Криви гуми ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Криви гуми ?

Мнение от Chapai » 29 Юни 2007, 14:19

От какво е по вероятно да ми са криви и 4-те гуми - от дълъг престой без употреба на автомобила или от неистово спиране от висока скорост без ABS ? Че са почти нови, а се появи леко тресене при скорост над 80 км/ч. Гумите ги проверих като я вдигнах леко с крика - и като ги завартя има около 20 см. по периферията които се отделят на 1 до 2 мм. от земята. Ако продължа да си карам дали ще се оправят или ще повредят нещо?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 29 Юни 2007, 15:37

Кажи марка и модел на гумите,поне да предпазиш другите съфорумци.
Калпави гуми вероятно,колко време е стояла,няма да е години я,това биене е по-лошо от страничното ,баланс не спасява.За да си напълно сигурен какво е положението,закачи поне едната на баланс машина.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Потребител
Аватар
Кара: Е60 525i M54

Мнение от sleit_ » 29 Юни 2007, 20:24

здравейте колеги! когато купих моята кола се оказа, че имам абсолютно същия проблем, който се решава единствено със смяна на гумата/ите. симптомите бяха същите - при скорост 70-80 км/ч започва едно топуркане, което утихваше към 100-110 км/ч и се появяваше отново към 150 - 160 км/ч. това може да се получи и от чуждо тяло в протектора на гумата, но предполагам това е било първата ти работа когато си забелязъл проблема. тогава във варна с 300 зора намерих машина за баланс, която можеше да регистрира подобно износване, но не и да балансира гумата. заключението бе: смяна на гуми (и 4-те бяха зле). марката и модела бяха Мишелин - пилот, но според мен проблема не бе от гумите а както ти самият си предположил- от зверско спиране без ABS. колата ми има АBS,който и в момента си работи(вече 3 год.) а личното ми обяснение за проблема е, че "джамбазина" дето ми я продаде е подменил гумите преди да я изкара на пазара в Горубляне.

Назад към E36