УРА! за съдебната ни система
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- PeBuLs
- T.N.T. for the brain
-
- Кара: Слънцето да се мръщи!!!
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
от дир.бг
"Съдът посочи, че престъплението не е умишлено. Магистратите от апелативния съд прецениха, че няма опасност обвиняемата да се укрие или да попречи на хода на делото, а и трябва да се грижи за болната си от рак майка. Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване или на протест, съобщи БТА."
Това което са направили е точно както трябва да е по закон!
Т.е. нямат основание да я задържат докато не бъде призната за виновна от съда.
Да не забравяме че обикновенно в демократичните държави всеки е невинен до доказване на противното.
В случая "доказването на противното" е въпрос на време, но все пак нямат право да я задържат в ареста до тогава.....
Така че, в случая съдебната ни система се представя както трябва и както би направила системата във всяка нормална държава....
"Съдът посочи, че престъплението не е умишлено. Магистратите от апелативния съд прецениха, че няма опасност обвиняемата да се укрие или да попречи на хода на делото, а и трябва да се грижи за болната си от рак майка. Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване или на протест, съобщи БТА."
Това което са направили е точно както трябва да е по закон!
Т.е. нямат основание да я задържат докато не бъде призната за виновна от съда.
Да не забравяме че обикновенно в демократичните държави всеки е невинен до доказване на противното.
В случая "доказването на противното" е въпрос на време, но все пак нямат право да я задържат в ареста до тогава.....
Така че, в случая съдебната ни система се представя както трябва и както би направила системата във всяка нормална държава....
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
2.5 промила изобщо не се връзва с непредумишлено убийство
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Сега, един високо образован колега ще ни обясни, как трябва да уважаваме институцийте...
Пич, ти си!!!

Пич, ти си!!!

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Някой да не е очаквал да си седи в ареста до делото
Надявайте се изобщо да я осъдят на нещо повече от условна...

Надявайте се изобщо да я осъдят на нещо повече от условна...
- TheBlame
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше e34 520
- Мечтае да кара: E34 535
абе като се замисля .... ако някой ден реша да убивам някого ще се напия и ще се кача в камион и ще го прегазя на някой завой хем ще лежа малко хем няма да се загърбвам да търся оръжия
пп.мисля си сериозно с тая съдебна "система" човек си е на супер далавера ако реши да убива и да краде
пп.мисля си сериозно с тая съдебна "система" човек си е на супер далавера ако реши да убива и да краде

За да станеш хищник трябва опонента ти да е хищник !
Когато има колебание,няма решение !
Няма лека война!
Целта винаги е да унищожиш врагът!
НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ
Алчността убива всички !
Когато има колебание,няма решение !
Няма лека война!
Целта винаги е да унищожиш врагът!
НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ
Алчността убива всички !
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Space написа:Според мен ще й вземат книжката за 10тина години, ще лежи 5-6-7 и ще си излезе, а и това е справедливо ...
Кое е справедливо, че нещо не мога да се сетя...

При съвршен факт каквото и да кажем е недостатъчно. Просто това е реалността....

WilliamsF1Team написа:Space написа:Според мен ще й вземат книжката за 10тина години, ще лежи 5-6-7 и ще си излезе, а и това е справедливо ...
Кое е справедливо, че нещо не мога да се сетя...![]()
Да убиеш трима човека и после да лежиш 6 години, това ли? Не мисля, че един човешки живот струва две години затвор. За мен трябва да получи между 20 и 30 години, но зная че това невъзможно. Ще получи 6 години, ще поработи (не зная със сигурност дали го има това при жените), ще я хване някоя амнистия и хоп, след 3 години е на свобода. Е еб*ти и съдебния ред дето го имаме. Цял живот да стои там, никой не я кара насила да кара колата си пияна и да вози детето си.
При съвршен факт каквото и да кажем е недостатъчно. Просто това е реалността....![]()
Бате, не ме разбирай погрешно! В никакъв случай не я защитавам! Тъкмо напротив, но някъде из медиите пишеше, че някой я е заслепил и тн ... не е нужно алкохола да е причина за катастрофата и то точно на това място! Със сигурност и е попречил да реагира правилно, но това е тема на друг разговор. Замисли се колко увредена ще излезе от тоя затвор! Според мен, ако я вкарат за повече от 6-7-8 години от там човек няма да излезе. То по-хубаво тогава да я вкарат доживотно поне да не прави золуми пак като излезе! Но наказанието няма смисъл да го разискваме, защото не е наша работа и не ги разбираме тия неща. Който трябва, ще вземе решение! Разбира се, каквото и да реши съда, в очите на близките на загиналите младежи, няма да е справедливо и с право, защото никой няма право да отнема човешки живот, камоли без причина !!!! Пийс!

_!_
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Е не мисля, че я защитаваш...Space написа:Бате, не ме разбирай погрешно! В никакъв случай не я защитавам! Тъкмо напротив, но някъде из медиите пишеше, че някой я е заслепил и тн ... не е нужно алкохола да е причина за катастрофата и то точно на това място! Със сигурност и е попречил да реагира правилно, но това е тема на друг разговор. Замисли се колко увредена ще излезе от тоя затвор! Според мен, ако я вкарат за повече от 6-7-8 години от там човек няма да излезе. То по-хубаво тогава да я вкарат доживотно поне да не прави золуми пак като излезе! Но наказанието няма смисъл да го разискваме, защото не е наша работа и не ги разбираме тия неща. Който трябва, ще вземе решение! Разбира се, каквото и да реши съда, в очите на близките на загиналите младежи, няма да е справедливо и с право, защото никой няма право да отнема човешки живот, камоли без причина !!!! Пийс!

Няма какво да си мисля колко увредена ще излезе, честно казано не ме интересува и това няма значение. Тя е отнела 3 човешки живота и колкото и увредена да излезе пак ще е малко. Това са 19 годишни младежи.
И още нещо, ние не разиксваме наказнието, а просто го обсъждаме. Ние не можем да променим законите на страната ни както и управлението и. За убийство на 3-ма човека да и дадът 5-10 години затвор, е да им се*а на законите.
Съда е ясно какво ще реши. Присъдата и няма да е толкова тежка и няма да отговаря на стореното от нея. А за справедливост няма да говоря. И до живот да я осъдят ще и е малко, просто защото тя е един човек, а те бяха трима...

41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3