Проблематика: таван-кора-плафон...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Проблематика: таван-кора-плафон...

Мнение от [Georgi] » 07 Юли 2007, 17:32

Проблема е ... комплексен. На тавана ми му е провиснала тапицерията и скоро ще ходя на тапицер (някой ако знае читав - нека сподели). Обаче днес забелязвам лампата леко зее от тавана. Едната крушка не работеше и викам я да взема да го извадя. И тук започват изненадите.

- Ламаринката която държи плафона е леко наср*ана и не може да се захване за кората (вижда се на втората снимка).
- Самата кора е някакси доста мека... Като средно дебел картон. Не трябва ли да е твърда?
- Над кората намерих някакъв чарк, който не знам за какво е (това микрофоно-подобното). Не е ли част от алармата?

Въпросите ми са:
1) Тази кора да я сменям ли при претапицирането и ако да - къде мога да търся такава (нова или стара-читава)?
2) Какво е това "микрофонче" и в кората ли му е мястото?
3) Плафона трябва ли да светва при изключване на колата (след като си карал на фарове)?

Изображение

Изображение
Последна промяна [Georgi] на 08 Юли 2008, 18:12, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 07 Юли 2007, 18:16

Значи мога да ти оговоря само на част от въпросите:
1. Това "микрофонче" би трябвало да е от алармата (ако си имал заводска или няква друга с "обемни" датчици и е демонтирана/или още не е )
2. Това дали трябва да светва лампата след като си изгасил колата и си карал на фарове - май това е екстра и го няма на всички Е36ци (имаше една доста дълга тема за най-различни шукарийки по Е36, ако искаш я потърси)
3. Провисналия таван е "серийна екстра" на Е36 и доста тапицери са правили въпросната процедура (виж подфорум СЕРВИЗНО ОБСЛУЖВАНЕ). Таванът става като нов ;) (моят не може да дочака да се изпъне :confused: )
Успех
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 07 Юли 2007, 18:20

да не е кикрофонче / имам си същото/

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sith » 07 Юли 2007, 20:56

Да неби да те подслушват с микрофончето:)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 07 Юли 2007, 21:50

sith написа:Да неби да те подслушват с микрофончето:)

В Русия съм, в Русия съм... :lalala:

Най съм пристестен от кората/ламаринката. Основната ми дилема се състои в това как да си сложа плафона, така че да не пада като друсне в някоя дупка.

Назад към E36