Каква е тази карантия?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Каква е тази карантия?
След смяна на шарнири, тампони, това-онова ей тази карантия ми провисна. Как да я натъпча обратно където и е мястото?

Последна промяна [Georgi] на 08 Юли 2008, 18:09, променена общо 1 път
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
Въздуход , често падат. Аз моите съм го нитовал за бронята. Легни от долу и ще се сетиш къде да го навреш обратно.
- sleit_
- Потребител
-
- Кара: Е60 525i M54
това е въздуховод за охлаждане на спирачките. за да го върнеш на мястото му първо трябва да фиксираш задната му част (тази която при теб виси и е откъм гумата). завърти волана на пълен ляв и така ще видиш най-добре отвора в който трябва да влезе въздуховода. в предната си периферна част въздуховода има по 2 хоризонтално разположени отворчета (2 отдолу и 2 отгоре). в тях съответно влизат едни пластмасови зъбчета, които са от вътрешната страна на отвора на бронята (възможно е някои от тях да са счупени). след като фиксираш задната част бъркаш в отвора на бронята и леко я дърпаш към теб като същевременно наместваш отворите на въздуховода да застанат срещу зъбчетата на бронята и ако всичко е наред зъбчетата трябва да "щракнат" (внимавай че с годините пластмасата се е изпекла и лесно се чупи). общо взето това е цялата философия, малко кофти се намества понеже няма как и от къде другаде да се бръкне освен през отвора на бронята.
ако ще наместваш и левият въздуховод внимавай защото в него е датчика за външната температура
ако ще наместваш и левият въздуховод внимавай защото в него е датчика за външната температура
- robert1975
- младши ентусиаст
-
легни и си поиграи малко-с нитачката и си оки!- и без тях става но е по добре да си ги има да насочват въздуха към спирачните дискове за да ги охлаждат-нали все пак баварците са си резачки! 

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Не виждам т.нар. "бумеранг",той свързва в долната част бронята с пластмасовият подкалник,тогава няма да пада въздуховода.. 

Последна промяна Le Transporteur на 04 Юли 2007, 20:48, променена общо 1 път
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
Le Transporteur написа:Не виждам т.нар. "бумеранг",той свързват в долната част бронята с пластмасовият подкалник,тогава няма да пада въздуховода..
...пак падат, аз от личен опит знам, най-добре със самонарезни винтове или като крайност с нитачката, иначе не става, аз съм ги и губил по магистралата така.
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
moni76 написа:Le Transporteur написа:Не виждам т.нар. "бумеранг",той свързват в долната част бронята с пластмасовият подкалник,тогава няма да пада въздуховода..
...пак падат, аз от личен опит знам, най-добре със самонарезни винтове или като крайност с нитачката, иначе не става, аз съм ги и губил по магистралата така.
Ако ти е раздрънкана бронята или подкалника,не са спазени разтоянията между двата детайла,нямаш "бумеранг-и",е тогава вече съм съгласен ..

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
9 мнения
• Страница 1 от 1