Как да оправим цифровия км.Как да свалим таблото ако имаме..

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525д 2003 Автоматик

Мнение от L_G » 04 Юли 2007, 12:16

:OT: до колегата MRS: каде си го видял това БМВ с лайсните че може да се окаже и моето :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318i '95

Мнение от MRS » 05 Юли 2007, 12:11

L_G написа::OT: до колегата MRS: каде си го видял това БМВ с лайсните че може да се окаже и моето :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не беше IS!...Значи не е твойто :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525д 2003 Автоматик

Мнение от L_G » 05 Юли 2007, 15:56

малшанс :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: докато има!
Мечтае да кара: Steptronic
Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)

Мнение от inseCT » 05 Юли 2007, 16:31

:shock: :shock: :shock:
Супер!!!точно това ми треаше да разбера каксе сваля!!!
ЕВАЛА и от мен!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 31 Юли 2007, 21:20

Колегата наистина се е потрудил и свършил перфектна работа с обясненията и снимките.
Бих допълнил, че като се откачи таблото от куплунзите на гърба и се завърти излиза идеално през волана (пробвано на Е34 и Е36).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 31 Юли 2007, 21:32

1 въпрос .. какво значи как си оправих километража и оилсервиза ?!
какво им е било .. на последните снимки точно какво правиш
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MRS » 01 Авг 2007, 9:50

bam-bam написа:1 въпрос .. какво значи как си оправих километража и оилсервиза ?!
какво им е било .. на последните снимки точно какво правиш

Цифрите не излизаха цели и квадратчетата бяха бледи и през едно.Не правеше хубав контакт дисплея и платката.Проблема беше в скобата която притиска дисплея към платката.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 11 Ное 2007, 9:51

при мен беше изгоряла лампичката и на ключа на светлините, така че свалях и него със левия въздуховод, след което бутнах отзад когато развих таблото.
3-те куплунга, както някой беше снимал и показал, малко с чалъм се отварят, но лесно ги разкачих, след което лека полека с извъртане , без да свалям волан или кората отдолу, покрай лоста за чистачките измъкнах таблото :)
смених 1-2 изгорели крушки и готово.

само имам един уточняващ въпрос - колко на брой трябва да бъдат по таблото (освен 3-те големи 3ватови за подсветка) ? гледам отзад имам доста празни дупки , които май обаче наистина никога не е слагана крушка ?
по обозначенията нещо не можах да се ориентирам коя дупка за какво е... е.. имаше нещо за подгряване на свещ като при дизелите- то е ясно че за мен не важи (318и), ама другите дупки ?
да не стане проблем и да са чудя що нищо не свети и да съм спокоен....?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MRS » 11 Ное 2007, 11:36

В упътването има описание на "дупките"коя за какво е :winky: .За подсветката са само 3х3W.

луд с палатка
Аватар
Кара: Хората да залягат
Детайли за колата: кихащо кабрио

Мнение от ТУРБО » 11 Ное 2007, 11:53

miro20 написа:при мен беше изгоряла лампичката и на ключа на светлините, така че свалях и него със левия въздуховод, след което бутнах отзад когато развих таблото.
3-те куплунга, както някой беше снимал и показал, малко с чалъм се отварят, но лесно ги разкачих, след което лека полека с извъртане , без да свалям волан или кората отдолу, покрай лоста за чистачките измъкнах таблото :)
смених 1-2 изгорели крушки и готово.

само имам един уточняващ въпрос - колко на брой трябва да бъдат по таблото (освен 3-те големи 3ватови за подсветка) ? гледам отзад имам доста празни дупки , които май обаче наистина никога не е слагана крушка ?
по обозначенията нещо не можах да се ориентирам коя дупка за какво е... е.. имаше нещо за подгряване на свещ като при дизелите- то е ясно че за мен не важи (318и), ама другите дупки ?
да не стане проблем и да са чудя що нищо не свети и да съм спокоен....?
Тези празните места са си така,защото и да сложих крушка пак няма да светнат и на мен ми е така .Не ти трябва лампа за подгряващите свещи и още други неща които не са за твоя модел.Просто част от уредите са универсални са всички двигатели! ;) А за централното оветление са само 3 по големи лампички при мен са със зелени фасунки.Пробвайте да сложите по 5W сатва супер ярко усветлението ;) :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nParMaTuK » 11 Ное 2007, 13:47

Като стана въпрос за осветление, да попитам: Значи смених си само предната част на таблото, щото старата беше изгоряла. Та оригиналната беше със оранжева плака отзад и светеше много добре, а новата е с бяла плака и за да свети добре сложих жълти лампи 5W, щото нямаше 3W мисля бяха оригиналните. Та въпроса ми е с какви лампи са тия табла с бялата плака за да светят оранжево или имат някакви балони върху крушките оранжеви незнам. Дайте някаква идея кво да направя щото сега всичко свети жълто като на Москвич осмак, само разходомера си е оранжев :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 11 Ное 2007, 14:03

Преди всичко смени кружките с 3W защото ще ти разтопят светловодите и пак ще трябва да сменяш табло!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nParMaTuK » 11 Ное 2007, 14:14

Беше ми се напукала черната плака от слънцето (не от крушки).
Но въпроса е какво да направя за да свети оранжево? Се пак тва табло също е оригинално и някакси е светело оранжево.
Иначе осветлението на таблото го държа намалено доста за да не изгори, докато намеря решение на въпроса. Пък и имам резервни части за табла :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Мнение от ///M3-E36 » 06 Юни 2008, 14:24

Да бе, я кажете кви точно са крушките, че при мен доста слабо свети в средата и ми се струва, че ми е изгоряла крушката там. Също другия ми въпрос е - имат ли осветление копяетата за пускане на фарове и халогени? И ако има къде да ги търся :mhihi:
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 08 Юли 2008, 16:07

Я верно някой да каже какъв стандарт са крушките за таблото, тези 3W-товите... че нещо не мога да намеря някой да го е написал...

ПредишнаСледваща

Назад към E36