проблем с въздуховодите,помощ!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

проблем с въздуховодите,помощ!

Мнение от valeto » 23 Юни 2007, 18:19

Здравейте колеги! Преди няколко дни леко ми се попрецакаха въздуховодите и искам да питам дали някой му се е случвало същото че да дава съвет :) Таа проблема е следния,когато включа да духа студен въздух на краката то започва да духа топъл-това го прави при изключен и при включен климатроник.На стъклата като го пусна да духа същото.Студено влиза само когато е през въздуховодите по средата на таблото.Ако го сложа на междинно положение така че да духа хем на краката хем по средата започва да го разделя-по средата студен,отдолу топъл...Моля дайте съвет какво може да е станало?

кандидат ентусиаст
Аватар

Лошо!

Мнение от Popov » 23 Юни 2007, 19:40

Колега и аз сам със същите симптоми!С дигиталния "клима-парно троник" ли си ? :mhihi: Само дето духа топло само от дясно /при мене :twisted: / А от ляво всичко си е ок.
Какво да правиме а :?:

Аватар

Re: Лошо!

Мнение от stasi » 25 Юни 2007, 17:22

Popov написа:Колега и аз сам със същите симптоми!С дигиталния "клима-парно троник" ли си ? :mhihi: Само дето духа топло само от дясно /при мене :twisted: / А от ляво всичко си е ок.
Какво да правиме а :?:

и моят духа на краката горе6то а на стъклата и в средата студено

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от valeto » 26 Юни 2007, 12:50

Не,несъм с дигиталния климатрони а с тоя с врътките..Таа разбрах къде е проблема :) Оказаха се не въздуховодите а електромоагнитните клапани на парното.За тези които незнаят къде са-намират се точно до хидравликата на спирачките.Оказа се че това бил често срещан проблем при БМВ-тата.Ръждясвали и блокирали в някакво положение,в моя случай в "отворено",затова и немогат да затворят топлия антифриз и затова духа топло без значение дали е вкл или изкл климатроника,тъй като радиаторчето на парното е с по-голямо КПД от радиаторчето на климатроника.Хубавото е че могат да се свалят лесно и да се почистят защото новите са скъпи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от valeto » 27 Юни 2007, 11:56

Така,вчера ми ги отвориха и се оказа че няма ръжди и боклуци а имало някакви бубинки,чийто намотки се прокъсали.Запоиха ми ги наново и сега работят нормално клапаните.Само за информация да кажа че нов клапан струва 250лв във Вари 2000 и е със минимум седмица поръчка.По моргите има и струват към 60-80 лв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 27 Юни 2007, 13:01

valeto написа:Така,вчера ми ги отвориха и се оказа че няма ръжди и боклуци а имало някакви бубинки,чийто намотки се прокъсали.Запоиха ми ги наново и сега работят нормално клапаните.Само за информация да кажа че нов клапан струва 250лв във Вари 2000 и е със минимум седмица поръчка.По моргите има и струват към 60-80 лв.

Кажи в краката и на прозореца дойде ли прохладата(при климатик),че едно комшийче е на същия хал...
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320 96g.

Мнение от betona » 27 Юни 2007, 14:31

ти ли си ги почисти или ходи в сервиз че и на мен в положение "нагоре" духа яка жега...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от valeto » 28 Юни 2007, 13:15

Le Transporteur написа:
valeto написа:Така,вчера ми ги отвориха и се оказа че няма ръжди и боклуци а имало някакви бубинки,чийто намотки се прокъсали.Запоиха ми ги наново и сега работят нормално клапаните.Само за информация да кажа че нов клапан струва 250лв във Вари 2000 и е със минимум седмица поръчка.По моргите има и струват към 60-80 лв.

Кажи в краката и на прозореца дойде ли прохладата(при климатик),че едно комшийче е на същия хал...
дойде прохлада от всякъде :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от valeto » 28 Юни 2007, 13:16

betona написа:ти ли си ги почисти или ходи в сервиз че и на мен в положение "нагоре" духа яка жега...
Не аз,колата мия поддържат в един сервиз едни приятелчета,много са добри :)

Назад към E36