Помогнете моля !!!

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Помогнете моля !!!

Мнение от bedjebov » 07 Юли 2007, 16:50

Търся двигател за Е30 324 ТД 89-та година но засега без успех.Въпроса ми е какъв друг модел мотор би могъл да се сложи вместо този.Аз в момента съм в Англия и преобърнах острова но няма и няма 324 тд.Жената направо е смляла буталата и пробила главата-абе мотора направо е за боклука.Тука има мнофо евтини двигатели но искам да знам какъв друг да търся за да пасне с минимум реорганизации.Благодаря предварително на вси4ки отзовали се.

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 07 Юли 2007, 17:17

Най-лесно става с 324ТД (демек същия) или 324 - чистия дизел отново ще пасне без модификации (разбира се и компютъра трябва да смениш с такъв от чист дизел, не знам дали и помпата няма да има нужда да смениш). Но всичко различно от този дизел си е е***о мамата :uups: Щото ако сложиш бензинов мотор се почват големи разправии. Най-лесно според мен се слага М10Б18 двигател + карбуратор, защото бензиновите с инжекция става още по-сложно. Като се почне - диференциал за бензинов (твоят от дизела е много дълъг, като за нискооборотен двигател), двигателя + скоростите, двуг резервоар (за бензин) + бензинова помпа + филтър, електрониката с кабелите на бензонивия мотор + тръбите за гориво под колата също. После ако всичко тръгне добре ще е хубаво да си смениш и таблото с бензиново за да ти показва оборотомера до 7000 рпм.
Все пак ти пожелавам успех, можеш и само на газова уредба да го караш, но не знам в Англия как е положението, дали ще се навие някой майстор на такива неща.
BMW only!

Потребител
Аватар

Мнение от bedjebov » 07 Юли 2007, 21:59

Amd-благодаря за инфото.Тя колата си е в бг а аз съм намерил удобен транспорт да пратя мотора,но не знам какъв да е.Поне ми стана ясно 4е няма да е бензинов.Тука един индиец ми каза 4е от 325 тд също ставал но не знам доколко мога да му се доверя.

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 07 Юли 2007, 22:13

Защо държиш да пращаш мотор от там? Не е ли по-добре да купиш двигател за колата от България - след като и тя е тук :?: Сигурен съм, че тук ще се намери дизелов мотор, доста БМВ-та се продават на части. Иначе не съм наясно дали няма да стане мотор от Е28 524ТД и Е34 524ТД - по принцип са еднакви като на Е30 324ТД, но може картера да е различен и да не пасне в коша (както е при М20Б25 мотора). Ако все пак държиш мотора да го купуваш в Англия - може да вземеш и бензинов, да купиш скоростна кутия + диференциал за него и да ти сложат някаква евтина газова уредба - пак ще се возиш, но пак ще има повечко работа. Все пак спестяваш монтажа на инжекция и цялата горивна система, което е доста спестен труд и пари, но ще караш на газ.
BMW only!

Потребител
Аватар

Мнение от bedjebov » 12 Юли 2007, 11:07

Искам да го пратя от тука заштото са до 200 паунда а в бг ми искат 1200 лева а и както споменах имам безплатен транспорт до бг.Ако вече не знаеш ето ти един сайт за да придобиеш представа за цените в ук на колите:autotrader.co.uk в полето за пощенски вход вкарай в20 2вz .От падащите менюта избираш марката и тн.Направо без пари ги дават.Бачкаш една седмица и си купуваш сносна кола.Колкото до моята реших да я продам на части а аз да купя нова за жената и да ия закарам за коледа.

Назад към E30