Актове и тем подобни
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
Актове и тем подобни
Ей тука с едни приятелчета се чудим как държавата може да си вземе кинтата от актовете и фишовете които ни прави.И имат ли някаква давност актовете и фишовете
the project is ready....

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Еми вчера баща ми се обади уж по полицейска линия да пита дали ми е излязло наказателното постановление за един акт за винетка...оттам най-услужливо са му отговорили да отида в КАТ с шофиорската книжка...
Доколкото аз разбрах положението е следното - излиза ти наказателното постановление и имаш 1 месец да си платиш глобата. Ако не я платиш при спиране за проверка или нарушение или т.н. правят справка и ако имаш неплатени глоби ти взимат книжката. А също така ако те хванат да караш с акт повече от месец директно ти вземат книжката и глоба, че караш с изтекъл акт.
Иначе по закон давността на глобата е 2 години. Ще карам докато не ме спрат и не ми вземат книжката, щот карам с изтекъл акт или докато не отделя 100лв за акта.
Доколкото аз разбрах положението е следното - излиза ти наказателното постановление и имаш 1 месец да си платиш глобата. Ако не я платиш при спиране за проверка или нарушение или т.н. правят справка и ако имаш неплатени глоби ти взимат книжката. А също така ако те хванат да караш с акт повече от месец директно ти вземат книжката и глоба, че караш с изтекъл акт.
Иначе по закон давността на глобата е 2 години. Ще карам докато не ме спрат и не ми вземат книжката, щот карам с изтекъл акт или докато не отделя 100лв за акта.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
На един познат отидоха до тях и му я взеха за някакъв акт за 70 лв. Позвънили му на вратата отваря документите я подпиши,че ти отнемаме книжката ела си плати и ще я получиш
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
смятай тия здраво са ги затегнали нещата.На колегата му се е случила случка- превишена скорост и без документи за колата-дупе да му е яко
the project is ready....

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Eто как е.... Редиш се на опашка около 2-3 часа идва ти реда онази шматка от гишето ти дава наказателното постановление и с него на банката като си платиш се връщаш за синьото талонче. Ако нямаш пари няма талонче но няма и АКТ и неможеш да караш докато не платиш.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- ludiqdancho
- младши ентусиаст
-
anton2106 написа:На един познат отидоха до тях и му я взеха за някакъв акт за 70 лв. Позвънили му на вратата отваря документите я подпиши,че ти отнемаме книжката ела си плати и ще я получиш
ами ако не живееш на адрес по лична карта

Затова кат ти пишат акт си караш, акта изтича, пишат ти нов акт заради изтеклия, дефакто го пишат по алинеята за неносене на документи, глобата за втория акт е 4-10лв, точки невзимат и си краша пак кат пич, ама има пичове ченгета дет кат видат акт и ти викат бегай, ама има и кретени кат те видат с акт и ти викат, е са щи напише нов, та да мирясаш и така си караш и неплащаш и готово. Аз така си карах 1 година 7 месеца и 1 ден. Несъм ходил в общината, немисля и д аходя, писмо нямам, постановление също. Кат ми асфалтират улицата пред нас и изчистят всички канали да не ми се пълни гаража с вода при всеки дъжд. Сам самичък ше ида в общината и шси плата и глобите и данъците на колите 

- ludiqdancho
- младши ентусиаст
-
sonny написа: глобата за втория акт е 4-10лв, точки невзимат

п.п. имам един приятел кара с френска книжка
за каквото и нарушение да го спрат нищо не му пишат щот не знаят каква е процедурата

- pits
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: е30
- Детайли за колата: е39
ЕЕ сони ти уби рибата. Аз си карам оня ден и ме спират, с изтекъл акт от преди месец, викам тамаан отивам да си го плата и ме пуснаха. Иначе твърдяха че се удвоява глобата и 2-3т. ама не съм сигурен, даже и пари не им оставих на катилите
П.С. Полицайте ако трябва да избират м/у голф, астра, и разни други марки дори и по нови години. Спират БМВ-то баси криминализацията, имате ли такива наблюдения. Аз не искам такова внимание!

П.С. Полицайте ако трябва да избират м/у голф, астра, и разни други марки дори и по нови години. Спират БМВ-то баси криминализацията, имате ли такива наблюдения. Аз не искам такова внимание!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв

кви са тия нововъведения ве. аз талон не съм имал в себе си от около 3- 4 години. само с актове си карам, някои се задържат над година и нещо.
Интересно ми е какво става обаче, ако искаш да обжалваш акта, плащаш го, а после ако пишеш жалба до директора на КАТ и ти падне, кой ти връща парата?
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
sonny написа:Затова кат ти пишат акт си караш, акта изтича, пишат ти нов акт заради изтеклия, дефакто го пишат по алинеята за неносене на документи,
Ама сега по това, което са приели хванат ли те с изтекъл акт директно ти звимат книжката...ама в закона пише, че трябва да ти пишат нов акт за неносене на документи...абе пълна каша...
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Според поправките в закона ако те хванат с "нов" акт с изтекъл срок (1 месец) ти взимат книжката.... май старите актове преди поправките не влизат в сметката... но ако след събота ти напишат и след излизането на постановлението не платиш в рамките на 1 месец - като те спрат сдаваш докмента... няма 6-5... пък ако се направиш на луд, че не е в теб книжката - още по-лошо....
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2