Разкрасяването започна...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
bmwdriver написа:2 неща:
-първо,съмнява ме,че ще минеш с леки преработки на калниците,та дори и с твърдо окачване
Струвами се,че колата от снимката е с точен офсет на джантите.
-второто е въпрос: накладките Red stuff ли са или обикновените кафяви?Щото Red stuff са
керамични и ме съмнява да струват 78 лв.А и не работят добре в нормални условия,
трябва да се позагреят доста,за да достигнат работна температура.
Колата от снимката е с BBS RS212 ЕТ13 8.5J, абсолютно точно като мойте, питал съм момчето проблем има при прекалено смъкване. При него са орязани подкалниците и са ролван задните вежди. При мен има леко разширяване на задните вежди и им е направен ролинг на ръба. Та се надявам да нямам грижи.
Накладките не са Red Stuff, те наистина са за керамични дискове и при мен са безмислени и наистина на тази цена няма как да са такива

За колегата с проблемите с накладките, мойте са от първия модел, т.е. не зелените и не червените. Днес ги сложих минах около 20км нямам никакви оплаквания, колата спира отлично...ще видя какво ще е положенито занапред.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
koyota написа:Колега, сам ли си полира борда на джантите?
Ако да с какво го направи?
Поздравления за напредъка! Скоро и аз ще пусна такава тема! По груби сметки вече съм вложил пари, колкото половината кола, така че не се "шашкай". Най-лошото е, че не мога да спра
За борда да сам го полирах, но не ми харесва как стана щот го правих на ръка, а не с машина.
Почнах с водни шкурки от 360,800,1000,1500 и 2000 и накрая с паста 3М 1-ца и 3-ка. Обаче ако пастирането се направи с машина ще изглежда много по-добре.
дано не постигнеш по-лош резултат с тия накладки,дано спират и когато не са загряли...а ако искаш по-добро спиране защо не сложи по-големи дискове?как е тоя вариант?относно калниците....като правиш нещо го направи перфектно-ниско и твърдо окачване,с по-сериозна раздувка на калника
ефекта ще е уникален!успех

По-добре корем от бира,от колкото гърбица от работа!
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Joro_Paveto написа: При мен има леко разширяване на задните вежди и им е направен ролинг на ръба.
Жоро ,какво точно се има впредвид с горното.Разширяването е по-ясно,ролинга смачкване на самия подгъв(който е отвътре) ли представлява .Предполагам че със инструмент се прави..

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
Le Transporteur написа:ролинга смачкване на самия подгъв(който е отвътре) ли представлява .Предполагам че със инструмент се прави..
Точно така

- betona
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320 96g.
като стигнеш до музиката пак кажи - да ползвам на готово, че нещо не ме кефи звука - оригиналните колони и МР3 плеър....
- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
E36 320i написа:дано не постигнеш по-лош резултат с тия накладки,дано спират и когато не са загряли...а ако искаш по-добро спиране защо не сложи по-големи дискове?как е тоя вариант?относно калниците....като правиш нещо го направи перфектно-ниско и твърдо окачване,с по-сериозна раздувка на калникаефекта ще е уникален!успех
Ами можеше и по-големи дискове, но колата си я правя за кеф, а не от нужда да спирам по-добре, тъй като не карам като луд

Ако имах парите на куп просто щях да сложа спирачки като на Ludiagsm (ако не се лъжа) с 8 бутала и готово, но имах пари за този вариант и избрах него. Като при моето каране рядко ще използвам повече от 50% от спирачни им капацитет...каквото и да значи това

За калниците да, прави се ролинг. В раздела "Извън темата" бях пуснал тема за ролинга http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... er+rolling
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
tin написа:Колко пари ше ми излезнат Англеските като твойте ?
Зависи от диодите...16лв и около 8 часа труд

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
- dobo-is
- младши ентусиаст
-
- Кара: остъклена тераса
- Мечтае да кара: open wheeler
E36 320i написа:дано не постигнеш по-лош резултат с тия накладки,дано спират и когато не са загряли...а ако искаш по-добро спиране защо не сложи по-големи дискове?как е тоя вариант?относно калниците....като правиш нещо го направи перфектно-ниско и твърдо окачване,с по-сериозна раздувка на калникаефекта ще е уникален!успех
Относно раздувките ей тези на снимката ме кефят много ама щото се кефя от този рейсинг стил,други пък харесват по изчистения и елегантен тунинг.
Последна промяна dobo-is на 23 Авг 2007, 18:57, променена общо 1 път