила

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
grnka написа:няма изтекъл срок на годност...не знам кой създал този мит аз ходих преди 2-3 месеца да плащам моите датиращи от 2001 година и си стояха там и ме чакаха...така че...
има давност - 2 г.

valeri написа:Днеска взех,че купих вестника с новите идиотщини и ми направи следното впечатление;относно допълнителните столчета за децата.Излиза така че нашите автомобили не са обезопасени съгласно тъпия закон и инжинерите в завода са гола вода.Карат ни да поверим живота на най-скъпото което имаме на разни седалки връзващи се с разни коланчета и какво ли не,а не на заводските колани и средства за безопасност които са изчислени за екстремни ситуации.Това ако не е малоумие аз не знам какво е.Явно пак се цели пълненето на нечия касичка.Интересно ми е как ще установят дали детето е над 1,5м с рулетка ли с летвичка ли или ще го проснат на земята и ще го мерят на стъпки.Интересно ако човека е "маломерен"тоест като жена ми 1,56 и за нея ли ще трябва столче,или ще я хване "амнистия"възрастова граница,или защото не отговаря на нормите ще седи на задната седалка![]()
абе ИДИОТИЗЪМ в пълна сила
Бате нали се сещаш, че вече
са направени 2-3 фирми собственост
на приближени на нашите любими
законотворци, които ще внасят по
100 000 хиляди столчета годишно,
като грубо сметнато направят печалба
от по 50-тин лева на столче, това си
прави 5 000 000лв печалба на година...
А сега кажи кой крив кой прав

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст