Климатроника не изстудява

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 28 Юни 2007, 18:35

при мен не може да се спре! просто не тръгна веднага-не знам защо! видях го с очите си . тая ,дето е на виското тръгна леко ,но не много бързо-явно още н ебеше загряло ,въпреки че вънка беше 40 градуса!
самата перка на климатика дето е отпред изобщо не мръдна като включих ,а после си включваше и я чух как работи и на друга по-висока скорост и после включи на по-ниска! не знам ква е галимацията ,ма сега си работят и си действа без проблем

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 02 Юли 2007, 11:55

Ходих, напълниха фреон, но не можах да се радвам на студа дълго :( . Оня ден паля колата, тръгвам, ама няма студено. Днес отидох пак при тях, закачиха машината и източиха 50 гр фреон :!: :!: :!: . Оказа се, че радиатора изпуска. Гледаха в някакъв техен каталог, ама излязоха 10-ина модела радиатори. Провериха 2 произволни и цените бяха 210 лв единия модел и 514 лв :shock: другия. Могат да ми кажат кой ще пасне след като свалят сегашния. В RealOEM има 2 номера за такъв радиатор (№ 1 на схемата) за преди и след 09/1997, но в дару няма нито цена, нито наличност. Знаете ли какви разлики може да има м/у различните радиатори, че разликата в цената да е толкова голяма? В сряда ще ходя да свалят радиатора и да видят дали подлежи на ремонт или да се взима нов.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eno » 02 Юли 2007, 19:51

Мисля че радиатора в дару беше към 500 или 700 лв.,тия момчета правят радиатори,тоест махат пласмасовата част и слагат вместо нея алуминиева,показаха ми как става и после забравиш за него,но зависи в какво положение ти е радиатора,те ще ти кажат ако може да го оправят,мисля че това струваше някъде към 200лв.
Proud owner of Мini Cooper S R53 04' and BMW E66 08'

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 05 Юли 2007, 14:00

Свалиха виското и водния радиатор, за да стигнат до тоя на климатика. С виското видяха доста зор обаче, беше се спекло яко. Залепиха радиатора и сега духа направо лед. Дори имам подозрения че перката на климатика работи на поне 2 степени. Сега чакам да се позатопли времето и да тествам, че нещо захладня днеска и на перката не и се работи много много ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 750 IA

Мнение от Apunch » 08 Юли 2007, 9:32

Имам сходен проблем с някои от колегите по-горе - перката, която охлажда фреона работи само на последната степен, а тя се включва (доколкото разбрах, при качване на налягането в системата, т.е. не е добре да е така). Утре ще ходя в Камор да купувам съпротивления, но ме обезпокои един факт, който забелязах в RealOEM - за моя модел и година има като резервна част само целия вентилатор :shock: . Някой може ли да потвърди дали действително съпротивленията са сменяеми - става въпрос за 525дА, произведена 11.2001г.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eno » 08 Юли 2007, 9:48

Apunch написа:Имам сходен проблем с някои от колегите по-горе - перката, която охлажда фреона работи само на последната степен, а тя се включва (доколкото разбрах, при качване на налягането в системата, т.е. не е добре да е така). Утре ще ходя в Камор да купувам съпротивления, но ме обезпокои един факт, който забелязах в RealOEM - за моя модел и година има като резервна част само целия вентилатор :shock: . Някой може ли да потвърди дали действително съпротивленията са сменяеми - става въпрос за 525дА, произведена 11.2001г.

По-добре отивай при тези момчета,преди да отидеш в Камор.И на мен перката ми работеше на високата скорост и когато мериха налягането беше някъде 30 и след като измиха радиатора ,падна на 14 където трябва и да стои,а сега перката ми работи само на първата скорост даже от време на време температурата ми пада,само като карам бързо стои в 12ч. :mhihi:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Apunch » 08 Юли 2007, 9:59

Кои са тия момчета?
А за кой радиатор говориш - фреона или за двигателя? Аз нямам проблем с охлаждането и температурата на двигателя - само дето не е много убедиелен климатика на място! А и ако съпротивленията са ОК би трябвало при ръчно подаване на ток на различните скорости да върти, нали?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 08 Юли 2007, 11:52

Apunch написа:Имам сходен проблем с някои от колегите по-горе - перката, която охлажда фреона работи само на последната степен, а тя се включва (доколкото разбрах, при качване на налягането в системата, т.е. не е добре да е така). ...

С включването на климатика трябва да се включи задължително и вентилатора. Накоя степен - зависи от температурата.
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eno » 08 Юли 2007, 14:17

Apunch написа:Кои са тия момчета?
А за кой радиатор говориш - фреона или за двигателя? Аз нямам проблем с охлаждането и температурата на двигателя - само дето не е много убедиелен климатика на място! А и ако съпротивленията са ОК би трябвало при ръчно подаване на ток на различните скорости да върти, нали?

Говоря за перката на климатика,не на двигателя.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от pazokolarov » 08 Юли 2007, 16:11

eno написа:...
Говоря за перката на климатика,не на двигателя.

Именно нея имам предвид!
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Apunch » 08 Юли 2007, 18:19

А аз съм наясно за коя перка става въпрос - питането ми беше провокирано (за кой от двата радиатора става въпрос) от постнатите по-горе коментари, че перката за климатика помага за охлаждането на двигателя, тоест би имало логика да е закачена някакси с температурата на двигателя и логично ако има утайки в радиатора на антифриза да не отчита точно.

Също така кометираш нещо за главата - какво общо има тя с радиатора на климатика!?

При мен климатика си работи и то добре - безшумно, студено.... Проблемът ми е, че не сработва перката на ниските скорости!

На мен единствено не ми стана ясно кой радиатор промиваш?

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 08 Юли 2007, 18:45

Промива се мястото между двата радиатора и също и двата от страната която е между тях. А за перката на климатика -не знам ,ма мойта си работи на три скорости и не тръгва веднага с пускането на климатика! Да има толко много скорости -не ми се вярва!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от pazokolarov » 08 Юли 2007, 20:36

Apunch написа:Също така кометираш нещо за главата - какво общо има тя с радиатора на климатика!?

Когато се запуши радиатора на климатика (т. е. през серпентинките не може да преминава въздух), спира да охлажда и този на двигателя. Между двата радиатора се получава нещо като килим от мръсотии и въпреки, че от към двигателя рдиатора му изглежда чист, всъщност не върши никаква работа и двигателя прегрява. Дори и вискосъединителя да е в ред!
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eno » 09 Юли 2007, 9:48

Момчетата са ти отговорили точно и ясно :)

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: is turbo / 520i,и на жената е30ката

Мнение от Vozq_bez_pari » 09 Юли 2007, 21:04

а как мога да разбера дали има достатъчно фреон системата на климатика ?

ПредишнаСледваща

Назад към E39