за климатика
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- pagu1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 530, М54В30
за климатика
Здравейте,
Вчера си напълних климатика и установих, че колата започна да върви по малко. Както и да е. Прочетох, че така било и при шестаците.
Другото ми учудване бе това, че дори климатика да не е включен/копчето не е натиснато/, от духалките си духа студено. Дали е възможно компресора да работи постоянно? Или това е нормално? В смисъл, че изпарителя така и така е студен и посредством него охлажда...То всъщност може и така да е, но само за 1-2 мин. а при мен продължава над 10. При вас как е?
И още нещо. Когато е включено копчето за въртене на въздиха в купето компресора включен ли е?
Вчера си напълних климатика и установих, че колата започна да върви по малко. Както и да е. Прочетох, че така било и при шестаците.
Другото ми учудване бе това, че дори климатика да не е включен/копчето не е натиснато/, от духалките си духа студено. Дали е възможно компресора да работи постоянно? Или това е нормално? В смисъл, че изпарителя така и така е студен и посредством него охлажда...То всъщност може и така да е, но само за 1-2 мин. а при мен продължава над 10. При вас как е?
И още нещо. Когато е включено копчето за въртене на въздиха в купето компресора включен ли е?
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
значи по принцип като работи компресора, се отдава повече топлина от радиатора отпред, и виското зацепва, в комбинация с работещия компресор колата ти умира права
компресора работи когато си натиснал снежинката, когато си натиснал циркулация в купето или двете копчета заедно. във всички други случай не работи.

компресора работи когато си натиснал снежинката, когато си натиснал циркулация в купето или двете копчета заедно. във всички други случай не работи.

- pagu1
- кандидат ентусиаст
-
И аз така си мислех, но защо когато пусна вентилатора духа студено, а когато натисна снежинката не става по- студено?
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
незнам кво що ама кат включа климатика
и колата ми става наи куцата желва
то и виското се зацепва от топлината
и ел перката на две и тя тормози много чрез генератора
и направо ужас
имам чувството че сичките те работи свалят 50 к.с.
и колата ми става наи куцата желва
то и виското се зацепва от топлината
и ел перката на две и тя тормози много чрез генератора
и направо ужас
имам чувството че сичките те работи свалят 50 к.с.
- pagu1
- кандидат ентусиаст
-
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
- Veson
- младши ентусиаст
-
- Кара: E87 120d
- Мечтае да кара: x6
Като не е натиснато нищо вкарва отвън въздух, какъвто и да е... като се пусне само копчето за циркулация почва да върти само вътре и се включва студеното. А като се включи снежинката незнам какво става ???? Примерно ако е включена само снежинката предполагам, че вкарва въздух отвън и го охлажда. А като са включени и двете копчета охлажда само въздуха, който върти в купето. Така смятям аз е при мен !.... Между другото и при мен се появи прословутото виене при пуснат климатик - особоено в ниските обороти се чува много добре в купето.. виуууу виууу. Ся ше се разпраям със сервизи, мисля на Юве Бош да отида, дано да са светнати момчетата там 

stay tuned

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Като е натиснат бутона със снежинка се включва климатика(охлажда въздух,който постъпва отвън),като е натиснат бутона за вътрешна циркулация,пак се влючва климатика и върти само вътрешният въздух,,..
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- MoToPuCT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d, E60 530xi, Yamaha YZF R1
- Мечтае да кара: E92 M3, E46 M3 CSL, всякакви Aston Martin
Като карате извънградско (т.е. предполага се че не зацепва виското) умират ли ви конете? Аз не съм забелязал подобни проблеми при включен климатик (нито с перка, нито без нея). И при старата ми кола (E34/M50B20) нямаше проблеми 

- Andronoff
- триногата
-
То точно тогава й идва нанагорнище - като зацепи виското
Карай си извънграда със 140 примерно и почти няма да се усеща включения климатик

Карай си извънграда със 140 примерно и почти няма да се усеща включения климатик

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
- MoToPuCT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d, E60 530xi, Yamaha YZF R1
- Мечтае да кара: E92 M3, E46 M3 CSL, всякакви Aston Martin
Andronoff написа:То точно тогава й идва нанагорнище - като зацепи виското
Ама аз и в града не го усещам, нищо че зацепва виското. Така си беше и при старата ми кола.
14 мнения
• Страница 1 от 1